ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ…

Καλημέρα. Ξεκινώντας από τα δικά μας σας υπενθυμίζω ότι για τα ελληνικά παιχνίδια έχει γράψει ο «Παίκτης» στην στήλη του. Για την ισοπαλία στον Πλατανιάς – ΠΑΣ δεν έχω αντιρρήσεις, διότι η αλήθεια είναι, ότι την βρίσκω αρκετά πιθανή και βολική… Για τον άσσο του Παναθηναϊκού όμως, θα διατηρήσω επιφυλάξεις, παρά την αγωνιστική ανάκαμψη των «πρασίνων». Οι καλές εμφανίσεις απέναντι στα Γιάννενα και τον Αστέρα, μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί να μην σημαίνει όμως και τίποτα… Ο χρόνος θα δείξει και θεωρώ ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Ο δε Παναιτωλικός άλλαξε προπονητή και μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, κέρδισε τον Ατρόμητο με 2-0. Δεν πρόκειται λοιπόν να ασχοληθώ με την χαμηλή απόδοση του άσσου…

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας.

Στη Β Γερμανίας η Ουνιόν υποδέχεται στην δυνατή έδρα της την Μπίλεφελντ που παραμένει η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα χωρίς διπλό στο ενεργητικό της. Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να δέχονται πολύ εύκολα το γκολ και την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκαν τα πέναλτι για να μπορέσουν να αποκλείσουν την ερασιτεχνική Βάλντορφ στο κύπελλο. Η ομάδα του Βερολίνου είναι ανώτερη και μπορεί να διατηρήσει την καλή παράδοση των τελευταίων ετών…

Άσσο βλέπω και στην τρίτη κατηγορία στον αγώνα της Ντούισμπουργκ με τη Μούνστερ. Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος που έχει υποστεί μόνο δύο ήττες σε 21 παιχνίδια υποδέχεται μια ομάδα που συμπλήρωσε οκτώ ήττες σε δέκα ματς μακριά από το γήπεδό της. Να σημειώσουμε ότι η Ντούισμπουργκ έχει την καλύτερη άμυνα και η Μούνστερ τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση στην κατηγορία. (1.75 ο άσσος στην SPORTINGBET.GR)

Στην Ιταλία η φορμαρισμένη Σαμπντόρια που προέρχεται από δύο πολύ σπουδαίες νίκες απέναντι σε Ρόμα και Μίλαν, υποδέχεται τη ντεφορμέ Μπολόνια η οποία την προηγούμενη αγωνιστική υπέστη… κάζο στο ματς με τη Μίλαν. Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι κατάφερε (Διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να χάσει μέσα στην έδρα της από μια ομάδα που αγωνιζόταν με εννέα παίκτες! Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Επειδή είχαν πραγματοποιηθεί και οι τρεις αλλαγές από πλευράς φιλοξενούμενων, στο τέλος, αγωνίζονταν δύο τραυματίες ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε δηλαδή, ότι η Μπολόνια έπαιζε με έντεκα και η Μίλαν με επτά! Παρόλα αυτά όμως, στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, η Μίλαν σημείωσε γκολ και πήρε τη νίκη. Θα σας υπενθυμίσω ότι μια εβδομάδα πριν, είχε γνωρίσει την συντριβή μέσα στη Μπολόνια με σκορ 1-7 από τη Νάπολι. Η ομάδα της Γένοβας έχει και την παράδοση με το μέρος της καθώς συμπλήρωσε έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στα οκτώ πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια. (1.87 ο άσσος της Σαμπντόρια στον STOIXIMAN.GR)

Στην Ισπανία, η Βιγιαρεάλ, η οποία διατηρεί την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, υποδέχεται την τελείως ντεφορμέ Μάλαγα που δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι της εδώ και πολύ καιρό. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν χωρίς νίκη εδώ και οκτώ αγωνιστικές, ενώ δεν έχουν νικήσει ακόμα μακριά από την έδρα τους. Η Βιγιαρεάλ από την άλλη μεριά διαθέτει μια πολύ ισχυρή έδρα και είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει μέσα στην Μάλαγα με σκορ 0-2, ενώ γενικότερα διατηρεί παράδοση θετικών αποτελεσμάτων. (1.80 ο άσσος στην VISTABET.GR)

Στην Γαλλία, η Σεντ Ετιέν που παλεύει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, υποδέχεται στη σχεδόν αλώβητη έδρα της (μία ήττα σε 12 παιχνίδια), την ουραγό Λοριάν που μακριά από το γήπεδό της σχεδόν εξαφανίζεται (1-2-9). Οι γηπεδούχοι έχουν τη δεύτερη καλύτερη εντός έδρας άμυνα και οι φιλοξενούμενοι τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Τα τρία τελευταία χρόνια η Σεντ Ετιέν κερδίζει και είναι πιθανό το ίδιο να πράξει και φέτος. (1.90 ο άσσος στην INTERWETTEN.GR)

Η Μαρσέιγ ενισχύθηκε ιδιαίτερα μεταγραφικά προκειμένου να προλάβει το τρένο της Ευρώπης. Η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και σήμερα φιλοξενείται από τη μέτρια Ναντ που έχει τη χειρότερη έδρα της κατηγορίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ναντ έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ σε 12 παιχνίδια μέσα στο γήπεδό της. Η Μαρσέιγ από την άλλη μεριά, σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία το τελευταίο διάστημα.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι εξαιρετική μπροστά αλλά ευάλωτη πίσω. Προσπαθεί να διατηρηθεί σε τροχιά Champions League και σήμερα θα πάει για το διπλό στην έδρα της μέτριας Μορεϊρένσε που έχει μόλις πέντε νίκες σε 20 αγωνιστικές. Οι φιλοξενούμενοι λογικά θα σκοράρουν, αλλά εξίσου πιθανό είναι και το να δεχθούν το τέρμα. Σκέφτομαι λοιπόν να συνδυάσω το over με το διπλό. Πέρσι και πρόπερσι πέρασε νικηφόρα από εκεί μέσα, ενώ στον πρώτο γύρο επικράτησε εύκολα με σκορ 3-0.

Στην Τουρκία η φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος Μπασακσεχίρ συνεχίζει να διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες και αξιώσεις τον τίτλο. Από την αρχή της σεζόν υπέστη μόνο μία ήττα εκτός έδρας από τη Φενέρ με σκορ 1-0. Σήμερα φιλοξενείται από την Κασίμπασα σε μια αναμέτρηση που αποτελεί ντέρμπι της Πόλης. Η φετινή διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων είναι ορατή και δεδομένη και λογικά  οι φιλοξενούμενοι θα επικρατήσουν όπως και στον πρώτο γύρο. Να τονίσουμε επίσης ότι η Μπασακσεχίρ συμπλήρωσε τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της εκεί μέσα.

Στο Κόνιασπορ – Αντάλιασπορ έχουμε να κάνουμε με ένα λανθασμένο σετ αποδόσεων (2.25 – 3.00 – 2.80). Αυτό το λέω διότι στην παρούσα φάση η Αντάλιασπορ είναι ότι πιο… φορμαρισμένο κυκλοφορεί στην Τουρκία! Έρχεται από τέσσερις σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 9-3, ενώ συμπλήρωσε εννέα νίκες στα έντεκα τελευταία παιχνίδια της! Η δε Κόνιασπορ από την άλλη μεριά, εδώ και πέντε αγωνιστικές κατάφερε να κερδίσει μόνο τη Ρίζεσπορ. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα δέχθηκε πέντε γκολ από τη Μπεσίκτας. Με κριτήριο τη φόρμα λοιπόν, δεν προκύπτει πρώτο σημείο ο άσσος…

Το ίδιο ισχύει και στην Πολωνία στην αναμέτρηση της Βίσλα Πλοκ με τη Σλασκ. Οι γηπεδούχοι είναι επιρρεπείς στις γκέλες στο γήπεδό τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν εξαιρετικές επιδόσεις μακριά από την έδρα τους. Εκεί όμως που θα εστιάσουμε είναι στην έλευση του Γιαν Ούρμπαν (φωτό) στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές στην Πολωνία και είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρει πολύ σύντομα να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα και να ανεβάσει ποιοτικά και αγωνιστικά τη νέα του ομάδα…

Από τα βραδινά τέλος, θα κρατήσω μόνο την Τολούκα από το Μεξικό και τη Νασιονάλ από την Ουρουγουάη. Η Τολούκα έχει παραδοσιακά μια πολύ δυνατή έδρα και σήμερα υποδέχεται τη μέτρια Βέρα Κρουζ που αποδυναμώνεται όταν απομακρύνεται από το γήπεδό της. Η παράδοση των τελευταίων ετών δείχνει άσσους και μόνο άσσους…

Η περσινή πρωταθλήτρια Ουρουγουάης Νασιονάλ παραμένει και φέτος το φαβορί και λογικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στην υποδεέστερη Ντανούμπιο. Οι γηπεδούχοι μετρούν έξι νίκες στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια τους και μπορούν απόψε να προσθέσουν μια ακόμα στο ενεργητικό τους.

Καλή τύχη… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ