ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ

Καλημέρα. Σήμερα επιστρέφει μετά από ένα μήνα διακοπών το πρωτάθλημα της Β Γαλλίας, με το οποίο συνηθίζουμε να ασχολούμαστε τις Παρασκευές. Απόψε όμως θα πρέπει να είμαστε κάτι παραπάνω από επιφυλακτικοί για πολλούς και διάφορους λόγους. Καταρχάς, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διακοπή, ουσιαστικά «εξατμίζεται» ο σημαντικός παράγοντας που λέγεται φόρμα. Επίσης, μέσα σε αυτόν το μήνα υπήρξαν πολλές αλλαγές στο ρόστερ αλλά και στους πάγκους αρκετών ομάδων. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα από τα πρωταθλήματα που επηρεάζονται πολύ από τη διεξαγωγή του Κόπα Άφρικα, είναι αυτό της Β Γαλλίας, διότι αγωνίζονται πολλοί διεθνείς αφρικανοί ποδοσφαιριστές…

Από τη Νιμ για παράδειγμα, θα λείψει ο πρώτος της σκόρερ ο Αλιουί, ο οποίος έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με το Μαρόκο. Αν προσθέσουμε και τον Κουακού που είναι τραυματίας, τότε έχουμε ήδη έξω τα 19 από τα 27 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Σήμερα φιλοξενεί τη Χάβρη που διατηρεί την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα στην κατηγορία έχοντας μόλις επτά γκολ παθητικό. Υπό αυτές τις συνθήκες το 1.60 του under παρουσιάζει μεγάλες πιθανότητες επαλήθευσης… Τον φαβοριτισμό της Νιμ δεν τον κατανοώ, διότι εκτός των σημαντικών απουσιών, η ομάδα είναι πολύ ευάλωτη στην έδρα της. Για την ακρίβεια, έχει μόλις μία νίκη μετά από εννέα παιχνίδια. Για τους φίλους της στατιστικής αξίζει να αναφέρουμε ότι τα πέντε από τα έξι μεταξύ τους τελευταία ματς έληξαν χωρίς νικητή…

Αν δεν είχε μεσολαβήσει η μηνιαία διακοπή, τα διπλά της Μπρεστ και της Λανς θα είχαν… «φορεθεί» πολύ απόψε.

Στο Ορλεάν – Μπρεστ πάντως, το σετ των αποδόσεων δεν έχει καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα, καθώς κοντράρονται ο τελευταίος με τον πρώτο που έχουν 20 βαθμούς διαφορά! Οι γηπεδούχοι μετρούν μόλις τρεις νίκες στον πρώτο γύρο, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν υποστεί μόνο μία ήττα σε εννέα ματς μακριά από την έδρα τους. Αν η επιλογή του να δοθεί φαβορί η Ορλεάν έχει να κάνει με την έλευση του Ντιντιέ Νικόλ (φωτό) στον πάγκο της, αυτό σημαίνει ότι οι μπουκ θεωρούν ότι ο Γάλλος τεχνικός πρέπει να είναι μέσα στους 3-4 καλύτερους του κόσμου…

Η Τουρ η οποία έχει μόλις δύο νίκες σε 10 παιχνίδια στην έδρα της, υποδέχεται τη Λανς που έχει δύο ήττες σε 10 παιχνίδια εκτός. Οι γηπεδούχοι έχουν σημαντικές απουσίες με κυριότερη αυτή του μεσοεπιθετικού Μπουανγκά ο οποίος βρίσκεται στο Κόπα Άφρικα. Θα ξαναπώ όμως αυτό που ανέφερα και πριν. Τα δύο αυτά διπλά θα ήταν… λουκούμι αν διεξάγονταν τον Δεκέμβριο. Τώρα και μετά από ένα μήνα διακοπής, οι επιφυλάξεις που θα διατηρήσω θα είναι σημαντικές.

Βάσει των έως τώρα επιδόσεων θα μπορούσαμε να δούμε και τον άσσο της Τρουά η οποία διατηρεί μια από τις καλύτερες έδρες του πρωταθλήματος. (Μία ήττα σε 10 παιχνίδια). Υποδέχεται την… χλιαρή Αζαξιό,  που μαζί με την Ορλεάν παραμένουν οι μοναδικές ομάδες χωρίς διπλό στον πρώτο γύρο. Η πρόσφατη παράδοση, δείχνει τέσσερις σερί άσσους, με συντελεστή 10-2.

Στην πρώτη κατηγορία κοντράρονται η Λιλ με τη Σεντ Ετιέν, που είναι ομάδες των under και οι δύο. Ειδικά η Σεντ Ετιέν μας πλήρωσε… άπειρες φορές φέτος σε όλες της τις υποχρεώσεις. Επειδή όμως το under δεν πληρώνει ικανοποιητικά, σκέφτομαι να προτιμήσω το Χ του ημιχρόνου, διότι λογικά δεν θα δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο.

Μια γρήγορη ματιά τώρα σε μερικά παιχνίδια από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας…

Στην Τσάμπιονσιπ, η ομάδα με τα περισσότερα under στο πρωτάθλημα παραμένει η Ντέρμπι που συμπλήρωσε 19 στα 25. Διατηρεί τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, αλλά συνάμα και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση!

Σε χαμηλό σκορ είθισται να οδηγούνται και τα παιχνίδια της Λιντ η οποία έχει εννέα στα 13 under στην έδρα της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίδοση μετά από τη Ντέρμπι που έχει δέκα. Επειδή όμως, όπως και στο γαλλικό παιχνίδι, το under δεν πληρώνει καλά, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο το Χ του ημιχρόνου. Ούτως ή άλλως και οι δύο αυτές ομάδες, πετυχαίνουν περισσότερα γκολ στα δεύτερα 45λεπτα των αγώνων τους.

Όπως έχουμε ξαναπεί, το πρωτάθλημα της Β Ολλανδίας προσφέρεται αποκλειστικά για όσους αρέσκονται να ποντάρουν στα over. Δεν έχει σημασία ποιες ομάδες αγωνίζονται, καθώς λίγο – πολύ όλες βάζουν και δέχονται γκολ με μοναδική ευκολία. Προσωπικά, το μόνο που κοιτάζω είναι οι αποδόσεις. Οι υψηλότερες που βρήκα σήμερα έχουν να κάνουν με τις αναμετρήσεις Ακιλίζ – Φορτούνα και Ντεν Μπος – Γιόνγκ Αϊντχόφεν. Η Ακιλίζ έχει τη χειρότερη άμυνα και 15 over σε 19 παιχνίδια. Μέσα στο γήπεδό της έχει 7 στα 9 over και η Φορτούνα συμπλήρωσε 7 στα 9 εκτός. Η Γιονγκ Αϊντχόφεν σκοράρει σχετικά εύκολα και σήμερα φιλοξενείται από τη Ντεν Μπος που συμπλήρωσε 13 over σε 19 παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι υπάρχουν τρία λανθασμένα σετ αποδόσεων. Η Ντε Γκράαφστσαπ έχοντας νέο προπονητή τον ικανό Ντε Γιόνγκ, μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της μέτριας ΦΚ Αϊντχόφεν, η οποία έχει απουσίες.

Η Χέλμοντ βρίσκεται πολύ κοντά με τη Μάαστριχτ στη βαθμολογία και δεν νομίζω ότι δικαιολογείται το 1.60 του άσσου. Όσοι λαμβάνεται υπόψη τις παραδόσεις, θυμηθείτε ότι η Χέλμοντ συμπλήρωσε τρία διπλά και τρία στις έξι τελευταίες επισκέψεις της εκεί μέσα…

Πολύ καλή παράδοση όμως διατηρεί και η Ντόρντρεχτ στην έδρα της Ος. Για την ακρίβεια, διατηρεί ένα αήττητο εννέα παιχνιδιών! Στο διάστημα αυτό πήρε τρεις νίκες, ενώ έφερε και έξι ισόπαλα αποτελέσματα μέσα στην έδρα της Ος.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας είναι μικρό και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Για οτιδήποτε νεότερο θα τα πούμε στο twitter (@fontastsounis). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ