“ΤΡΕΝΟ” Η ΦΕΝΛΟ

Καλημέρα. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως, το πρωτάθλημα της Β Γαλλίας θεωρείται ως ένα από τα δυσκολότερα και πιο απρόβλεπτα ολόκληρου του πλανήτη! Αυτό συμβαίνει διότι οι ομάδες που συμμετέχουν εκεί, δεν έχουν τεράστιες αγωνιστικές αποκλείσεις. Ειδικά αυτή την περίοδο που λείπουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές λόγω του Κόπα Άφρικα, τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε την προηγούμενη αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Μπρεστ έχασε μέσα στη Βρετάνη από τον νεοφώτιστο Ερυθρό Αστέρα που είχε μόλις μία νίκη σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια έως τότε.

Η δεύτερη Λανς γνώρισε ήττα με 1-3 μέσα στο γήπεδό της από την Νιμ που αγωνιζόταν με μισή ομάδα λόγω απουσιών! Η τρίτη Ρεμς έμεινε στο 0-0 μέσα στο γήπεδό της και έσπασε ο άσσος του 1.60. Η Χάβρη ηττήθηκε και αυτή εντός έδρας, ενώ η Σοσό από εκεί που κέρδιζε 3-1 την Κλερμόν, στο τέλος το ματς έληξε 3-3 και είπε και… μερσί.

Φίλες και φίλοι, πραγματικά δεν βγαίνει εύκολα άκρη σε αυτό το πρωτάθλημα. Οι όποιες προτάσεις μου λοιπόν θα ειπωθούν με μεγάλη επιφυλακτικότητα. Καταρχάς ρίξτε μια ματιά στη στήλη «Δεν Ξεχνώ» για να δείτε δύο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια που διεξήχθησαν πέρσι και πρόπερσι.

Η Ορλεάν η οποία παραμένει σε μεταγραφικό εμπάργκο, δεν νομίζω ότι μπορεί να γλιτώσει την κατηγορία. Η ομάδα έχει μεγάλα οικονομικά, εσωτερικά και αγωνιστικά προβλήματα και παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία στη Σοσό να πάρει τη νίκη εκεί μέσα και να διασκεδάσει λίγο τις εντυπώσεις από το 3-3 με την Κλερμόν που λέγαμε πριν. 

Πέρσι η Νιόρ σώθηκε χάρη στη νίκη που πέτυχε μέσα στην έδρα της Τουρ. Φέτος – και μέχρι στιγμής τουλάχιστο, είναι άνετη βαθμολογικά και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψει και πάλι. Η Τουρ αντιθέτως, βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς. Ελπίζω οι παίκτες της Νιόρ να μην έχουν ξεχάσει τι έκαναν πέρσι το καλοκαίρι…

Η Νιμ ήταν, είναι και θα είναι η πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα του πρωταθλήματος! Μέσα στο γήπεδό της έχει μόνο μία νίκη σε 10 παιχνίδια, αλλά μακριά από αυτό έχει 6 διπλά. Μιλάμε για την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία! Εντός έδρας έχει πετύχει μόλις 9 γκολ, αλλά εκτός έχει βάλει 21. Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος! Σήμερα όμως – δυστυχώς για αυτήν – παίζει εντός, καθώς υποδέχεται το δυνατό και φιλόδοξο Στρασβούργο το οποίο ενισχύθηκε μεταγραφικά. Βάσει των έως τώρα επιδόσεων λοιπόν, θα αποφύγω τον άσσο σε αυτή την αναμέτρηση…

Οι φίλοι των ισοπαλιών τέλος, θα μπορούσαν να ρίξουν μια ματιά στον αγώνα της Γκάζελεκ με τη Λαβάλ. Όπως έχουμε ξαναπεί, η Λαβάλ φέρνει διαχρονικά πολλές ισοπαλίες. Ήδη έφτασε τις οκτώ, ενώ από την άλλη μεριά η Γκάζελεκ συμπλήρωσε τέσσερα Χ σε 10 εντός έδρας παιχνίδια. Θα επαναλάβω πάντως, ότι το πρωτάθλημα της Β Γαλλίας είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί…

Για την πρώτη κατηγορία, διεξάγεται το ντέρμπι του Νότου ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Μονπελιέ. Οι Μασσαλοί βρίσκονταν σε ιδανική αγωνιστική κατάσταση μέχρι να δώσουν τα δύο ντέρμπι με Λυών και Μονακό. Εκεί δεν τα κατάφεραν το ίδιο καλά, καθώς ηττήθηκαν εύκολα. Τώρα αρχίζει και πάλι ένα σαφώς πιο βατό πρόγραμμα, αφού σήμερα υποδέχεται τη Μονπελιέ και την επόμενη αγωνιστική κοντράρεται με τη Μετς. Ο Γκαρσιά ζήτησε μεταγραφική ενίσχυση και η διοίκηση του έκανε τη χάρη με την απόκτηση του καλού και έμπειρου Εβρά. Η Μονπελιέ από την άλλη μεριά, παραμένει χωρίς νίκη μακριά από την έδρα της μετά από 11 αγωνιστικές. Εξακολουθεί να διατηρεί μάλιστα τη δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα, αφού μέσο όρο δέχεται ακριβώς 2.5 γκολ ανά παιχνίδι. Τον τελευταίο καιρό όμως, αντιμετωπίζει και προβλήματα σκοραρίσματος και ίσως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι λείπει ο σκόρερ της, ο Μπουντεμπούζ. Η Μαρσέιγ που είναι σχεδόν αλάθητη στην έδρα της (έχει ηττηθεί μόνο από τη Μονακό), είναι σε θέση να επιστρέψει στις νίκες απόψε.

Ας περάσουμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας.

Στην Β Ιταλίας η Φροζινόνε υποδέχεται τη Μπρέσια και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν βλέπω έκπληξη εδώ. Η γηπεδούχος ομάδα ενισχύθηκε πολύ μεταγραφικά κατά τη χειμερινή περίοδο προκειμένου να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Σήμερα υποδέχεται τη μέτρια Μπρέσια η οποία μακριά από το γήπεδό της έχει μόνο ένα διπλό μετά από 11 παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και λογικά θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στη δυνατή έδρα της Φροζινόνε. Προκειμένου να ενισχύσουμε την απόδοση, θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε τον άσσο με το over, καθώς οι γηπεδούχοι σκοράρουν εύκολα.

Στην Γερμανία η ενισχυμένη μεταγραφικά Σάλκε υποδέχεται την Άιντραχτ και πιστεύω ότι μπορεί να διατηρηθεί η καλή παράδοση των γηπεδούχων που τους θέλει αήττητους για 12 συνεχόμενα παιχνίδια (8-5-0). Δεν υποτιμώ βέβαια την ομάδα της Φρανκφούρτης, η οποία πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν. Αυτό αποτελεί έργο του Νίκο Κόβατς και του το έχουν αναγνωρίσει όλοι στην ομάδα. Η διακοπή όμως φαίνεται ότι έκανε κακό στο σύλλογο καθώς ηττήθηκε με σκορ 3-0 από τη Λειψία. Σας υπενθυμίζω ότι πέρσι η Άιντραχτ σώθηκε στα μπαράζ. Όσο ανεβασμένη και αν είναι φέτος, η Σάλκε παραμένει ανώτερη και θα της δώσω προβάδισμα.

Στην Ισπανία διεξάγεται το ντέρμπι των… απογοητευμένων ανάμεσα στην Οσασούνα και τη Μάλαγα. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν πετύχει ακόμα νίκη στην έδρα τους, καθώς μετρούν 7 ήττες και τρεις ισοπαλίες σε 10 παιχνίδια! Τα ίδια… χάλια όμως έχει και η Μάλαγα, η οποία δεν έχει διπλό στο ενεργητικό της. Η ομάδα του Ρομέρο έρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες και αν έπρεπε όπωσδηποτε να επιλέξω κάτι, θα πήγαινα προς το over. Η Οσασούνα βλέπετε, διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία και μέσα στην έδρα της έχει 7 over σε 10 παιχνίδια. Η δε Μάλαγα έχει την τέταρτη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα και δέχεται συνεχώς γκολ εδώ και επτά αγωνιστικές.  

Στη Β Ολλανδίας δεν βλέπω έκπληξη στο Ος – Φένλο. Οι φιλοξενούμενοι που προπορεύονται στη βαθμολογία, συμπλήρωσαν 7 διπλά σε 10 παιχνίδια και παραμένουν το πολύ μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Υπερέχουν ποιοτικά και εμπειρικά της μέτριας Ος, η οποία διατηρεί τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Για να σας δώσω να καταλάβετε για τη διαφορά που έχουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες, η μεν Φένλο έχει δεχθεί 14 γκολ και η δε Ος 55! Παρά… ένα δηλαδή, ακριβώς τα τετραπλάσια τέρματα! Θα μπορούσαμε πάντως να συνδυάσουμε το διπλό με το over, καθώς η Ος παραμένει η πρωταθλήτρια των over με 18 στα 23. Μέσα στην έδρα της μάλιστα έχει 9 στα 10! Σπάει τα ρεκόρ όλων των πρωταθλημάτων καθώς έρχεται από 16 συνεχόμενα over. Το απίστευτο όμως είναι ότι τα 15 από αυτά τα παιχνίδια έληξαν όχι στο οver 2.5 αλλά στο over 3.5 γκολ!

Στο ΦΚ Αϊντχόφεν – Βάαλβαικ διέκρινα λανθασμένες αποδόσεις. Δεν γίνεται δηλαδή να δίνεις 1.70 στον άσσο μιας ομάδας που βρίσκεται πιο κάτω στη βαθμολογία από την αντίπαλό της. Η Βάαλβάικ δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι και μακριά από την έδρα της έχει υποστεί μόνο τρεις ήττες σε 10 παιχνίδια. Ο αγώνας θέλει προσοχή λοιπόν…

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ