ΠΑΣ…ΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Η 17η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση ΠΑΣ – ΠΑΟΚ και από ότι είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, η πλειοψηφία των ελλήνων παικτών έχει ποντάρει στη νίκη του δικέφαλου. Αν το εξετάσουμε με γνώμονα τη φανέλα και το όνομα, η επιλογή αυτή είναι εύλογη και αναμενόμενη. Από την άλλη μεριά όμως ο φετινός ΠΑΣ κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα (φωτο απο εξέδρα οπαδών του). Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την 8η Ιανουαρίου που πήρε διπλό μέσα στην Τούμπα. Την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε τον δυνατό φέτος Πανιώνιο, ενώ σχετικά πρόσφατα είχε πάρει και Χ μέσα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Θυμάμαι επίσης ότι τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 3-1 και 3-0 αντίστοιχα! Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αποφασίσει αν σε αυτό το ζευγάρι θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστο μοιρασμένες οι αποδόσεις… Προσωπικά πάντως δεν είμαι διατεθειμένος να ποντάρω, αλλά αν έπρεπε οπωσδήποτε να μπω στην διαδικασία της επιλογής, θα έπαιρνα το ρίσκο της ξερής ισοπαλίας, διότι βλέπω ισοδυναμία μεταξύ των δύο ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα έδρα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας δεν έχει σπουδαίο υλικό. Στις 17.30 ώρα Ελλάδας, θα αναμετρηθούν η Άδανα με τη Σάμσουνσπορ για το πρωτάθλημα της Β Τουρκίας. Την παλιά καλή Σάμσουνσπορ καλύτερα να την… ξεχάσουμε, διότι η ομάδα βρίσκεται στην 17η θέση διατηρώντας τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία. Για την ακρίβεια, μετά από 9 αγωνιστικές, έχει 8 ήττες και μια ισοπαλία με συντελεστή τερμάτων 1-20! Ίσως να είναι και οι χειρότερες επιδόσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι γηπεδούχοι από την άλλη μεριά, φέρνουν… άπειρα Χ καθώς έφτασαν τα 10 στα 17! Δεν μπορείς δηλαδή εύκολα να πας και να ποντάρεις τα χρήματά σου σε έναν σύλλογο που έχει αναγάγει τις ισοπαλίες σε υψηλή επιστήμη. Προτιμώ το Χ του ημιχρόνου και βλέποντας και κάνοντας στο live.

Για τους φίλους των over υπάρχει η αναμέτρηση ανάμεσα στον Γιόνγκ Άγιαξ και την Αλμίρε Σίτι στη Β Ολλανδίας. Οι γηπεδούχοι έχουν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και μέσα στο γήπεδό τους σκοράρουν μέσο όρο πάνω από τρία γκολ ανά αναμέτρηση (31 γκολ σε 10 παιχνίδια). Οι φιλοξενούμενοι διατηρούν την τρίτη παραγωγικότερη επίθεση αλλά ταυτόχρονα έχουν και μια από τις χειρότερες εκτός έδρας άμυνες. Βάσει των όσων έχουμε δει έως τώρα, το over 3.5 γκολ δεν αποτελεί απίθανο ενδεχόμενο (2.05 στον STOIXIMAN.GR). Ακριβώς τέσσερα γκολ σημειώθηκαν άλλωστε, τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι στα μεταξύ τους παιχνίδια (2-2 και 3-1 αντίστοιχα).

Στη Β Γαλλίας δεν βλέπω έκπληξη, αλλά η απόδοση δεν βοηθά για ποντάρισμα. Η πρωτοπόρος Μπρεστ είναι σε θέση να κερδίσει τον ντεφορμέ Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος πλέον βρέθηκε στη γραμμή του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μόλις ένα διπλό σε εννέα παιχνίδια, ενώ αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα στο σκοράρισμα όταν αγωνίζονται μακριά από την έδρα τους.

Στην Πορτογαλία τέλος, η Τσάβες η οποία έχει υποστεί μόλις τρεις ήττες σε 17 αγωνιστικές, φιλοξενεί στην καλή έδρα της την… πλήρως ντεφορμέ Νασιονάλ. Οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 11 ήττες και μακριά από το γήπεδό τους έχουν έξι σε 8 παιχνίδια. Η Τσάβες έχει καταφέρει να αποσπάσει βαθμούς από πολύ καλύτερες ομάδες φέτος. Την προηγούμενη αγωνιστική για παράδειγμα έφερε 2-2 με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στην πραγματικότητα εδώ και εννέα αγωνιστικές ηττήθηκε μόνο εκτός έδρας από την Πόρτο με 2-1. Είχε προηγηθεί μάλιστα στο σκορ, αλλά η Πόρτο κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, με δύο τέρματα που σημειώθηκαν προς το τέλος της αναμέτρησης.

Καλή τύχη και καλή εβδομάδα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ