ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ!

Καλημέρα. Θα παραμερίσω όλα τα ματς των κυπέλλων και θα ασχοληθώ μόνο με τους αγώνες πρωταθλημάτων που διεξάγονται σήμερα. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν, από το πρωτάθλημα της Β Ιταλίας που παραμένει ένα από τα πιο δύσκολα της Ευρώπης. Αν ρίξουμε μία ματιά στο βαθμολογικό πίνακα, θα διαπιστώσουμε πως υπάρχουν ομάδες οι οποίες μπορούν άνετα να διεκδικήσουν είσοδο στα play off ανόδου, ή ακόμα και να κινδυνεύσουν, αν κάνουν ένα θετικό ή αρνητικό σερί 3-4 αγωνιστικών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι βαθμολογικές διαφορές και αποκλίσεις των ομάδων που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι πολύ μικρές.

Σήμερα πάντως, πιστεύω ότι δύο γηπεδούχοι θα δικαιολογήσουν τον τίτλο του φαβορί που τους δόθηκε δικαίως. Αναφέρομαι στην Παλέρμο και την Έμπολι. Οι σικελοί που ξεκίνησαν τη σεζόν ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο – επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, το τελευταίο διάστημα δεν τα πηγαίνουν καλά και έχουν χάσει πολλούς βαθμούς. Η επιστροφή στις νίκες απέναντι στην προτελευταία Άσκολι, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και επιτακτική. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ο Τεντίνο θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη και… άβολη θέση.

Η Έμπολι παραμένει η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία με έξι νίκες και μια ισοπαλία στα επτά πιο πρόσφατα. Σε αυτά τα έξι ματς πέτυχε από δύο έως τέσσερα τέρματα! Επειδή η Αβελίνο διαθέτει την τρίτη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα, θεωρώ ότι ο άσσος μπορεί να συνδυαστεί με το over.

Στο Κρεμονέζε – Φροζινόνε σκέφτομαι να ρισκάρω στο Χ επειδή οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν 14 ισοπαλίες σε 27 παιχνίδια. Περισσότερα από τα μισά ματς που έχουν δώσει έως τώρα δηλαδή έχουν λήξει ισόπαλα… Η δε Φροζινόνε, συμπλήρωσε έξι Χ σε 13 παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Με τον ένα βαθμό σε μια δύσκολη έδρα, ίσως έμενε ικανοποιημένη.

Η Βίρτους Έντελα εδώ και 10 αγωνιστικές κατάφερε να πετύχει μόνο ένα τέρμα στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της. Υποδέχεται την Τσιταντέλα και θα ρισκάρω στο Χ του ημιχρόνου.

Το ίδιο στοίχημα επιλέγω και για τον αγώνα της Μπάρι με τη Σπέτσια, καθώς η Μπάρι παρά του ότι είναι ψηλά στη βαθμολογία, στα τελευταία 8 παιχνίδια της πέτυχε μόνο ένα τέρμα σε πρώτο ημίχρονο. Παρομοίων επιδόσεων είναι και η Σπέτσια.

Στη Λιγκ 1 η Γουίμπλεντον υποδέχεται την πρωτοπόρο Μπλάκμπερν και μάλλον θα ρισκάρω στο συνδυασμό του διπλού με το over. Η Μπλάκμπερν έχει εξαιρετικές επιδόσεις μακριά από το γήπεδό της καθώς έφτασε τα 10 διπλά. Διαθέτει και την παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία με 62 γκολ στο ενεργητικό της. Η Γουίμπλεντον από την άλλη μεριά, διατηρεί μια από τις χειρότερες έδρες της κατηγορίας.

Η ομάδα με τα περισσότερα over στη Λιγκ 1 παραμένει η Μπρίστολ Ρόβερς που μετρά 23. Μέσα στο Μπρίστολ μάλιστα έχει 13 στα 17. Σήμερα υποδέχεται τη Γουίγκαν που διαθέτει την παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση με 33 γκολ σε 14 αγωνιστικές! Κρατάω λοιπόν το over σε αυτό το παιχνίδι. (1.87 στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Στη Νάσιοναλ Λιγκ η Μπόρεχαμ είναι μια ομάδα που δεν… ξέρει τι πάει να πει να δέχεται γκολ στο ημίχρονο. Είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι εδώ και 15 αγωνιστικές έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα! Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, γιατί σκοπεύω να ποντάρω στα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου στην αποψινή της αναμέτρηση με τη Μέιντενχεντ.

Στην Τσάμπιονσιπ Σκωτίας η ουραγός Μπρέχιν παραμένει η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμα νίκη στο ενεργητικό της. Συμπλήρωσε 20 ήττες και πέντε ισοπαλίες σε 25 αγωνιστικές και απόψε υποδέχεται τη φιλόδοξη Ντανφέρμλιν. Θα συνδυάσω το διπλό με το over μιας και η Μπρέχιν εκτός όλων των άλλων, διαθέτει και τη χειρότερη άμυνα με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο.

Στο Νταμπάρτον – Ινβερνές έχει λογική το διπλό, αλλά επειδή οι φιλοξενούμενοι – προσωπικά – με έχουν κάψει 2-3 φορές φέτος, έχω πάψει να τους εμπιστεύομαι. Θα προτιμήσω το under μιας και η Νταμπάρτον έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στα τελευταία εννέα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα! Ούτε και η Ινβερνές φημίζεται για την επιθετική της δεινότητα…

Για το πρωτάθλημα της Λιγκ 1 διεξάγεται η αναμέτρηση μεταξύ της Αλμπιον Ρόβερς και της Άρμπροουθ και η φόρμα των δύο αντιπάλων, μας οδηγεί καθαρά προς το διπλό. Οι γηπεδούχοι που ακόμα δεν έχουν κάνει… σεφτέ μέσα στο 2018, έρχονται από έξι ήττες και μία ισοπαλία. Οι φιλοξενούμενοι αντιθέτως, βρίσκονται στα καλύτερα τους, αφού συμπλήρωσαν ένα αήττητο εννέα αγωνιστικών. Η πιο πρόσφατη εκτός έδρας ήττα τους, χρονολογείται στις 28 Οκτωβρίου. Ακόμα και σε αυτό το ματς όμως, στο ημίχρονο η Αρμπροουθ βρισκόταν μπροστά στο σκορ… Εκτός από το πιθανό διπλό πάντως, μπορούμε να δούμε και το over, καθώς η Αλμπιον Ρόβερς μετρά 20 σε 25 αγωνιστικές! Συνολικά έχει δεχτεί 60 τέρματα. Πρόκειται για την χειρότερη αμυντική επίδοση σε όλες τις κατηγορίες της Σκωτίας! Η Αρμπροουθ διαθέτει μία πολύ αποτελεσματική επιθετική γραμμή και αναμένεται ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλές φάσεις και γκολ…

Στη Λιγκ 2 δεν βλέπω εκπλήξεις, αλλά οι αποδόσεις δεν ευνοούν για ποντάρισμα. Ο άσσος της Στενχάουζμιουρ θεωρώ ότι μπορεί να συνδυαστεί με το no – goal, διότι η Κάουντενμπιθ διατηρεί την τρίτη χειρότερη επίθεση σε ολόκληρη την Ευρώπη! (την χειρότερη την έχει ο Πλατανιάς).

Η Στέρλινγκ Άλμπιον παραμένει η πιο φορμαρισμένη από τις δέκα συνολικά ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Έχει πέντε σερί νίκες και απόψε παίζει με το μετριότατο Εδιμβούργο που μετρά τις περισσότερες (8) εκτός έδρας ήττες στην κατηγορία. Δεν αναμένω λοιπόν τίποτα λιγότερο από το 2-0 του πρώτου γύρου. Η Στέρλινγκ έχει πάρει φορά και δεν πιστεύω ότι θα της την κόψει το Εδιμβούργο… Εδώ θα συνδυάσω τον άσσο με το over διότι η Στέρλινγκ διατηρεί την δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία.

Την παραγωγικότερη επίθεση όλων των κατηγοριών, εξακολουθεί να κατέχει η Πίτερχεντ που έχει πετύχει συνολικά 62 γκολ έως τώρα! Όταν οι παίκτες της έχουν τα… κέφια τους, τότε είναι ικανοί να σμπαραλιάσουν οποιαδήποτε άμυνα βρεθεί μπροστά τους! Τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν συντρίψει την αποψινή τους αντίπαλο μέσα στην έδρα της, με σκορ 1-4! Γενικότερα η Πίτερχεντ διατηρεί παράδοση θετικών αποτελεσμάτων κόντρα στην Κλάιντ, καθώς ανεξαρτήτως έδρας, μετρά εννέα νίκες στις 12 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους. Για μία ακόμη φορά θα προβώ σε συνδυασμό της νίκης του φαβορί, με τα πολλά τέρματα.

Στην Δανία αν ψάξουμε τα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της Χόρσενς και της Άαρχους, θα διαπιστώσουμε ότι στα πρώτα ημίχρονα αυτών των αγώνων, έχουν πετύχει μόλις από ένα γκολ η κάθε μία! Απόψε παίζουν μεταξύ τους και θα προτιμήσω ευλόγως τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου…

Όπως σας είπα και στην αρχή, με κύπελλα δεν θα ασχοληθώ. Επειδή όμως στο Μεξικό διεξάγεται η φάση των ομίλων, στο έκτο γκρουπ γίνεται μια αναμέτρηση που το κίνητρο το έχει μόνο η φιλοξενούμενη ομάδα. Αναφέρομαι στην αγώνα της Μουρθιελάγκος με την Ζακατεπέκ. Οι δύο αυτές ομάδες αγωνίζονται στη Β κατηγορία και οι γηπεδούχοι που δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης, έχουν αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα και στην προσπάθεια που καταβάλουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι αντιθέτως τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο, όπου διεκδικούν την πρόκριση μαζί με τη Νεκάξα. Βάσει βαθμολογικού κινήτρου, φετινής πορείας, αλλά και παράδοσης, θα κάνω μια μικρή εξαίρεση στην απόφαση που έχω λάβει να μην ποντάρω σε αγώνες κυπέλλων… Ελπίζω να μην το μετανιώσω.

Τη συνέχεια θα την πούμε στο twitter (@fontastsounis).

Υ.Γ. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όσοι δεν έχετε λογαριασμό στο twitter μπορείτε να μας διαβάζετε και μέσα από το Bookenemy.com κλικάροντας εκεί που γράφει τα tweets του Φώντα.

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει σε μηδενική γκανιότα* το ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΡΕΑΛ (6.50 – 4.45 – 1.60) (ώρα έναρξης 21.00)

*αφορά στην επιλογή ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ πριν την έναρξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ