ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ… ΧΑΛΑΡΩΜΑ

Καλημέρα. Τα σημερινά παιχνίδια των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων δεν θεωρώ ότι προσφέρονται για στοιχηματισμό. Ήδη έχουν βγει… off λόγω ανύπαρκτων αποδόσεων τέσσερις αναμετρήσεις. Το Αγγλία – Λιθουανία, το Αζερμπαϊτζάν – Γερμανία, το Σαν Μαρίνο – Τσεχία και το Μάλτα – Σλοβακία.

Στα υπόλοιπα ματς που διεξάγονται, τα φαβορί είναι δυσδιάκριτα. Η Νορβηγία που ξεκίνησε πολύ άσχημα στον τρίτο όμιλο, άλλαξε προπονητή και πλέον ανέλαβε ο Λαρς Λάγκερμπακ ο οποίος συμπεριέλαβε πολλούς νέους παίκτες στην αποστολή. Αυτό είναι κάτι που οφείλει να προβληματίσει τους Ιρλανδούς οι οποίοι δεν αναμένεται να έχουν εύκολο έργο. Ο Ο’ Νιλ δίνει μεγάλη προσοχή και έμφαση στην άμυνά του και νομίζω ότι το ίδιο θα πράξει και απόψε. Προσωπικά επέλεξα το Χ του ημιχρόνου διότι δεν περιμένω σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. (1.90 στον STOIXIMAN.GR)

Το Μαυροβούνιο, δεν αποτελεί ευκαταφρόνητος αντίπαλος και αυτό το απέδειξε στα εκτός έδρας παιχνίδια του, τόσο στην Δανία όσο και στη Ρουμανία όπου κέρδισε και πήρε Χ αντίστοιχα. Η Πολωνία έχει φτιάξει καλή ομάδα βέβαια, αλλά νομίζω ότι το 1.80 του διπλού δεν ανταποκρίνεται στη δυσκολίες του αγώνα. Παραθέτω όμως δύο ενδιαφέροντα στοιχεία για τους φίλους της στατιστικής…

Οι Πολωνοί έχουν την καλύτερη επίθεση και μετρούν 4 στα 4 over. Το δε Μαυροβούνιο καταφέρνει να κρατά απαραβίαστη την εστία του σε όλα τα πρώτα ημίχρονα των αγώνων του. Μήπως ήταν λοιπόν προτιμότερο στο να ποντάρουμε ότι θα σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ή ακόμα και στο καλοπληρωμένο over 2.5 γκολ; (2.25 στην SPORTINGBET.GR)

Η Αρμενία υποδέχεται στο Γιερεβάν το αδύναμο Καζακστάν και είναι πιθανό να φτάσει στη νίκη. Το 1.75 του άσσου όμως δεν θεωρώ ότι αξίζει για ποντάρισμα.

Το Ρουμανία – Δανία είναι ξεκάθαρη… τριπλή, ενώ στο Σκωτία – Σλοβενία λογικά θα σημειωθούν λίγα τέρματα καθώς οι μεν γηπεδούχοι δεν σκοράρουν εύκολα και οι δε φιλοξενούμενοι, δεν δέχονται γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Σλοβένοι μετρούν έξι under στα επτά τελευταία φιλικά και επίσημα παιχνίδια που έδωσαν…

Από τα λίγα πρωταθλήματα που διεξάγονται σήμερα, είναι αυτό της Β Ιταλίας. Η Βίρτους Έντελα η οποία διατηρεί μια από τις καλύτερες έδρες της κατηγορίας, υποδέχεται την Τσεζένα που έχει μόλις ένα διπλό σε 16 αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι διεκδικούν είσοδο στα play off και οι φιλοξενούμενοι παλεύουν για τη σωτηρία τους. Σήμερα ο προπονητής της Τσεζένα έχει πολλά προβλήματα να λύσει, καθώς θα απουσιάσουν τρεις τιμωρημένοι, τρεις τραυματίες και δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τους αναπληρωματικούς της Τσεζένα, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες, δικαιολογημένα η Βίρτους Έντελα προβάλλεται ως το φαβορί.

Η Βερόνα βρέθηκε εκτός πρώτης δυάδας μετά από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Θα αποτελέσει… καταστροφή για την ομάδα αν δεν τα καταφέρει να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Ρόστερ, πείρα και φανέλα πάντως διαθέτει και έχω την αίσθηση ότι στο τέλος θα ανέβει. Το σημερινό ματς με την Πίζα θα πρέπει οπωσδήποτε να το πάρει και πιστεύω ότι οι παίκτες της θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, διότι ασκείται μεγάλη πίεση και από τους οπαδούς της. Μέσα στη Βερόνα είναι σχεδόν αλάνθαστη καθώς έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 16 παιχνίδια. Η Πίζα θα παίξει το… γνώριμο παιχνίδι της. Όλοι πίσω δηλαδή και από εκεί και πέρα… παρακάλια στον διαιτητή να σφυρίξει μια ώρα αρχύτερα το παιχνίδι. Σας θυμίζω ότι η Πίζα μετρά 28 under σε 31 παιχνίδια και ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επίδοση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διατηρεί τη χειρότερη επίθεση, αλλά ταυτόχρονα και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα! Η δε Βερόνα έρχεται από επτά σερί under και 9 στα 10 τελευταία παιχνίδια της. H λογική και η στατιστική λοιπόν, με οδηγούν στο συνδυασμό του άσσου με το under. 1-0 ή 2-0 δηλαδή υπέρ των γηπεδούχων.

Ομάδα των under όμως είναι και η Λατίνα, η οποία μετρά 14 στα 15 στην έδρα της!  Σήμερα υποδέχεται την Προ Βερτσέλι που συνολικά έχει 20 στα 31 under. Σε αυτή την αναμέτρηση εκτός από τη λύση των λίγων τερμάτων, επιλέγω και το Χ του ημιχρόνου, ενώ σκέφτομαι και το Χ τελικό. Η Λατίνα βλέπετε, είναι η ομάδα με τα περισσότερα Χ στο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια συμπλήρωσε 17 ισοπαλίες σε 31 αγωνιστικές! Μέσα στο γήπεδό της έχει εννέα Χ σε 15 παιχνίδια. Η δε Προ Βερτσέλι έφτασε τις 13 ισοπαλίες από την αρχή της σεζόν. Δεν αποκλείω λοιπόν μια επανάληψη του 1-1 του πρώτου γύρου…

Στο Βιτσέντζα – Μπρέσια τέλος, βρίσκω αδικαιολόγητο και ακατανόητο το σετ των αποδόσεων (1.65 – 3.20 – 4.30). Οι δύο ομάδες έχουν μόλις ένα πόντο διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα και η Βιτσέντζα είναι η ομάδα με τις λιγότερες (3) εντός έδρας νίκες στην κατηγορία! Εδώ και 11 αγωνιστικές κατάφερε να κερδίσει μόνο την Πίζα στην οποία αναφερθήκαμε πριν. Η Μπρέσια έχει νέο προπονητή στον πάγκο τον Κάνι, ενώ διατηρεί και καλή παράδοση εκεί μέσα, καθώς έχει υποστεί μόνο δύο ήττες στις 8 πιο πρόσφατες επισκέψεις της. Το παιχνίδι αποτελεί γειτονικό ντέρμπι και ο προπονητής των φιλοξενούμενων, ο Τζίτζι Κάνι (φωτο) γνωρίζει καλά τη Βιτσέντζα, καθώς διετέλεσε τεχνικός της πριν από λίγα χρόνια.

Από το πρωτάθλημα της Β Ισπανίας δεν θα κρατήσω τίποτα διότι όλα τα παιχνίδια φαντάζουν δύσκολα και αμφίρροπα. Θα ήθελα να σημειώσω και να επισημάνω όμως, ότι η Σαραγόσα έχει νέο προπονητή και αυτό είναι κάτι που ίσως την ευνοήσει αγωνιστικά. Απολύθηκε ο Ραούλ Αγνέ και στη θέση του ανέλαβε ο τεχνικός της Σαραγόσα Β ο Θέσαρ Λάινερ.

Στο πρωτάθλημα της Β Δανίας φέτος υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός για την άνοδο καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες που την διεκδικούν. Μια από αυτές είναι η Σκίβε που βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχει δυνατή έδρα (8 νίκες σε 10 παιχνίδια) ενώ έρχεται και από τέσσερις σερί νίκες. Υποδέχεται την προτελευταία Νάεστβεντ η οποία συμπλήρωσε πέντε ήττες στα 7 πιο πρόσφατα. Η Νάεστβεντ έχει τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα και συμπλήρωσε 10 over σε 11 αγωνιστικές. Θα μπορούσαμε λοιπόν να προβούμε σε έναν συνδυασμό του άσσου με το over στην προκειμένη περίπτωση…

Ανεβασμένη αγωνιστικά είναι η Χέλσινγκορ η οποία επίσης βρίσκεται μέσα στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Εντός έδρας έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 11 αγωνιστικές και σήμερα υποδέχεται την μέτρια Φρεντερίτσια, η οποία έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις με μία μόλις νίκη σε 10 παιχνίδια. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Χέλσινγκορ έχει δεχθεί μόνο 8 γκολ στην έδρα της και ότι η Φρεντερίτσια έχει σημειώσει τα λιγότερα (21) γκολ στο πρωτάθλημα.

Από το πρωτάθλημα της Αργεντινής τέλος, θα κρατήσω μόνο τον άσσο της Ρίβερ Πλειτ και το διπλό της Μπόκα Τζούνιορς. Η Ρίβερ Πλειτ που έχει καλή επίθεση υποδέχεται την προτελευταία Μπελγράνο, η οποία διατηρεί τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Η δε Μπόκα θα φιλοξενηθεί από τη Σαν Μαρτίν, αλλά θα αισθάνεται σαν να παίζει… σπίτι της, διότι θα έχει στο πλευρό της πάνω από 12 χιλιάδες φανατικούς οπαδούς της. Η Μπόκα βρίσκεται στην πρώτη θέση και έχει πετύχει 38 γκολ σε 16 αγωνιστικές. Διατηρεί μακράν δηλαδή, την παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία. Η δε Σαν Μαρτίν έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα μετά από την ουραγό Άρσεναλ Σαραντί.

Καλή τύχη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ