ΠΟΛΩΝΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Καλημέρα. Σήμερα διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική των play out στην Πολωνία και έχουν πονταριστεί αρκετά, τα διπλά της Γκόρνικ Λέτζνα και της Άρκα Γκντίνια. Οι δύο ομάδες παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού και ισοβαθμούν στους 21 πόντους. Σε ενδεχόμενο τελικής ισοβαθμίας υπερέχει η Άρκα. Η Γκόρνικ φιλοξενείται από την ουραγό Ρουχ Χορζόφ που ούτε ο Κριστόφ Βαζέχα (φωτό) κατάφερε να της αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ. Η ομάδα παραμένει χωρίς νίκη για ακριβώς 3.5 μήνες και την προηγούμενη εβδομάδα υποβιβάστηκε οριστικά…

Η Άρκα Γκντίνια έχει φαινομενικά πιο δύσκολο παιχνίδι καθώς παίζει εκτός έδρας με την πρωτοπόρο του γκρουπ των play out την Ζαμπλέμπιε. Εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι ανέμενα πολύ υψηλότερα την απόδοση του διπλού διότι η Ζαγκλέμπιε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Τώρα βέβαια θα μου πείτε, ότι είναι λογικό να ποντάρεται το διπλό επειδή οι γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι βαθμολογικά. Σωστό, αλλά από την άλλη μεριά θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αδιάφοροι, αλλά πήγαν και κέρδισαν μέσα στην έδρα της Γκόρνικ Λέτζνα που τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στον υποβιβασμό.

Υπάρχει έντονη φημολογία στην Πολωνία πάντως, ότι η Ζαγκλέμπιε θα το δώσει το ματς, λόγω των φιλικών σχέσεων που διατηρεί με την ομάδα της Άρκα. Αυτός λένε, είναι και ο λόγος, που… «σκίστηκε» την περασμένη εβδομάδα στο ματς με την Γκόρνικ Λέτζνα. Όλα αυτά πάντως, θα φανούν επί χόρτου κι όχι επί χάρτου…

Χαμηλή όμως είναι και η απόδοση της Γκόρνικ και για να μην το… πολυκουράζω το θέμα, δεν είμαι ούτε πρόθυμος, ούτε διατεθειμένος να ποντάρω σε αυτές τις απαράδεκτες τιμές. Τι θα προτιμήσω να πράξω; Τα ματς ξεκινούν στις 21.30 ώρα Ελλάδας και θα προσπαθήσω να τα παρακολουθήσω όσο πιο στενά γίνεται κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής τους. Εκεί ίσως προκύψει κάποια στοιχηματική ευκαιρία η οποία δεν θα περάσει ανεκμετάλλευτη στο live bet

Απόψε ολοκληρώνεται και το πρωτάθλημα Ελβετίας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Βασιλεία για μια ακόμη φορά κατέκτησε εύκολα τον τίτλο, η Γιουνγκ Μπόις τερμάτισε δεύτερη και θα παίξει στα προκριματικά του Champions League και οι Λουγκάνο, Σιόν και Λουκέρνη θα αγωνιστούν στο Europa League. Υποβιβάστηκε οριστικά η Βαντούζ η οποία παρεμπιπτόντως την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε το κύπελλο Λιχτενστάιν. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχει κανένα βαθμολογικό κίνητρο, λογικά οι ομάδες θα παίξουν ελεύθερο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες. Όποιος θελήσει να ασχοληθεί λοιπόν, ας εξετάσει την προοπτική των πολλών τερμάτων. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο…

Το τουρκικό πρωτάθλημα φτάνει και αυτό στο φινάλε του, αλλά η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί τμηματικά. Σήμερα πραγματοποιούνται τρία ματς τα οποία είναι παντελώς αδιάφορα βαθμολογικά. Βάσει φόρμας προκύπτει ο άσσος της Ακίσασπορ η οποία είναι ότι πιο φορμαρισμένο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ομάδα η οποία πραγματοποίησε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, συμπλήρωσε έξι σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 23-1! Αυτή την εποχή όλοι στην Τουρκία… τρίβουν τα μάτια τους με την άσημη Ακίσασπορ. Οι μπουκ όμως το πήραν… χαμπάρι και έτσι προσέφεραν σε απίστευτα χαμηλή απόδοση τον άσσο της κόντρα στην Καραμπουκ που έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία (1-3-12). Μπορεί όμως να συνδυαστεί με το over, καθώς οι γηπεδούχοι πετυχαίνουν από 3 έως 6 γκολ συνεχώς το τελευταία διάστημα!

Τα άλλα δύο παιχνίδια θα τα αποφύγω διότι οι προπονητές των ομάδων ανακοίνωσαν αλλαγές στις βασικές συνθέσεις τους…

Στην Ιρλανδία διεξάγεται το ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα στη Ντάνταλκ και την Κορκ. Το παιχνίδι φαντάζει αμφίρροπο, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την εντυπωσιακή έως τώρα πορεία της Κορκ Σίτι, η οποία διαλύει στο διάβα της οποιονδήποτε αντίπαλο. Σας θυμίζω ότι τις πρώτες 16 αγωνιστικές έχει 15 νίκες και μία ισοπαλία, με συντελεστή τερμάτων 45-8! Εννοείται βέβαια ότι και η Ντάνταλκ αποτελεί μια πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά στην παρούσα χρονική στιγμή προτιμώ την Κορκ. Να θυμίσω ότι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στο Σούπερ καπ και η Κορκ είχε κερδίσει εύκολα με σκορ 3-0. Να σημειώσουμε επίσης ότι οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 13 over σε 16 παιχνίδια.

Σε καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και η Ντέρι η οποία την προηγούμενη εβδομάδα διεύρυνε το αήττητο της σε εννέα αγωνιστικές. Σήμερα υποδέχεται τη μετριότατη Γκάλγουεϊ, η οποία μαζί με τη Σλίγκο Ρόβερς παραμένουν οι μοναδικές χωρίς διπλό στην κατηγορία. Ανεξαρτήτως έδρας, η Ντέρι μετρά εννιά νίκες και δύο μόνο ήττες στα 16 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

Στην Παραγουάη η πρωτοπόρος Λιμπερτάδ Ασουνσιόν η οποία έχει τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις, μπορεί να «δραπετεύσει» και από την μέτρια έδρα (τρεις νίκες σε εννέα παιχνίδια) της χλιαρής Ντιαζ καθώς υπερέχει τόσο αγωνιστικά όσο και εμπειρικά. Οι φιλοξενούμενοι έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, καθώς ανεξαρτήτως έδρας έχουν υποστεί μόνο δύο ήττες στις τελευταίες 17 αναμετρήσεις τους! Έχουν μάλιστα και τέσσερις διαδοχικές νίκες.

Από τα υπόλοιπα βραδινά διαπίστωσα ότι έχουν προτιμηθεί η Πόρτλαντ από τις ΗΠΑ καθώς και η Σεαρά από τη Β Βραζιλίας. Προσωπικά δεν… ψήνομαι όμως, διότι θεωρώ ότι οι αποδόσεις που τις συνοδεύουν αυτές τις δύο ομάδες δεν συνάδουν με την αγωνιστική διαφορά που έχουν με τις αντιπάλους τους. Προχωράμε λοιπόν σε χλιαρά πονταρίσματα και αν προκύψει κάτι καλύτερο, θα το αναφέρουμε άμεσα στο twitter (@fontastsounis). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ