ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ Η ΛΑΝΣ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τις προσεχείς μέρες θα έχουμε πολύ δουλειά καθώς διεξάγονται αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να… χαλαρώσουμε λίγο σήμερα μιας και δεν γίνεται κάθε μέρα να παίζουμε το ίδιο δυνατά.

Στη Β Γαλλίας την περασμένη Παρασκευή το Στρασβούργο κέρδισε εκτός έδρας τη Λαβάλ και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τη Μπρεστ. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, η Λανς απέχει τρεις βαθμούς από τις δύο πρωτοπόρους και σας υπενθυμίζω ότι στον πρώτη κατηγορία ανεβαίνουν μόνο δύο ομάδες… Απομένουν πέντε αγωνιστικές και τη μεθεπόμενη η Λανς υποδέχεται το Στρασβούργο. Σήμερα φιλοξενείται από τη βαθμολογικά αδιάφορη Χάβρη η οποία ξέμεινε οριστικά από στόχους. Η ομάδα πραγματοποίησε μια πολύ μέτρια σεζόν και μέσα στο γήπεδό της έκανε πολλές γκέλες. Το αξιοπερίεργο με τη Χάβρη είναι ότι από τη μια διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, αλλά από την άλλη και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά από την Οσέρ. Σε αυτό το επίτευγμα συνέβαλε καθοριστικά ο πολύ καλός της γκολκίπερ ο Φαρνόλ, ο οποίος τραυματίστηκε όμως και θα χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν. Ο προπονητής της Λανς ο Καζανόβα ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Χάβρη και είναι ιδιαίτερα αγαπητός εκεί. Κάτι η απουσία του Φαρνόλ, κάτι το βαθμολογικό κίνητρο της Λανς και κάτι η έλλειψη κινήτρου της Χάβρης με οδήγησε στην απόφαση να ρισκάρω στο διπλό εν γνώσει μου ότι στη Β Γαλλίας τα Χ… πάνε και έρχονται.

Στην Πορτογαλία η Μορεϊρένσε κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και τις επόμενες αγωνιστικές έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Το πιο βατό από τα πέντε ματς που απομένουν, είναι το αποψινό απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Τσάβες. Θα κινηθώ και εδώ βάσει κινήτρου διότι υπό άλλες συνθήκες δεν θα μου πέρναγε ούτε καν από το μυαλό να ασχοληθώ με μια ομάδα που διαθέτει τη χειρότερη έδρα στην κατηγορία. Εδώ που έφτασαν όμως τα πράγματα, οι παίκτες της Μορεϊρένσε οφείλουν να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να πάρουν τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Σας θυμίζω ότι  η Τσάβες συμπλήρωσε 11 σερί παιχνίδια χωρίς διπλό. Η τελευταία της εκτός έδρας επιτυχία χρονολογείται πριν από επτά μήνες…

Στην Β Σουηδίας η Τρέλεμποργκ ψάχνει για την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και θεωρώ ότι μπορεί να την βρει απέναντι στη μέτρια Έργκριτε που παραδοσιακά είναι πολύ καλή εντός και αναποτελεσματική εκτός. Η Τρέλεμποργκ υπερέχει αν συγκρίνουμε τα ρόστερ τους και ελπίζω αυτό να αποδειχθεί και στον αγωνιστικό χώρο.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι πραγματικά… εντυπωσιάστηκα από κάτι τεσσάρια (!) που είδα να κυκλοφορούν στο under της Πεσκάρα με τη Ρόμα. Οι μπουκ θεωρούν ως δεδομένο δηλαδή, ότι οι φιλοξενούμενοι θα ρίξουν… 5-6 γκολ απόψε. Αυτό μπορώ να το αμφισβητήσω, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας στην Ιταλία, αυτό που λαμβάνεται υπόψη είναι οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες και όχι η συνολική διαφορά τερμάτων. Η Ρόμα λοιπόν δεν έχει κανένα λόγο να τα δώσει όλα απόψε προκειμένου να πετύχει όσο το δυνατό περισσότερα τέρματα. Αυτό που με… φρενάρει όμως περισσότερο είναι το γεγονός ότι ακολουθεί το μεγάλο και κλασικό ντέρμπι με τη Λάτσιο. Υπάρχει λοιπόν ένα σοβαρό ενδεχόμενο οι παίκτες του Σπαλέτι να επιδιώξουν να προστατεύσουν τα πόδια τους και να κρατήσουν δυνάμεις για το σπουδαίο αυτό ντέρμπι.

Καλή τύχη και με οτιδήποτε νεότερο τα λέμε στο twitter (@fontastsounis). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ