Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ!

Καλημέρα. Το ελληνικό πρωτάθλημα επιστρέφει, αλλά για να είμαι ειλικρινής με όλα αυτά τα… καραγκιοζιλίκια (ζητώ ταπεινά συγνώμη από τους λάτρεις του θεάτρου σκιών) που λαμβάνουν χώρα φέτος, ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ. Και με τον «Παίκτη» που μίλησα χθες, τα ίδια ακριβώς μου είπε. Θα στείλει βέβαια κάποια παιχνίδια αυριανά, αλλά και αυτός ήταν απογοητευμένος από τα τελευταία γεγονότα που μας ρεζίλεψαν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σήμερα διεξάγεται το ντέρμπι Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και είναι το πρώτο ματς που θα δώσει ο δικέφαλος μετά από την πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση, όπου έχασε το ματς με την ΑΕΚ με 0-3 και του αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί. Πιθανολογώ ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των παικτών και γι΄αυτό δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να ποντάρω στο 1.65 του διπλού. Ούτως ή άλλως ο Ατρόμητος που έχει υποστεί τις λιγότερες (2) ήττες στο πρωτάθλημα, είναι μια ιδιαίτερα δυσκολοκατάβλητη ομάδα που δέχεται δύσκολα το τέρμα.

Ο Ολυμπιακός λογικά θα κερδίσει στη Λιβαδειά, όπως άλλωστε το πράττει σχεδόν κάθε χρόνο, αλλά εδώ θα προτιμήσω τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου αφού το διπλό είναι πολύ χαμηλό.

Όσο για το Παναιτωλικός – ΠΑΣ, το παιχνίδι είναι ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά και από τη στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική σκοπιμότητα, ομολογώ ότι βλέπω με καλό μάτι τις υπερβολικές τιμές του over. (2.35 στη [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”])

Οι Βρετανοί έπαιξαν χθες και έτσι σήμερα δεν έχουμε υλικό να ασχοληθούμε. Θα τα… ξαναπούμε όμως με αυτούς την ερχόμενη Δευτέρα όπου διεξάγεται εμβόλιμη αγωνιστική σε κάποιες κατηγορίες.

Στην Πρέμιερ οι αποδόσεις είναι πολύ μικρές για να ποντάρει κανείς και το μόνο που προτίθεμαι να κρατήσω είναι το κλασικό πλέον στοίχημα που πληρώνει συνεχώς η Μπέρνλι. Πρόκειται για τα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου. Η συγκεκριμένη ομάδα συμπλήρωσε 10 σερί αγωνιστικές χωρίς να έχει πετύχει ούτε ένα τέρμα σε πρώτο ημίχρονο. Το ίδιο διάστημα των 10 αγωνιστικών, η εστία της παραβιάστηκε μόλις τρεις φορές στα πρώτα 45 λεπτά. Σήμερα παίζει με τη Γουέστ Μπρομ που τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές δέχθηκε συνολικά 12 γκολ. Τα δέκα από αυτά σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο! (2.20 στη [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”])

Στην Πρέμιερ Σκωτίας η φόρμα των Κιλμάρνοκ και Χιμπέρνιαν δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η Κιλμάρνοκ παραμένει αήττητη για οκτώ σερί ματς, ενώ έρχεται και από σπουδαίο διπλό επί της Ρέιντζερς.

Η δε Χιμπέρνιαν συμπλήρωσε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να κερδίσει δυνατές ομάδες όπως είναι η Αμπερντίν, η Χαρτς και η Ρέιντζερς. Σήμερα υποδέχεται την ντεφορμέ Πάρτικ Θιστλ που διατηρεί τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία (1-4-10).

Στην Τσάμπιονσιπ η Λίβινγκστον έχει ένα αήττητο σερί δέκα αγωνιστικών. Διατηρεί τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις με οκτώ διπλά και τρεις ήττες σε 14 παιχνίδια και σήμερα φιλοξενείται από την προτελευταία Νταμπάρτον, που εδώ και δύο μήνες κατάφερε να κερδίσει μόνο την υποβιβασμένη Μπρέχιν που δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα. Είναι η τέταρτη φορά που θα αναμετρηθούν φέτος η Νταμπάρτον με τη Λίβινγκστον. Στα άλλα τρία ματς επικράτησε εύκολα η Λίβινγκστον με συνολικό συντελεστή τερμάτων 4-2.

Στη Λιγκ 1 η Έιρ με τη Ρέιθ Ρόβερς εξακολουθούν να παλεύουν στήθος με στήθος για την πρωτιά και την απευθείας άνοδο. Απομένουν μόλις πέντε αγωνιστικές για το φινάλε και εννοείται ότι από εδώ και στο εξής ο κάθε βαθμός ισοδυναμεί με χρυσό. Σήμερα λοιπόν δεν βλέπω εκπλήξεις. Η φορμαρισμένη Έιρ που έρχεται από έξι νίκες και μια ισοπαλία, λογικά θα διατηρήσει την εξαιρετική παράδοση που την θέλει να κερδίζει συνεχώς την Ιστ Φάιφ τα τελευταία χρόνια. Η Έιρ που μετρά 11 διπλά σε 15 παιχνίδια, διαθέτει μακράν την παραγωγικότερη επίθεση με 83 γκολ ενεργητικό. Μακριά από το γήπεδό της σημειώνει μέσο όρο σχεδόν τρία γκολ ανά αναμέτρηση! Θα συνδυάσω λοιπόν το διπλό με το over.

Στον ίδιο συνδυασμό θα προβώ και στον αγώνα της Ρέιθ με την Άλμπιον Ρόβερς καθώς οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα όχι μόνο στη Λιγκ 1 αλλά σε όλες τις κατηγορίες της Σκωτίας!

Η Αλόα έρχεται από έξι σερί over και γκολ-γκολ μαζί. Σήμερα υποδέχεται την Άρμπροουθ που διατηρεί την καλύτερη επίθεση μετά από την Έιρ. Νομίζω λοιπόν ότι η πιο… νορμάλ επιλογή είναι τα πολλά γκολ.

Στη Λιγκ 2 η πρωτοπόρος Μοντρόουζ θα βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του μέτριου και ουσιαστικά αδιάφορου Εδιμβούργου. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία και το Εδιμβούργο μια από τις χειρότερες επιθέσεις. (1.83 η τιμή του άσσου στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Το 1.38 της Πίτερχεντ δεν είναι δίκαια απόδοση διότι η Κλάιντ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας. Συμπλήρωσε πέντε νίκες και μια ισοπαλία με συντελεστή τερμάτων 14-3, ενώ μετρά και δέκα νίκες στα 13 πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Η δε Πίτερχεντ αποδίδει πολύ καλύτερα εκτός από ότι εντός έδρας, όπου το ποσοστό επιτυχιών της είναι κάτι παραπάνω από 50% (8 νίκες σε 15 παιχνίδια).

Η Αννάν είναι κλασική ομάδα δευτέρου ημιχρόνου. Τις τελευταίες επτά αγωνιστικές δεν κατάφερε να πετύχει ούτε ένα γκολ σε πρώτο ημίχρονο! Ο συνολικός συντελεστής τερμάτων της αυτό το διάστημα ήταν 9-13. Θέλετε και τον αντίστοιχο των πρώτων ημιχρόνων; 0-3!

Απέναντι στη Μπέργουικ έχει πολύ καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια, αλλά επειδή δεν είναι ιδιαίτερα… συνεπής στην έδρα της, θα προτιμήσω τα περισσότερα γκολ   του δευτέρου ημιχρόνου.

Στην Μπουντεσλίγκα δεν βλέπω εκπλήξεις στα παιχνίδια της Σάλκε και της Λεβερκούζεν. Οι δύο αυτές ομάδες διεκδικούν έξοδο στο Champions League και είναι σαφώς ανώτερες των Φράιμπουργκ και Άουγκσμπουργκ αντίστοιχα. Η Σάλκε διατηρεί τη δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά από την Μπάγερν και η Φράιμπουργκ διαθέτει τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση στην κατηγορία. Η Λεβερκούζεν είναι γνωστή για την επιθετική της δεινότητα και η Άουγκσμπουργκ τους τελευταίους δύο μήνες κατάφερε να κερδίσει μόνο το ντεφορμέ Ανόβερο…

Το τελευταία (Ανόβερο) συμπλήρωσε τέσσερις σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 1-6. Σήμερα υποδέχεται την ισχυρή Λειψία που την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου. Οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν επειγόντως βαθμούς για να προλάβουν το Champions League και πιστεύω ότι σήμερα μπορούν να βρουν… τρεις από αυτούς. (2.00 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”])

Στην Γ Γερμανίας η Φορτούνα Κολωνίας αν όντως επιθυμεί  να διεκδικήσει ως το φινάλε την άνοδο, θα πρέπει οπωσδήποτε σήμερα να επικρατήσει της αδιάφορης και ντεφορμέ Μέπεν που παραμένει χωρίς νίκη για δύο μήνες. Εδώ πάντως υπάρχει και μια σπάνια παράδοση που θέλει την Φορτούνα να μην έχει χάσει ποτέ από τη Μέπεν σε καμία από τις δύο έδρες! Το παράδοξο της υπόθεσης όμως έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αναμετρήσεών τους λήγει χωρίς νικητή, αφού η συνολική παράδοση είναι στο 3-15-0! Ελπίζω σήμερα να μην φέρουν μια ακόμα ισοπαλία…

Η Καρλσρούη παραμένει η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα στην έδρα της. Αυτό το οφείλει στην απίστευτη άμυνά της που έχει δεχθεί μόνο έξι γκολ σε 15 παιχνίδια. Για μια ακόμη φορά λοιπόν, είμαι διατεθειμένος να συνδυάσω τον άσσο της Καρλσρούης με το under. Τα… κλασικά δηλαδή.

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος όμως παραμένει η Βέχεν που συμπλήρωσε έξι σερί νίκες. Σε όλα αυτά τα ματς μάλιστα πέτυχε από τρία έως τέσσερα τέρματα! Σήμερα υποδέχεται την παντελώς αδιάφορη Κίκερς Βουρζουνδίας που έχει ξεμείνει οριστικά από στόχους, επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Κίνητρο και φόρμα με οδηγούν προς… Βέχεν μεριά.

Για τη στατιστική της Πάντερμπορν τα γράφαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι. Σας θυμίζω απλά ότι εδώ και 8 αγωνιστικές όσα γκολ πετυχαίνει, είναι στο δεύτερο ημίχρονο. Εν τω μεταξύ από τα τελευταία 27 τέρματα που έβαλε στο πρωτάθλημα, μόλις ένα από αυτά επετεύχθη μέσα στο πρώτο ημίωρο!

Στην Αυστρία αντιθέτως, η Αντμίρα συνεχίζει το ίδιο… βιολί με τα over από την αρχή της σεζόν. Είναι η ομάδα με τα περισσότερα (20) στην κατηγορία, ενώ έρχεται και από έξι διαδοχικά over και γκολ – γκολ μαζί. Σήμερα υποδέχεται τη Λίντσερ που το τελευταίο διάστημα σκοράρει και αυτή, οπότε για μια ακόμη φορά επιλέγω το over…

Στο Σεντ Πόλτεν – Στουρμ Γκρατς επιλέγω να συνδυάσω το διπλό με τα πολλά γκολ. Η Στουρμ διατηρεί την παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση, ενώ η Σεντ Πόλτεν διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο. Φέτος έχουν συναντηθεί ακόμα τρεις φορές και η Στουρμ Γκρατς μετρά ισάριθμες νίκες πετυχαίνοντας από τρία γκολ σε κάθε αναμέτρηση.

Στην Ιταλία το σημερινό πρόγραμμα δεν ευνοεί για πονταρίσματα, καθώς όλα ανεξαιρέτως τα πρώτα σημεία προσφέρονται σε απελπιστικά χαμηλές αποδόσεις. Το μόνο που σκέφτομαι να κρατήσω είναι το κλασικό under της Τσένοα, αλλά και το 0-0 του ημιχρόνου στον αγώνα της με τη ΣΠΑΛ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το ότι η ομάδα της Γένοβας τις τελευταίες 12 αγωνιστικές πέτυχε μόνο ένα γκολ σε πρώτο ημίχρονο! Στα 10 πιο πρόσφατα η εστία της παραβιάστηκε στα πρώτα 45 λεπτά μόνο από τη Γιουβέντους! Η δε ΣΠΑΛ παρουσιάζει θεαματική βελτίωση στον αμυντικό τομέα και αυτό είναι κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα την προηγούμενη αγωνιστική που έφερε λευκή ισοπαλία με τη Γιουβέντους που έχει την παραγωγικότερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Στη Γαλλία ο αναμορφωτής της Ντιζόν, ο Γκαρσιά (φωτό) που από ερασιτεχνικό σωματείο τη μετέτρεψε σε επαγγελματική ομάδα μέσα σε μια πενταετία όπου διετέλεσε τεχνικός εκεί, επιστρέφει απόψε ως αντίπαλος στο τιμόνι της Μαρσέιγ. Οι οπαδοί θα τον καταχειροκροτήσουν και ελπίζω οι παίκτες της ομάδας να μην επιδιώξουν να τον… ζορίσουν πολύ στην προσπάθεια που καταβάλει για έξοδο στο Champions League. Ούτως ή άλλως η Ντιζόν είναι πλέον βαθμολογικά αδιάφορη, καθώς βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στην Τσεχία υπάρχουν δύο φιλοξενούμενοι που χάνουν μια φορά στα… χίλια χρόνια στις έδρες των σημερινών τους αντιπάλων. Αναφέρομαι στη Σπάρτα Πράγας και τη Σλόβαν Λίμπερετς που φιλοξενούνται από την Τέπλιτσε και τη Σλοβάτσκο αντίστοιχα. Η Σλόβαν και η Σπάρτα κυνηγούν έξοδο στην Ευρώπη και ελπίζω για μια ακόμα φορά να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από δύο μέτριες έδρες. Τα δύο αυτά διπλά προσφέρονται σε υψηλές αποδόσεις και θα μπορούσαν να ζητηθούν και σε σύστημα.

Στη Β Πορτογαλίας φέτος επικρατεί συνωστισμός στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα καθώς υπάρχουν πέντε ομάδες που απέχουν δύο βαθμούς η μία από την άλλη. Απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε και η κρισιμότητα των ματς είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Οι τρεις που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 53 βαθμούς η κάθε μία, θα ψάξουν σήμερα για τη νίκη. Προσωπικά επιλέγω τη Νασιονάλ Μαδέιρα, διότι σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια. Φιλοξενείται από τη Σπόρτινγκ Β που διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση καθώς έρχονται από 5 ήττες και τρεις ισοπαλίες στα 8 τελευταία παιχνίδια τους…

Η Πεναφιέλ παίζει στο γήπεδο της Ζιλ Βιθέντε η οποία διατηρεί τη χειρότερη έδρα στο πρωτάθλημα με 8 ήττες σε 15 παιχνίδια. Πρόκειται για το σύλλογο που έχει σημειώσει μάλιστα τα λιγότερα (24 γκολ). Οι φιλοξενούμενοι έρχονται από πέντε νίκες και μια ισοπαλία και μπορούν να συνεχίσουν αυτό το καλό σερί.

Την Αρούκα τη φοβάμαι λίγο διότι εκτός έδρας δυσκολεύεται.

Θα κρατήσω όμως τον άσσο της τέταρτης Σάντα Κλάρα που φιλοξενεί την βαθμολογικά αδιάφορη Μπενφίκα Β.

Η Ακαδέμικα τέλος, λογικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τη μέτρια Ολιβεϊρένσε αλλά εδώ ο άσσος πληρώνει ελάχιστα…

Από τα βραδινά ματς – προς το παρόν – δεν κατάφερα να εντοπίσω κάτι το ιδιαίτερο. Τα μισά παιχνίδια σε Μεξικό και Αργεντινή είναι αμφίρροπα ντέρμπι και στα άλλα μισά που υπάρχει κάποιο ορατό φαβορί, συνοδεύεται από ασύμφορη απόδοση. Η στατιστική όμως για μια ακόμη φορά μας οδηγεί είτε στο 0-0 του ημιχρόνου, είτε στα περισσότερα γκολ του δευτέρου ημιχρόνου στις αναμετρήσεις Βελέζ – Εστουδιάντες, Νιούελς – Τίγκρε και Χιμνάσια Λα Πλάτα – Αρχεντίνος.

Η Εστουδιάντες τις τελευταίες 9 αγωνιστικές σκόραρε μόνο μία φορά σε πρώτο ημίχρονο και αυτή με πέναλτι! Το ίδιο διάστημα δέχθηκε μόλις ένα τέρμα. Ήταν την προηγούμενη αγωνιστική στο 0-1 από τη Γοδόι…

Η Νιούελς κατάφερε να σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο μόνο στο ένα από τα εννέα τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα! Η δε Τίγκρε με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη, παραμένει άκαπνη για επτά σερί αγωνιστικές.

Η Χιμνάσια τέλος συμπλήρωσε επτά συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς σκορ στα πρώτα 45 λεπτά. Τα έξι από αυτά τα ματς μάλιστα έληξαν στο 0-0!

Καλή τύχη και η συνέχεια πλέον θα δοθεί στο bookenemylive.com, όπου θα τα λέμε καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας…

[eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]: Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα με πριμ 5%* και 200+ ειδικά στοιχήματα!

Τώρα το παιχνίδι… αποκτά άλλο επίπεδο στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”] με πριμ 5%* στη LaLiga! Στην Ανδαλουσία, οι «μπλαουγκράνα» αναζητούν ακόμα ένα τρίποντο, που θα τους φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση της LaLiga! Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα!  (στις 21.45)

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ