ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ

Καλημέρα. Όπως κάθε Σάββατο, έτσι και σήμερα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο κουπόνι από τα βρετανικά πρωταθλήματα. Λόγω της διεξαγωγής του αγγλικού κυπέλλου δεν έχουμε αγωνιστική δραστηριότητα σε Πρέμιερ και Τσάμπιονσιπ, ενώ τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη κατηγορία διεξάγονται λιγότερα παιχνίδια. Προσωπικά με κύπελλα δεν ασχολούμαι και ποτέ δεν έχω… μετανιώσει για την επιλογή μου αυτή.

Βάσει λογικής και φόρμας πάντως, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε τα διπλά της Μπάρνσλεϊ και της Ρότσντεϊλ. Δεν είναι μόνο η διαφορά των δύο κατηγοριών που έχουν με τη Μπλάκπουλ και την Μπάροου αντίστοιχα. Οι φιλοξενούμενοι είναι τα φαβορί και λόγω της εξαιρετικής αγωνιστικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει το τελευταίο διάστημα. (2.16 και 1.96 αντίστοιχα, οι υψηλότερες τιμές στην GOALBET)

Στην πρώτη κατηγορία η Μπράντφορντ και η Σκάνθορπ λογικά δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα απέναντι σε Τσέστερφιλντ και Μπέρι αντίστοιχα. Σας υπενθυμίζω, ότι οι δύο γηπεδούχοι παραμένουν οι μοναδικές ομάδες του πρωταθλήματος που δεν έχουν υποστεί ακόμα ήττα στην έδρα τους. Από την άλλη μεριά, η Τσέστερφιλντ έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις με 10 ήττες σε 13 παιχνίδια, ενώ η Μπέρι παραμένει χωρίς νίκη για 19 ολόκληρα παιχνίδια! Επειδή όμως οι άσσοι δεν προσφέρονται σε υψηλές αποδόσεις, ειδικά στην περίπτωση της Σκάνθορπ, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και το συνδυασμό του άσσου με το over, καθώς οι μεν γηπεδούχοι διατηρούν την παραγωγικότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και οι δε φιλοξενούμενοι τη χειρότερη άμυνα. (2.10 στην VISTABET.GR)

Τη λύση των πολλών τερμάτων θα επέλεγα και στην αναμέτρηση της Μπρίστολ Ρόβερς με τη Νορθάμπτον. Οι «πειρατές» συμπλήρωσαν 18 over σε 25 παιχνίδια και 10 στα 13 στην έδρα τους. Διατηρούν μια από τις καλύτερες επιθέσεις, αλλά και μια από τις χειρότερες άμυνες. Σχετικά παρόμοιες επιδόσεις έχει και η Νορθάμπτον…

Στην δεύτερη κατηγορία, χάσαμε δύο καλά στάνταρ διότι η Κόλτσεστερ και η Καρλάιλ που είχα σκοπό να εμπιστευτώ, παίζουν μεταξύ τους… Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι μικρό και χωρίς ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Όπως θα διαβάσετε πάντως στις «αλλαγές προπονητή», η Νοτς Κάουντι… ξεφορτώθηκε τον Τζον Σέρινταν και αυτή η αλλαγή ίσως δημιουργήσει θετικό κλίμα. Σήμερα φιλοξενείται από τη Μόρκαμ που εντός έδρας έχει 8 ήττες σε 12 παιχνίδια και τη χειρότερη διαφορά τερμάτων στην κατηγορία. Στα υπόψη βέβαια είναι και το over, καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με τις δύο από τις τρεις χειρότερες άμυνες στο πρωτάθλημα.

Η Στιβενεϊτζ έχει τη χειρότερη εντός έδρας άμυνα, αλλά ταυτόχρονα και την τέταρτη καλύτερη επίθεση. Για αυτό το λόγο άλλωστε, έφτασε και τα 10 over σε 12 παιχνίδια στο γήπεδό της. Σήμερα φιλοξενεί τη Νιούπορτ, η οποία το τελευταίο διάστημα δέχεται γκολ με το τσουβάλι. Για την ακρίβεια συμπλήρωσε 18 γκολ στο παθητικό της στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της! Από τη στιγμή που το over πληρώνει ικανοποιητικά, δεν έχω πρόβλημα να το ακολουθήσω…

Στη Νάσιοναλ Λιγκ αυτή τη φορά βρίσκουμε αρκετά φαβορί τα οποία όμως δεν πληρώνουν ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Αναφέρομαι στους άσσους της Ντόβερ και της Όλντερσοτ και στο διπλό της Ντάγκεναμ. Λογικά θα περάσουν, αλλά θα προτιμήσω να κυνηγήσω κάτι υψηλότερο…

Στο Όλντερσοτ – Σάουθπορτ για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε τον άσσο με το over, καθώς η Σάουθπορτ διατηρεί τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία με 54 γκολ στο παθητικό της. (2.65 η υψηλότερη τιμή στον STOIXIMAN.GR)

Τα πολλά γκολ θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε και στην αναμέτρηση της Μπρόμλεϊ με τη Φόρεστ Γκριν, διότι οι φιλοξενούμενοι τον τελευταίο καιρό παίζουν ένα είδους… αναρχοαυτόνομου ποδόσφαιρου. Την πρωτοχρονιά έφεραν 5-5 (!) με την Τορκί. Είχε προηγηθεί το 3-4 με την ίδια ομάδα, ενώ τις τελευταίες αγωνιστικές όλα τους τα ματς τελειώνουν στο γκολ – γκολ. Η Μπρόμλεϊ δεν κλείνεται και λογικά θα διεξαχθεί ένα όμορφο παιχνίδι.

Η ομάδα με τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα παραμένει η Γουόκινγκ, η οποία δέχεται σχεδόν τρία γκολ ανά αναμέτρηση. Είναι η ομάδα με τα περισσότερα (20) over στην κατηγορία, ενώ μακριά από το γήπεδό της συμπλήρωσε 11 στα 12 over! Σήμερα παίζει με τη Ρέξαμ και βλέπω πιθανή επικράτηση των Ουαλών σε συνδυασμό με τα πολλά τέρματα.

Ομάδες των over όμως αποτελούν και η Μπρέιντρι με την Τσέστερ που σήμερα παίζουν μεταξύ τους. Παραδόξως το over το βρίσκουμε σε υψηλές αποδόσεις και θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή.

Περνάμε τώρα να δούμε κάποια ματς από τις μικρές κατηγορίες στη Σκωτία…

Στην Τσάμπιονσιπ η Έιρ φιλοξενεί τη Ντανφέρμλιν και βλέπω με… καλή διάθεση το διπλό. Η Έιρ είναι ένας σύλλογος περιορισμένων δυνατοτήτων που ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχοντας ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την παραμονή της στην κατηγορία. Η έδρα της, είναι από τις μετριότερες (2 νίκες σε 9 παιχνίδια) ενώ γενικότερα παραμένει χωρίς τρίποντο για εννέα συνεχόμενες αγωνιστικές. Η Ντανφέρμλιν (Φωτό από την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος στην Λιγκ 1) έχει καλύτερο ρόστερ και σαφώς πιο βαριά φανέλα. Μπορεί η έως τώρα πορεία της να μην είναι η… ενδεδειγμένη, αλλά παραμένει ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος. (2.35 το διπλό στην SPORTINGBET.GR)

Το Ρέιθ Ρόβερς – Φόλκερκ είναι ντέρμπι στο οποίο δεν υπάρχει φαβορί. Θα ήθελα όμως να σας υπενθυμίσω ότι η Ρέιθ Ρόβερς είναι η ομάδα με τα περισσότερα (13) under στην κατηγορία. Η δε Φόρκερκ έχει τα περισσότερα εκτός έδρας under, καθώς συμπλήρωσε οκτώ στα εννέα. Οι φίλοι των παραδόσεων ας λάβουν υπόψη τους και το γεγονός ότι τα πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια στην έδρα της Ρέιθ έληξαν χωρίς νικητή…

Στη Λιγκ 1 η Πίτερχεντ υποδέχεται τη Λίβινγκστον και σκέφτομαι να συνδυάσω το διπλό με το over. Η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα έρχεται για πρώτη φορά φέτος από δύο κολλητές ήττες και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η… κατρακύλα. Η ομάδα έχει επτά διπλά σε δέκα παιχνίδια και σήμερα παίζει με έναν αντίπαλο που μέσα στην έδρα του, μετρά μόνο δύο νίκες σε εννέα αγώνες. Η Πίτερχεντ, διατηρεί και τη δεύτερη χειρότερη εντός έδρας άμυνα στην κατηγορία. Η Λίβινγκστον από την άλλη μεριά, έχει μακράν την παραγωγικότερη επίθεση με 43 γκολ στο ενεργητικό της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι συμπλήρωσε 16 over σε 19 παιχνίδια…

Η Αλόα διατηρεί την καλύτερη εκτός έδρας επίθεση και συμπλήρωσε οκτώ over σε δέκα παιχνίδια. Σήμερα παίζει εκτός με τη Στρανράερ που έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Δίνω τύχη στο διπλό, αλλά μάλλον θα πάω προς το over…

Στην δεύτερη κατηγορία θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε το διπλό με το over στον αγώνα της Ανάν με τη Φόρφαρ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις με έξι νίκες σε οκτώ παιχνίδια, ενώ διατηρούν και την παραγωγικότερη επίθεση. Τόσο η Φόρφαρ όσο και η Ανάν, προέρχονται από τέσσερα σερί over 3.5 γκολ.

Η Κάντουενμπιθ, η οποία έχει γνωρίσει δύο διαδοχικούς υποβιβασμούς, ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Πέρασαν όμως 18 αγωνιστικές και ακόμα βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Εδώ και ενάμισι μήνα πάντως, έχει ανέβει αγωνιστικά, ενώ το περασμένο Σάββατο πέρασε νικηφόρα με σκορ 1-2 από το γήπεδο της Στέρλινγκ Αλμπιον. Σήμερα υποδέχεται την… παντελώς ντεφορμέ Μπέργουικ που το τελευταίο διάστημα δέχεται γκολ με το… τσουβάλι. Για την ακρίβεια, δέχθηκε συνολικά 19 γκολ στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Μέσο όρο δηλαδή, πάνω από τρία ανά αναμέτρηση! Συμπλήρωσε έξι ήττες σε επτά αγωνιστικές και με την… κατηφόρα που έχει πάρει δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της ανεβασμένης Κάουντενμπιθ.

Τη χειρότερη έδρα του πρωταθλήματος όμως, εξακολουθεί να την διαθέτει η Μοντρόουζ, που μετρά μόλις μία νίκη μετά από εννέα αγωνιστικές! Η Έλγκιν αντιθέτως, είχε πραγματοποιήσει πολύ καλές μεταγραφές και γι΄αυτό θεωρείτο και ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Σας θυμίζω ότι πέρσι είχε τερματίσει δεύτερη, τρεις μόλις βαθμούς πίσω από την Ιστ Φάιφ που τελικά ανέβηκε κατηγορία. Εκτός έδρας τα πηγαίνει μια χαρά, καθώς συμπλήρωσε πέντε διπλά σε εννέα παιχνίδια. Διατηρεί μάλιστα και την παραγωγικότερη επίθεση, με 21 γκολ στο ενεργητικό της. Φέτος έχει περάσει νικηφόρα από πολύ δυσκολότερες έδρες, οπότε δικαιολογημένα προβάλλεται ως το φαβορί.

Στην Πορτογαλία η Νασιονάλ Μαδέιρα έχει νέο προπονητή (δείτε αλλαγές προπονητών) και γι΄αυτό το λόγο δεν θα την κοντράρω στο ματς με την ανώτερη Μπράγκα. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, ότι τα τέσσερα από τα 8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, έληξαν ισόπαλα με το ίδιο σκορ (1-1).

Η Εστορίλ και η Μαρίτιμο που παίζουν μεταξύ τους, είναι οι ομάδες με τα περισσότερα under στο πρωτάθλημα. Η Μαρίτιμο έχει 13 στα 15, με 7 στα 8 εκτός έδρας και η Εστορίλ συμπλήρωσε 12 στα 15, με 6 στα 7 εντός. Όπως έχουμε ξαναπεί, σε τέτοιες περιπτώσεις εκτός από το under υπάρχει και το Χ του ημιχρόνου…

Η ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν είναι η Γκιμαράες που το τέλος του πρώτου γύρου τη βρίσκει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Έχω την αίσθηση ότι η πρωτοπόρος Μπενφίκα θα δυσκολευτεί πολύ περισσότερο από ότι δείχνουν οι αποδόσεις για να περάσει νικηφόρα από εκεί μέσα. Το 1.50 είναι απορριπτέο και εξετάζουμε τις πιθανότητες της έκπληξης εδώ.

Στο Μεξικό η Κρουζ Αζούλ ενισχύθηκε μεταγραφικά διότι στο Απερτούρα πραγματοποίησε πολύ μέτρια πορεία. Πιστεύω ότι αυτές οι μεταγραφές θα την ανεβάσουν επίπεδο και ενδέχεται να ξεκινήσει με το δεξί απέναντι σε μια Νεκάξα που αποδυναμώνεται όταν απομακρύνεται από το γήπεδό της.

Η διοίκηση και ο προπονητής της ομάδας της πρωταθλήτριας Τίγκρες, αποφάσισαν να δώσουν ρεπό σε αρκετούς βασικούς και έτσι ο σύλλογος θα κατέβει να αγωνιστεί με αλλαγές στο αποψινό παιχνίδι με τη Σάντος Λαγκούνα. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο στον ΟΠΑΠ, όσο και στους ξένους μπουκ, ανέβηκε η απόδοση του άσσου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οφείλουμε να εξετάσουμε τις πιθανότητες που έχουν οι φιλοξενούμενοι να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από εκεί μέσα. (2.65 το διπλό στην INTERWETTEN.GR)

Κλείνουμε με τα… δικά μας.

Το δυνατό ξεκίνημα του Λεβαδειακού δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό διότι το ρόστερ των Βοιωτών είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Ο ενισχυμένος μεταγραφικά Ατρόμητος οφείλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι σε μια ομάδα από την οποία δεν χάνει σχεδόν ποτέ. Οι φιλοξενούμενοι έρχονται από τέσσερις σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 1-13, ενώ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και σημαντικά προβλήματα απουσιών. Αν ο Ατρόμητος δεν κερδίσει ούτε και σήμερα, τότε περιμένω άμεσες εξελίξεις… Να σημειώσουμε πάντως ότι η αθηναϊκή ομάδα είναι η μοναδική που μετρά μόνο under μέσα στην έδρα της. Με λίγο ρίσκο λοιπόν, θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε τον άσσο με το under. 1-0, ή 2-0 δηλαδή…

Κάτι παρόμοιο (άσσο και under) σκέφτομαι να συνδυάσω και στον αγώνα των Τρικάλων με την Αναγέννηση Καρδίτσας για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Τα Τρίκαλα έχουν καλύτερο υλικό και είναι ανεβασμένα αγωνιστικά. Μέσα στην έδρα τους έχουν δεχθεί μόνο ένα τέρμα και η Καρδίτσα είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει σκοράρει ακόμα σε εκτός έδρας παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ενισχύθηκαν σημαντικά κατά τη μεταγραφική περίοδο και αναμένω μια μικρή σε έκταση νίκη τους, της τάξεως του 1-0 ή του 2-0.

Καλή τύχη…  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ