ΕΥΝΟΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ!

Καλημέρα. Τελικά το Βέλγιο δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη απέναντι στην ανώτερη Γαλλία, η οποία παίζοντας έξυπνα πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Αυτό που μου προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση χθες ήταν η άνεση και η αποφασιστικότητα που είχαν οι παίκτες του Ντεσάμπ. Έβλεπες ξεκάθαρα στο… μάτι τους δηλαδή, ότι δεν φοβόντουσαν και ότι ήταν πεπεισμένοι πως θα κερδίσουν. Αυτό είναι κάτι που το βγάζουν από την αρχή του τουρνουά και πιστεύω ότι θα το δούμε και στον τελικό…

Απόψε στις 21.00 ώρα Ελλάδας διεξάγεται στο Λουζνίκι της Μόσχας ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Κροατία και την Αγγλία. Οι βρετανοί που προκρίθηκαν για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια στα ημιτελικά ενός παγκοσμίου κυπέλλου, απέκλεισαν άνετα και… ωραία τη «λίγη» όπως αποδείχθηκε, Σουηδία. Τα «λιοντάρια» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και όποτε χρειάστηκε να επέμβει ο Τζόρνταν Πίκφορντ, ήταν αποτελεσματικός. Τελικά φαίνεται πως ισχύει αυτό που… υποψιαζόμασταν. Είναι η πρώτη φορά που οι άγγλοι ξεκίνησαν χωρίς το άγχος μίας καλής πορείας λόγω της ανανέωσης που επιχειρούν και τελικά αυτό, λειτούργησε ευεργετικά για εκείνους. Η φανέλα όμως παραμένει βαριά. Το ταλέντο δεν λείπει, ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει και από… τρεχαλατζήδες όπως ο Λίνγκαρντ, ο Στέρλινγκ και ο Χέντερσον, να… φαν και οι κότες. Οπότε, να πως προέκυψε η πρόκριση στους «4».

Βέβαια για να λέμε και του… στραβού το δίκιο, η τύχη έχει σταθεί στο πλευρό τους, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν κοντραριστεί με κάποιον ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο… Στον 7ο όμιλο που συμμετείχαν, έπεσαν πάνω στον ανύπαρκτο Παναμά και την μετριότατη Τυνησία. Με την ασταθή και περιορισμένων δυνατοτήτων Κολομβία, προκρίθηκαν στα πέναλτι. Η Σουηδία παραμένει μια άχρωμη και άγευστη ομάδα και με τον μοναδικό πραγματικά δυνατό αντίπαλο που έπαιξαν, ηττηθήκαν. (0-1 από το Βέλγιο). Καλό και φρόνιμο είναι λοιπόν, όταν εξετάζουμε τα αποτελέσματα και τη φόρμα μίας ομάδας, να κοιτάμε και τους αντιπάλους της. Αν δηλαδή στα προημιτελικά δεν έπεφτε πάνω στους σουηδούς, αλλά σε καμιά Γαλλία ή Βραζιλία, τώρα κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα…

Η τύχη όμως, συνεχίζει να χαμογελά… πλατιά στον Σάουθγκεϊτ και τους παίκτες του, αφού ακόμα και τώρα, θα παίξουν κόντρα στην – θεωρητικά – πιο αδύναμη ομάδα από αυτές που έφτασαν έως τους «4» του θεσμού. Υπάρχει δηλαδή ένα σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε για πρώτη φορά στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων, να φτάνει μία εθνική ομάδα σε τελικό, χωρίς να έχει δώσει ούτε ένα πραγματικά πολύ δύσκολο παιχνίδι! «Αν έχεις τύχη διάβαινε» συνηθίζουμε όμως να λέμε και κάπως έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε τα πιτσιρίκια του Σαόυθγκεϊτ να διεκδικούν την Κυριακή το βράδυ στο «Λουζνίκι» της Μόσχας τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη!

Είναι όμως στ’ αλήθεια αυτή η Εθνική Αγγλίας η καλύτερη ομάδα στον κόσμο; Σαφώς και όχι… Στο ποδόσφαιρο – όπως και στη ζωή – όμως, καλώς ή κακώς δεν κερδίζει πάντοτε αυτός που διαθέτει τα μεγαλύτερα προσόντα. Η τύχη και το timing ενίοτε παίζουν ξεχωριστό και καθοριστικό ρόλο.

Εύνοια όμως έχει και η Κροατία, καθώς μετρά δύο συνεχόμενες προκρίσεις στη διαδικασία των πέναλτι! Κανονικά αν γίνει η έκπληξη και τερματίσει πρώτη, το κύπελλο θα πρέπει να δοθεί στον Σούμπασιτς για να το πάρει στο σπίτι του και να το βάλει πάνω από την τηλεόραση ως φόντο, κάθε φορά που θα βάζει τα DVD για να θυμάται πως έπιανε το ένα πέναλτι μετά από το άλλο… Όπως έγραφα και στην KING BET, η Κροατία ήταν σκέτη απογοήτευση στο παιχνίδι με τη Δανία. Κόντρα στην Ρωσία ήταν λίγο καλύτερη, αλλά και πάλι θεωρώ ότι απείχε από αυτά που μπορεί πραγματικά να αποδώσει και να προσφέρει.

Διαθέτει ποδοσφαιριστές μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίοι όμως δεν είναι σταθεροί στην απόδοσή τους. Αν συγκρίνουμε τα δύο ρόστερ, θεωρώ ότι έστω και οριακά υπερέχουν έναντι των άγγλων, αλλά όχι τόσο για να μπω στη διαδικασία πονταρίσματος…

Λέτε να δούμε και τρίτη συνεχόμενη παράταση σε ματς της Κροατίας; Προσωπικά όχι μόνο δεν το αποκλείω, αλλά δίνω και αρκετές πιθανότητες για να συμβεί αυτό. Λογικά θα διεξαχθεί και εδώ ένα πολύ ενδιαφέρον και ισορροπημένο παιχνίδι όπου ο ένας θα… φοβάται τον άλλον. Πρωτίστως θα ποντάρω στο Χ του ημιχρόνου και ακολούθως θα ρισκάρω στην ισοπαλία και ως τελικό αποτέλεσμα. Ένα σκορ της τάξεως του 1-1 μου… «κάθεται» πολύ καλά… (5.85 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Από εκεί και πέρα, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα διεξάγονται αναμετρήσεις για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League και του Europa League. Για μία ακόμη φορά έριξα… κλεφτές ματιές, διότι όπως έγραφα και χθες, στην παρούσα φάση δεν με απασχολούν στοιχηματικά αυτά τα παιχνίδια. Όλα τα φαβορί προσφέρονται σε πολύ χαμηλές αποδόσεις και θεωρώ ότι δεν αξίζει να μπούμε στη διαδικασία πονταρίσματος. Αν έπρεπε όμως… ντε και καλά να επιλέξω κάτι, θα κράταγα το συνδυασμό του διπλού με το over στον αγώνα της Σπάρτακς με τον Ερυθρό Αστέρα για το Champions League και το… σκέτο διπλό της Λέφσκι Σόφιας που φιλοξενείται από τη Βαντούζ για το Europa League (1.80 στην [eafl id=”13149″ name=”tipbet” text=”TIPBET.GR”]).

Στις ΗΠΑ τέλος, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την εξαιρετική φόρμα του Μόντρεαλ που έρχεται από τέσσερις κολλητές νίκες με συντελεστή τερμάτων 9-1. Το δέχομαι ότι η Νέα Υόρκη Σίτι είναι ανώτερη και με ισχυρή έδρα, αλλά μια τόσο φορμαρισμένη ομάδα δεν την κοντράρεις στο 1.35.

Καλή τύχη και καλή τηλεθέαση να έχουμε. Την συνέχεια θα την πούμε στο live μέσα από το [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”].

[eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ  με πριμ 5%* και 300+ ειδικά στοιχήματα!

Τώρα το παιχνίδι… αποκτά άλλο επίπεδο στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”] με πριμ 5%* και επιστροφή αν ο Στέρλινγκ σημειώσει το πρώτο γκολ!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ