ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΟΜΑΣΤΕ…

Καλημέρα. Πάμε κατευθείαν να ρίξουμε μια ματιά σε κάποια από τα σημερινά παιχνίδια.

Στην Γαλλία αν η Σεντ Ετιέν δεν είχε τον αγώνα ρεβάνς με την Μπεϊτάρ, θα αγόραζα τον άσσο της αμέσως, διότι θεωρώ ότι είναι μια καλή και συγκροτημένη ομάδα. Υποδέχεται την αποδυναμωμένη Μονπελιέ και έχει και την παράδοση με το μέρος της καθώς συμπλήρωσε 17 νίκες σε 20 παιχνίδια! Επειδή πάντως κέρδισε εκτός έδρας με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, έχει την πολυτέλεια να μην αμελήσει τις εγχώριες υποχρεώσεις της. Για να είμαι ειλικρινής σκέφτομαι το Χ του ημιχρόνου γιατί η Μονπελιέ αναμένεται να παίξει κλειστά και συνετά. Αν διαπιστώσω ότι οι γηπεδούχοι έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μάλλον θα τους ποντάρω στο live.

Το Γκινγκάμπ – Μαρσέιγ φαντάζει φτιαγμένο για Χ. Οι Μασσαλοί είναι αρκετά αποδυναμωμένοι συγκριτικά με πέρσι, ενώ η Γκινγκάμπ παραμένει μια μέτρια ομάδα που λογικά θα παλέψει για την παραμονή της. Συμπωματικά τόσο η μία όσο και η άλλη έφεραν ισοπαλία στην πρεμιέρα.

Παρακολούθησα τον αγώνα της Αρούκα με τον Ολυμπιακό και ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα που αυτή η ομάδα κατάφερε πέρσι να βγει στην Ευρώπη. Μην κοιτάτε που στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε λίγο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητες καθώς ευνοείτο από το 0-1. Εγώ είδα μια νωθρή ομάδα με μηδαμινή φαντασία και ενεργητικότητα. Επίσης ομολογώ ότι εξεπλάγην όταν είδα άδειες τις εξέδρες του γηπέδου. Όταν δηλαδή παίζεις για πρώτη φορά στην ιστορία σου στην Ευρώπη και δεν πατάνε στο γήπεδο ούτε οι… συγγενείς των παικτών, τότε κόντρα στη Νασιονάλ Μαδέιρα πόσα εισιτήρια θα κόψεις; Καμια διακοσαριά; Βάσει αυτών που είδα και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι παίκτες της Αρούκα θα έχουν το μυαλό τους και στη ρεβάνς του Πειραιά, έχω όλη την καλή διάθεση να πάω κόντρα σε αυτόν τον άσσο…

Στην Τουρκία έχουμε πρεμιέρα και τις πρεμιέρες τις αποφεύγω. Πρέπει να πούμε όμως ότι ποντάρεται και πέφτει ο άσσος της Γκεντσ/λιγκί. Αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η Γκαζιάντεπσπορ ακόμα ψάχνει για παίκτες και δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Η δε Γκεντσ/λιγκί παρότι πρόκειται για μια μέτρια ομάδα, πέρσι τελείωσε το πρωτάθλημα έχοντας τη δεύτερη καλύτερη εντός έδρας άμυνα μετά από τη Φενέρ. Επίσης διατηρεί και καλή παράδοση κόντρα στη Γκαζιάντεπσπορ από την οποία έχει υποστεί μόνο μία ήττα την τελευταία δεκαετία.

Η Ραπίντ Βιέννης θυμίζει κάτι από… Σεντ Ετιέν. Αν δηλαδή δεν είχε τη ρεβάνς με την Τρέντσιν μπροστά της, θα είχα ήδη αγοράσει το διπλό της από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το παιχνίδι. Η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και οι τρεις νίκες που έχει στο πρωτάθλημα, ήρθαν με σκορ 4-0, 4-1 και 5-0! Λόγω Ευρώπης κρατάω λίγες επιφυλάξεις, ενώ σκέφτομαι και το over που πληρώνει το ίδιο.

Στην Ισλανδία η Φιολνίρ που είναι μέσα στις διεκδικήτριες του τίτλου, φιλοξενείται από την Βίκινγκγκουρ Όλαφσβικ, η οποία προέρχεται από πέντε σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 3-11. Οι φιλοξενούμενοι έχουν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 30 γκολ στο ενεργητικό τους. Βάσει φόρμας και… αριθμών το διπλό έχει λογική.

Αντιθέτως δεν έχει καμία απολύτως λογική το 1.60 του άσσου της Στάμπαεκ στη Νορβηγία. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να δίνεις τόσο χαμηλή απόδοση στην προτελευταία ομάδα η οποία έχει έξι ήττες σε εννέα παιχνίδια στην έδρα της. Σε μια ομάδα που έχει πετύχει μόλις έξι γκολ σε αυτά τα εννέα ματς. Ούτε η Άαλεσουντ βέβαια διεκδικεί… ποιοτικές δάφνες, αλλά δύο σερί διπλά τα έχει πάρει εκεί μέσα… Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη της συγκεκριμένης αναμέτρησης, αλλά θα επιμείνω ότι το σετ των αποδόσεων είναι λανθασμένο.

Στη Β κατηγορία η πρωτοπόρος Κρίστιανσουντ θα επιδιώξει να επιστρέψει άμεσα στα επιτυχή αποτελέσματα. Φιλοξενείται από την ντεφορμέ Ρανχάιμ που το τελευταίο διάστημα δέχεται εύκολα το τέρμα. Οι γηπεδούχοι έχουν την τρίτη χειρότερη άμυνα και συμπλήρωσαν επτά over σε εννέα παιχνίδια στην έδρα τους. Εδώ και τρία χρόνια που οι δύο ομάδες παίζουν στην ίδια κατηγορία, η Κρίστιανσουντ δεν χάνει στο «Ρανχάιμ Αρένα»

Οι φίλοι των over μπορούν να κοιτάξουν τον αγώνα της Κονγκσβίγκερ με τη Στρόμεν. Οι γηπεδούχοι έχουν τα περισσότερα (15) over στο πρωτάθλημα, ενώ διατηρούν και την παραγωγικότερη επίθεση με 37 γκολ στο ενεργητικό τους. Ταυτόχρονα όμως έχουν και μία από τις πιο ευάλωτες άμυνες.  Η Στρόμεν δεν κλείνεται ποτέ όταν παίζει μακριά από την έδρα της.

Οι φίλοι των παραδόσεων θα… εκτιμήσουν τη Λοκομοτίβ Μόσχας η οποία συμπλήρωσε 11 νίκες στα 13 τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Κρίλια. Οι Μοσχοβίτες που ψάχνουν για προπονητή, έχουν τρία Χ σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και κάποια στιγμή αυτό το σερί πρέπει να σπάσει.

Μιας και μιλάμε για παραδόσεις δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι στην Ουγγαρία η Πάξι συμπλήρωσε επτά διπλά στις εννέα τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Χαλάντας. Το ξέρω ότι οι γηπεδούχοι προβάλλονται ως το φαβορί, αλλά προσωπικά τέτοιου είδους σημαντικές προϊστορίες τις σέβομαι…

Στη Βραζιλία το Φλαμένγκο – Γκρέμιο είναι ένα μεγάλο ντέρμπι και αναμένω ένα σκληρό και κλειστό παιχνίδι. Οι δύο αυτές ομάδες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην άμυνα, αλλά δεν σκοράρουν εξίσου εύκολα. Στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν έξι σερί under, ενώ under έφεραν και στον πρώτο γύρο (1-0 η Γκρέμιο). Το under θα προτιμήσω και σήμερα, καθώς και το Χ του ημιχρόνου.

Στο Μεξικό η δυνατή φέτος Κλαμπ Αμέρικα μπορεί να φύγει αήττητη από την έδρα της μέτριας Πουέμπλα που είναι μια ομάδα με… κυκλοθυμικές διαθέσεις. Η Κλαμπ Αμέρικα έχει τέσσερα διπλά στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της εκεί μέσα, ενώ γενικότερα διατηρεί καλή παράδοση με αντίπαλο την Πουέμπλα.

Στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον με τη Νέα Υόρκη που παίζουν σήμερα, διατηρούν δύο από τις καλύτερες επιθέσεις σε Ανατολή και Δύση. Για την ακρίβεια η Νέα Υόρκη είναι η ομάδα που έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα. Προέρχεται από πέντε σερί over 3.5 γκολ και για μια ακόμη φορά θα προτιμήσω τα πολλά τέρματα…

Στη Χιλή η Κόλο Κόλο έχει πάρα πολλά χρόνια να γνωρίσει ήττα στην έδρα της Ουατσιπάτο. Για την ακρίβεια διατηρεί ένα αήττητο 13 παιχνιδιών έχοντας οκτώ διπλά και πέντε ισοπαλίες. Ο αγώνας ξεκινά στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Ίσως ήρθε η ώρα και για την πρώτη νίκη της Κατόλικα στο πρωτάθλημα. Η μεγάλη αυτή ομάδα, ξεκίνησε με τρία Χ σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αποκλείστηκε και από την συνέχεια του Κόπα Σουνταμερικάνα. Αν σήμερα δεν επικρατήσει της Σαντιάγο, ο Μάριο Σάλας (φωτό) ο οποίος έχει ήδη ακούσει τα εξ΄αμάξης, θα αποτελέσει παρελθόν…

Στην Κολομβία τέλος, οι παίκτες της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε πρέπει να τα έχουν… «παίξει» από τα πολλά παιχνίδια που δίνουν τελευταία. Εκτός από τα ματς του πρωταθλήματος, έχει να δώσει και τον δεύτερο τελικό του Ρεκόπα Σουνταμερικάνα κόντρα στην Ρίβερ Πλέιτ, ενώ σε λίγες μέρες μπαίνει απευθείας στη φάση των 16 του νέου Κόπα Σουνταμερικάνα ως κάτοχος του τίτλου. Μπροστά της έχει και τα προημιτελικά του κυπέλλου Κολομβίας όπου θα αντιμετωπίσει την Λα Εκιδάδ. Σήμερα δίνει δύσκολο παιχνίδι με τη σούπερ φορμαρισμένη Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, η οποία έρχεται από πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι η Σάντα Φε είναι μια καλή ομάδα, πιστεύω ότι οι φιλοξενούμενοι μπορούν να εκμεταλλευτούν την κόπωσή της και να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Καλή τύχη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ