ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ…

Καλημέρα. Σήμερα ψάχνουμε με το… τουφέκι να βρούμε ένα σημείο της προκοπής στο Champions League και δυστυχώς δεν βρίσκουμε τίποτα απολύτως. Από φαβορί μικρών αποδόσεων να φαν και οι κότες… Από Γιουβέντους, έως Μπάγερν και από Ρόμα μέχρι Μάντσεστερ Σίτι. Όταν όμως μιλάμε για αποδόσεις της τάξης του 1.10 και του 1.20 δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να ασχοληθούμε…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 1.60 στην κατάσταση που βρίσκεται δεν ακουμπάω με τίποτα! Ούτε και η Ρεάλ αξίζει σε αποδόσεις της τάξεως του 1.50. Οι Μαδριλένοι δεν είναι στα καλά τους και δεν πιστεύω ότι θα περάσουν τόσο εύκολο απόγευμα μέσα στη Μόσχα, όσο τουλάχιστο πιστεύουν οι μπουκ.

Τι απέμεινε; Η Λυών και η ΑΕΚ. Για τη Λυών το σκέφτομαι διότι εδώ ο άσσος κυκλοφορεί σε πιο… ανεκτές αποδόσεις. (1.83 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]). Η ομάδα προέρχεται από σπουδαίο διπλό επί της Σίτι, ενώ και στο γαλλικό πρωτάθλημα τα πηγαίνει αρκετά καλά σκοράροντας με άνεση. Φέτος επιχειρεί ανανέωση και η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε κάποιους εξαιρετικά ταλαντούχους νεαρούς στο ρόστερ της, όπως είναι ο Ντεμελέ, ο Τεριέ και η Αουάρ. Η Σαχτάρ βέβαια δεν αποτελεί ευκαταφρόνητο αντίπαλο, αλλά πιστεύω ότι το ταλέντο και ο ενθουσιασμός των παικτών της γαλλικής ομάδας μάλλον θα υπερισχύσει…

Για την ΑΕΚ τα γράφω και στη KING BET που κυκλοφόρησε σήμερα…

«Η ΑΕΚ η οποία έκανε ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο στο Αμστερνταμ, απόψε υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Μπενφίκα. Το ματς αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σημαντικό, αφού αν υποστεί μία δεύτερη σερί ήττα, η πρόκριση θα χαθεί οριστικά. Με νίκη ξαναμπαίνει για τα καλά στο χορό της πρόκρισης, ενώ η ισοπαλία απλά θα την διατηρήσει σε κατάσταση αναμονής… Η αλήθεια πάντως είναι πως ο 5ος όμιλος στον οποίο συμμετέχει η ελληνική ομάδα μόνο ως… βατό δεν θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς. Η Μπάγερν και ο Άγιαξ είναι δύο μεγάλες ομάδες με τεράστιο «brand name» στο ευρωπαϊκό στερέωμα, ενώ και η Μπενφίκα έχει εξελιχθεί ως ένα ισχυρό κλαμπ της γηραιάς ηπείρου.

Προσωπικά έχω καταλάβει ότι ο Μελισσανίδης έχει παραμερίσει όλα τα υπόλοιπα, προκειμένου να ξοδέψει χρήμα και ενέργεια για την κατασκευή του νέου γηπέδου που θα σημάνει την απαρχή μίας νέας μεγάλης και ένδοξης περιόδου για την «Ένωση». Προχθές πέρασα από εκεί και το έργο προχωράει με ταχείς ρυθμούς υπερπηδώντας τα όποια προβλήματα.

Τον πρόεδρο της ΑΕΚ δεν τον ενδιαφέρει και τόσο η Ευρώπη αυτήν την περίοδο. Το μόνο που θέλει και επιδιώκει είναι να τελειώσει όσο πιο γρήγορα η κατασκευή του νέου γηπέδου, καθώς και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε καν, η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτή η… εφήμερη χαρά όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Ντέμης Νικολαϊδης όταν κατείχε την προεδρία, πάρθηκε και με το παραπάνω πέρσι όταν η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή μετά από πολλά χρόνια.

Τώρα προτεραιότητα έχει το γήπεδο και θα συμφωνήσω και εγώ απόλυτα. Δεν γίνεται δηλαδή να θέλεις να λογίζεσαι μεγάλη και σοβαρή ομάδα και να μην έχεις το δικό σου γήπεδο την σήμερον ημέρα. Σας θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός με το που επέστρεψε στο ανακατασκευασμένο «Καραϊσκάκης» πριν από μια 15ετία άρχισε να «χτίζει» τη νέα του αυτοκρατορία.

Ο Παναθηναϊκός που περιφέρεται μια στο ΟΑΚΑ και μια στην ξεπερασμένη πλέον Λεωφόρο δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Πριν από μερικά χρόνια πάντως, ήταν έτοιμη η οικογένεια Βαρδινογιάννη να φτιάξει νέο γήπεδο στο Βοτανικό, αλλά ας όψονται οι… κορμοράνοι του νυν πρωθυπουργού. Τέλος πάντων. Μάλλον… ξεφύγαμε λίγο από το θέμα. Επιστρέφω στην αποψινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπενφίκα για την οποία δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Όπως αναφέραμε και στην αρχή, για την ΑΕΚ ακολουθεί το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό και ξέρω από τώρα, που ακριβώς έχουν το μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη…

Μπορεί στη μάχη των δύο «αετών» ο δικός μας να είναι… δικέφαλος, αλλά αυτός της Μπενφίκα έχει πιο «μέταλλο». Μακάρι να διαψευστώ αλλά έχω την εντύπωση πως αν σήμερα βγει νικήτρια από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, αυτή θα είναι η πορτογαλική ομάδα…»

Πάμε τώρα να δούμε περιληπτικά κάποια παιχνίδια από τις εμβόλιμες αγωνιστικές των μικρών κατηγοριών της Αγγλίας που διεξάγονται σήμερα…

Στην Τσάμπιονσιπ η Άστον Βίλα που έχει μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία, θα πρέπει οπωσδήποτε να ψάξει για τη νίκη απέναντι στην ουραγό Πρέστον που μακριά από την έδρα της συμπλήρωσε πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αν οι «χωριάτες» δεν κερδίσουν ούτε απόψε, τότε θεωρώ ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και μάλιστα άμεσες στην ομάδα… (1.80 ο άσσος στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Η Μπέρμιγχαμ έχει μόλις μία νίκη σε 10 αγωνιστικές. Ταυτόχρονα όμως συμπλήρωσε και επτά ισοπαλίες αυτό το διάστημα! Φέτος αποδυναμώθηκε λόγω περιορισμένων οικονομικών και αναμένεται μια πολύ δύσκολη σεζόν. Η Μπρέντφορντ που δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα, μέσα στην έδρα της μετρά τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία σε πέντε αγωνιστικές. Πρόκειται για μια αρκετά δυνατή ομάδα που στοχεύει στην άνοδο και που διαθέτει την τρίτη παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία. Πέρσι επικράτησε με σκορ 5-0 και ελπίζω και φέτος να κερδίσει το ίδιο εύκολα.

Σε ομάδα των ισοπαλιών εξελίσσεται και η Ίπσουιτς η οποία σήμερα αντιμετωπίζει τη φιλόδοξη Μίντλεσμπρο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Ίπσουιτς μέχρι στιγμής στο γήπεδό της έχει μόνο ισοπαλίες! Πιο συγκεκριμένα συμπλήρωσε πέντε στα πέντε Χ και επειδή βάσει λογικής και στατιστικής δεν γίνεται αυτό το… βιολί να τραβήξει όλη τη σεζόν, σκέφτομαι να ρισκάρω σήμερα στην πρώτη της φετινή εντός έδρας ήττα καθώς υφίσταται διαφορά δυναμικότητας. (2.10 στη [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”])

Στη Λιγκ 1 δεν συμφωνώ με τον φαβοριτισμό της Γουίμπλεντον, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα είναι από τις πιο μέτριες και πιο αναξιόπιστες της κατηγορίας. Έρχεται από πέντε ήττες σε επτά παιχνίδια και ο αγώνας της με τη Μπράντφορντ αναμένεται δύσκολος και αμφίρροπος. Οφείλω πάντως να σας πληροφορήσω ότι οι δύο ομάδες φέρνουν μόνο over στα μεταξύ τους παιχνίδια, ανεξαρτήτως έδρας! Οι γηπεδούχοι έρχονται από έξι over σε επτά αγωνιστικές και για μια ακόμη φορά προτιμώ να επιλέξω τα πολλά γκολ από τον επικίνδυνο και εύθραυστο άσσο…

Η Πόρτσμουθ παραμένει η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα. Πριν από την έναρξη θεωρείτο ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο και από ότι φαίνεται κατά πάσα πιθανότητα θα τα καταφέρει. Απόψε φιλοξενείται από την μέτρια και ασταθή Κόβεντρι που ανέβηκε φέτος κατηγορία. Το ρόστερ της είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και μάλλον για μια ακόμη εβδομάδα θα πάω με τη φορμαρισμένη Πόρτσμουθ.

Στη Λιγκ 2 η Καρλάιλ που τα πηγαίνει αρκετά καλά φέτος, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ντεφορμέ Γκρίμσμπι που έρχεται από έξι σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 1-12! Η απόδοση του άσσου γνωρίζει πτώση και αυτό θεωρώ ότι αποτελεί μια μάλλον… φυσιολογική εξέλιξη. (1.83 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Εξαιρετικά έχει ξεκινήσει η Νιούπορτ που συμπλήρωσε πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια. Απόψε αντιμετωπίζει την ουραγό Μάκλσφιλντ η οποία παραμένει η μοναδική χωρίς νίκη στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα απέναντι σε έναν αντίπαλο που εκτός έδρας μετρά μόνο ήττες (5 στα 5).

Η Νοτς Κάουντι το περασμένο Σάββατο σημείωσε την πρώτη της νίκη απέναντι στην Κρου. Το πρόβλημα αυτής της ομάδας θεωρώ ότι ήταν περισσότερο ψυχολογικά παρά αγωνιστικό, διότι το ρόστερ της είναι αρκετά δυνατό ώστε να μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την άνοδο. Αν δηλαδή το συγκρίνουμε με το περσινό είναι καλύτερο. Και σκεφτείτε ότι πέρσι η Νοτς Κάουντι έφτασε να διεκδικεί την άνοδο μέσω των play off… Απόψε υποδέχεται μια ομάδα που την κερδίζει σχεδόν κάθε χρόνο. Αυτή είναι η Κρόουλι που συγκαταλέγεται στους συλλόγους που λογικά θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Η βαθμολογική της θέση είναι πλασματική καθώς έχει σταθεί αρκετά τυχερή έως τώρα. Το καλό για την Κρόουλι είναι ότι στον πάγκο της βρίσκεται ο Χάρι Κιούελ που είναι ένας ικανός προπονητής. Σήμερα όμως πιστεύω ότι θα έχει δύσκολο έργο απέναντι σε μια φαινομενικά ανώτερη ομάδα…

Καλή τύχη και η συνέχεια όπως κάθε μέρα θα δoθεί στο [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”]

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει σε μηδενική γκανιότα* το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ.

ΑΕΚ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ: 3.95- 3.35 – 2.22

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ