ΦΙΝΑΛΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!

Καλημέρα. Όπως λέγαμε και χθες, μετά από δύο εβδομάδες άρχισε να γεμίζει και πάλι με παιχνίδια το πρόγραμμα. Επειδή όμως είναι παρατηρημένο πως μετά από διακοπή είθισται να σημειώνονται πολλές και διάφορες εκπλήξεις, προσωπικά θα συνιστούσα προσοχή και μέτρια πονταρίσματα. Θα ξεκινήσουμε ως συνήθως με τις επιγραμματικές προτάσεις μας από την Αγγλία οι οποίες είναι λιγότερες απ’ ότι συνήθως, λόγω μετρίου προγράμματος…

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ

ΛΙΝΤΣ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ  1

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ – ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ 2Χ

ΡΟΔΕΡΑΜ – ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ  2

ΧΑΛ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ  Χ

ΛΙΓΚ 1

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ – ΟΞΦΟΡΝΤ  2

ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ – ΛΟΥΤΟΝ  2

ΤΣΑΡΛΤΟΝ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ  1

ΛΙΓΚ 2

ΚΕΜΠΡΙΤΖ – ΜΠΕΡΙ  2

ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ – ΜΙΛΤΟΝ  2

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΛΙΓΚ

ΣΑΤΟΝ – ΜΕΪΝΤΕΝΧΕΝΤ  1 ΚΑΙ OVER

ΦΙΛΝΤΕ – ΜΠΟΡΕΧΑΜ  1

Στη Σκωτία λόγω της διεξαγωγής του κυπέλλου δεν πραγματοποιούνται πολλά παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Αν έπρεπε πάντως να κρατήσω ένα σημείο μάλλον θα πήγαινα προς το διπλό της φορμαρισμένης Αμπερντίν η οποία φιλοξενείται από τη μετριότατη Μάδεργουελ που έχει μόλις μια νίκη σε έξι παιχνίδια στην έδρα της. Η Αμπερντίν έχει και την παράδοση με το μέρος της καθώς μετρά οκτώ διπλά στις δέκα τελευταίες επισκέψεις της εκεί μέσα. (2.25 το διπλό στο [eafl id=”16015″ name=”PAMESTOIXIMA.GR” text=”PAMESTOIXIMA.GR”])

Στα… δικά μας διαπίστωσα ότι εδώ στην Ελλάδα πολλοί παίζουν Αστέρα, λειτουργώντας με τη λογική ότι κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψει στις νίκες. Εμένα από την άλλη μεριά θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ με το πενιχρό 1.40 του άσσου μιας ομάδας που σκοράρει πολύ δύσκολα. Γενικότερα σήμερα το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκα δεν προσφέρεται για πονταρίσματα λόγω εξαιρετικά χαμηλών αποδόσεων.

Στη Γερμανία αν τα… πιάσουμε από εκεί που τα αφήσαμε, πριν από τη διακοπή, τότε η Ντόρτμουντ και η Χόφενχαϊμ δείχνουν να έχουν σαφές προβάδισμα απέναντι σε Μάιντζ και Χέρτα αντίστοιχα. Θυμίζω ότι η μεν Ντόρτμουντ παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα και ότι η δε Χόφενχαϊμ έρχεται από τέσσερις σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 13-3. Οι δύο φιλοξενούμενες έχουν και την παράδοση με το μέρος τους. Η Ντόρτμουντ συμπλήρωσε έξι νίκες σε 8 ματς στην έδρα της Μάιντζ και η Χόφενχαϊμ έχει υποστεί μόνο μία ήττα στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της στο Βερολίνο. Εδώ να προσθέσουμε επίσης, ότι η Χέρτα αντιμετωπίζει και σημαντικά προβλήματα στην άμυνα λόγω τραυματισμών και τιμωριών… (2.20 το διπλό στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Στη Β Γερμανίας η ομάδα που έχει υποστεί τις περισσότερες (5) εκτός έδρας ήττες είναι η Άουε που σήμερα το μεσημέρι φιλοξενείται από τη φορμαρισμένη και φιλόδοξη Μπόχουμ. Προβάδισμα στους γηπεδούχους εδώ…

Στη Γ Γερμανίας είναι… περίπου ακατανόητο το σετ αποδόσεων στον αγώνα της Χάλεσκερ με τη Σόνενχοφ. Οι φιλοξενούμενοι βλέπετε που είναι οι… βασιλιάδες των ισοπαλιών (10 σε 15), έχουν υποστεί μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα και αυτές προ…. μηνών. Θα μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω έντονα το 1.60 του άσσου.

Πάλι κρίνοντας βάσει των επιδόσεων προ της διακοπής, η Βακ Πέλετς είναι το φαβορί απέναντι στη Μάτερσμπουγκ στην Αυστρία. Θυμίζω ότι ερχόταν από τρεις σερί νίκες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, την ίδια στιγμή όπου η Μάτερσμπουργκ όδευε από ήττα σε ήττα. Εδώ πάντως θα μπορούσαμε να δούμε και τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου διότι σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Μάτερσμπουργκ αποκτούν ρυθμό και… ενδιαφέρον από την ανάπαυλα και μετά. Πιο συγκεκριμένα αν πάρουμε τα έξι τελευταία παιχνίδια της, θα διαπιστώσουμε ότι συνολικά σημειώθηκαν 14 γκολ. Από αυτά τα 14 τέρματα, μόλις το ένα μπήκε σε πρώτο ημίχρονο! Παρόμοιες επιδόσεις έχει και η Βακ Πέλετς, καθώς και αυτή σκοράρει και δέχεται γκολ συνήθως στο δεύτερο ημίχρονο. Το ίδιο διάστημα των έξι αγωνιστικών όπου σημειώθηκαν συνολικά 22 γκολ, τα 15 από αυτά μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο…

Στην Ιταλία το πρόγραμμα δεν είναι ελκυστικό για πονταρίσματα και προσωπικά φοβάμαι για έκπληξη τον αγώνα της Ουντινέζε με τη Ρόμα για τρεις λόγους: Πρώτον η Ουντινέζε έχει νέο προπονητή (δείτε αλλαγές προπονητών), δεύτερον η Ρόμα έχει απουσίες βασικών παικτών όπως είναι οι Ντε Ρόσι, Παστόρε, Μανωλάς. Τρίτον, για τους ρωμαίους έπεται το μεγάλο και κρίσιμο ντέρμπι με τη Ρεάλ για το Champions League.

Στην Ουγγαρία η ΜΤΚ Βουδαπέστης μετρά ήδη τέσσερις νίκες σε επτά εκτός έδρας παιχνίδια. Απόψε φιλοξενείται από την αρνητική έως τώρα Ντιόσγκιορ που μετρά μόλις δύο νίκες σε 14 αγωνιστικές. (2.30 το διπλό στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Στη Ρωσία σκέφτομαι να συνδυάσω τον άσσο με το under στον αγώνα της Ντιναμό Μόσχας. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν την καλύτερη εντός έδρας άμυνα, ενώ η Γιενισέι είναι ομάδα που έχει σημειώσει τα λιγότερα (7) γκολ στην κατηγορία. Πρόκειται για την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα που συμπλήρωσε 10 ήττες σε 14 αγωνιστικές.

Σήμερα διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική σε τρία πρωταθλήματα. Στη Β Βραζιλίας, το Μεξικό και τη Νορβηγία. Ας δούμε ποιες είναι οι ομάδες που έχουν μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, ξεκινώντας από τη Βραζιλία.

Η CSA χρειάζεται μόνο νίκη στην έδρα της υποβιβασμένης Ζουβεντούδε προκειμένου να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία!

Από εκεί και πέρα, στη μάχη για τη σωτηρία χρειάζονται οπωσδήποτε νίκη η Παϊσαντού, η Κρισιούμα και η Οέστε. Θεωρώ ότι μπορούν να τα καταφέρουν διότι κοντράρονται σε αδιάφορους αντιπάλους. Η φορμαρισμένη Παϊσαντού υποδέχεται τη φορμαρισμένη Γκοϊανιένσε, η Κρισούμα την υποβιβασμένη Σαμπάιο ενώ η Οέστε φιλοξενείται από την ουραγό Μπόα. Κοντά στην επικράτηση είναι και η Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας που υποδέχεται τη Φιγκειρένσε. Οι γηπεδούχοι κινδυνεύουν και αυτοί με υποβιβασμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα λόγω πολύ καλύτερης διαφοράς τερμάτων έναντι των υπολοίπων.

Από το Μεξικό, θα κρατήσω μόνο δύο άσσους. Της Κερετάτο και της Πατσούκα. Οι δύο αυτές ομάδες χρειάζονται μόνο νίκη προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητες και τις ελπίδες τους για είσοδο στην εξάδα για την Λιγκίγια. Η Κερετάρο υποδέχεται την αδιάφορη και ντεφορμέ Νεκάξα που έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις (0-1-6). Η δε Πατσούκα φιλοξενεί την επίσης αδιάφορη Λεόν και εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο αυτές ομάδες ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία…

Όσον αφορά τέλος στην τελευταία αγωνιστική της Νορβηγίας, αναφέρθηκα εκτενώς στη KING BET που κυκλοφόρησε χθες. Επειδή για μένα δεν έχει αλλάξει κάτι, παρουσιάζω ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό το κείμενο.

«…Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη για την παραμονή, όπου υπάρχουν πέντε ομάδες που κινδυνεύουν. Οι ομάδες αυτές είναι οι εξής: Στάμπαεκ (28), Σταρτ (29), Λίλεστρομ (29), Στρόμσγκοντσετ (30), Μπόντο Γκλιμτ (31).

Υπενθυμίζω πως σε ενδεχόμενο ισοβαθμιών, το πρώτο κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη, είναι η συνολική διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα. Εκεί που υπερτερούν δηλαδή με μεγάλη διαφορά, από τις υπόλοιπες, η Λίλεστρομ με την Μπόντο Γκλιμτ. Τι σημαίνει αυτό; Καταρχάς, ότι αν η «Μπόντο» πάρει έστω έναν πόντο, θα παραμείνει οριστικά στην κατηγορία, ανεξαρτήτως των υπολοίπων αποτελεσμάτων. Κάπου εδώ όμως τελειώνουν τα… καλά νέα για την Μπόντο Γκλιμτ, διότι έχει να δώσει το πιο δύσκολο παιχνίδι από όλους… Παίζει βλέπετε, εκτός έδρας με την πρωταθλήτρια Ρόζενμποργκ. Οι στοιχηματικές εταιρίες όμως, φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση θεώρησαν πως ο παράγοντας κίνητρο θα παίξει σημαντικότερο ρόλο από την ποιοτική διαφορά των δύο αντιπάλων και έτσι όταν βγήκαν οι αποδόσεις, αντικρίσαμε σε υψηλές τιμές τον άσο. Υπό άλλες συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να δούμε τιμή άνω του 1.25. Τώρα όμως το σημείο, κυκλοφορεί ακόμα και στο 1.75!

Για μένα προσωπικά, η απόδοση αυτή αποτελεί δέλεαρ και μεγάλο κίνητρο για να μπω στη διαδικασία πονταρίσματος. Οι λόγοι είναι δύο: Πρώτον, θεωρώ ότι η μεγάλη και ιστορική Ρόζενμποργκ δεν θα χαριστεί προκειμένου να μην αμαυρωθεί η φήμη και το όνομά της. Δεύτερον, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να παραμείνουν στην κατηγορία ακόμα και με ήττα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των υπολοίπων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι έχουν σαφές προβάδισμα τόσο στους βαθμούς, όσο και στη διαφορά τερμάτων. Πολλοί θα μιλήσουν για τις… «δημόσιες σχέσεις» που ίσως θελήσει να αναπτύξει η Ρόζενμποργκ. Ο αντίλογος σε αυτό το επιχείρημα είναι ο εξής… Και γιατί να θελήσει να βελτιώσει τις σχέσεις της με μία ομάδα και να τις χαλάσει με τις υπόλοιπες τέσσερις που επίσης κινδυνεύουν; Για μένα λοιπόν αυτό το 1.75 αποτελεί στοιχηματική ευκαιρία, διότι αν οι γηπεδούχοι αγωνιστούν βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων τους, τότε θα νικήσουν και μάλιστα εύκολα…

Ας δούμε όμως τα ματς που έχουν να δώσουν και οι άλλες… ενδιαφερόμενες.

Η Λίλεστρομ υποδέχεται την αδιάφορη μεν, φορμαρισμένη δε, Κρίστιανσουντ, που έρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες. Το ίδιο διάστημα αυτών των πέντε αγωνιστικών, η Λίλεστρομ δεν πήρε ούτε ένα «τρίποντο». Για μία ακόμη φορά όμως, βλέπουμε δυσανάλογες αποδόσεις που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στο κίνητρο και την ανάγκη για βαθμούς των γηπεδούχων. Αν η Κρίστιανσουντ δεν είχε ξεμείνει από στόχους, το πιθανότερο είναι να έδιναν ως πρώτο σημείο το διπλό. Τώρα όμως, άνοιξαν τον άσο στο 1.50! Πρόκειται για μία εξαιρετικά χαμηλή τιμή που – επαναλαμβάνω – πηγάζει από την αναγκαιότητα της νίκης των γηπεδούχων.

Προσωπικά για μία ακόμη φορά θα διατηρήσω αποστάσεις και αμφιβολίες. Δεν μπορώ δηλαδή να κοντράρω, ελαφρά την καρδία σε τόσο χαμηλή απόδοση την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας μετά από τη Μόλντε. Ούτε μπορώ να εμπιστευτώ στο 1.50 μία άλλη ομάδα που απαριθμεί μόλις έξι νίκες σε 29 αγωνιστικές. Επίσης και… ποιός μου λέει εμένα, ότι η Σταρτ, η Στάμπαεκ η Στρόμσγκοντσετ και ότι άλλο τέλος πάντων, ξεκινά από… «στ» στη Νορβηγία, δεν θα συνδράμουν ως προς την… οικονομική ενίσχυση της Κρίστιανσουντ σε περίπτωση που καταφέρει να κόψει πόντους από τη Λίλεστρομ;  Μια μικρή πόλη είναι το Κρίστιανσουντ, στην οποία κατοικούν μόλις 20.000 άνθρωποι.

Δύσκολο είναι και το έργο της Σταρτ, καθώς φιλοξενείται από τη Χάουγκεσουντ που τερμάτισε 4η στη βαθμολογία. Η τελευταία εδώ και δύο μήνες περνά αγωνιστική κρίση. Συμπλήρωσε πέντε ήττες σε εννέα αγωνιστικές και επικρατεί έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια που χάθηκε το ευρωπαϊκό εισιτήριο στο φινάλε της σεζόν. Ας επιστρέψουμε όμως στο κεφάλαιο που ονομάζεται… αποδόσεις.

Πόσο θα αξιολογούσε έναν υπολογιστής που δεν έχει συναισθήματα και…. δεύτερες σκέψεις αυτόν τον άσο; Ο 4ος με τον 14ο κοντράρονται. 1.40; 1.50; 1.60;

Απολύτως καμία, μα καμία σχέση! Ο άσσος αυτός άνοιξε στο 2.40 στο [eafl id=”16015″ name=”PAMESTOIXIMA.GR” text=”PAMESTOIXIMA.GR”] (!) και ακόμα δεν λέει να υποχωρήσει! Ούτε και εγώ όμως είμαι διατεθειμένος να… υποχωρήσω, αφού μετά από τη Ρόζενμποργκ, μόλις βρήκα έναν ακόμα καλοπληρωμένο άσο. Εννοείται πως δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις προθέσεις και τις διαθέσεις των παικτών των γηπεδούχων, αλλά εάν  κατέβουν έχοντας ως στόχο τη νίκη, τότε λογικά θα την πάρουν. Στο φινάλε, όταν ένα σημείο της τάξεως του 1.40 μου το προσφέρεις στο 2.40, θα ήμουν… αγενής να το αρνηθώ.

Εκεί όμως που θα φαγωθούν νορβηγικά μουστάκια από αυτά τα… παχιά των Βίκινγκς, είναι στην αναμέτρηση μεταξύ της Στάμπαεκ και της Στρόμσγκοντσετ. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την παραμονή, ενώ οι φιλοξενούμενοι ενδέχεται να βολευτούν και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Αν όμως την ίδια ώρα η Λίλεστρομ και η Στάρτ κερδίζουν, τότε θα χρειαστεί και η Στρόμσγκοντσετ τους τρεις βαθμούς.

Οποιαδήποτε πρόβλεψη και εκτίμηση σε τέτοιου είδους «τελικούς» θα ήταν επιπόλαια και παρακινδυνευμένη. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, είναι τα περισσότερα γκολ του 2ου ημιχρόνου, διότι η Στάμπαεκ όσο περνάει η ώρα θα επιτίθεται ολοένα και περισσότερο. Ούτως ή άλλως και οι δύο αυτές ομάδες συνηθίζουν να σκοράρουν και να δέχονται γκολ από την ανάπαυλα και μετά…

Αυτά τα… ολίγα λοιπόν, για την τελευταία αγωνιστική στη Νορβηγία που πραγματοποιείται στις 19.00 ώρα Ελλάδος. Αν πάντως δεν έχετε κανονίσει κάτι σημαντικό σήμερα το βράδυ, τότε… στηθείτε μπροστά από τον υπολογιστή, το κινητό ή το τάμπλετ σας, ανοίξτε τη σελίδα της αγαπημένης σας στοιχηματικής εταιρείας και επενδύστε στο live bet. Γιατί σε τέτοιες – και όχι μόνο – περιπτώσεις, τα λεφτά είναι στο live…»

Καλή τύχη και την συνέχεια θα την πούμε στο [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ