ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΟΡΕΞΑΤΟΣ Ο ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ

Καλημέρα. Όπως κάθε Παρασκευή θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο κουπόνι από τα γαλλικά πρωταθλήματα. Στην πρώτη κατηγορία διεξάγεται η αναμέτρηση της Μπαστιά με τη Νις και θεωρώ ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν προβάδισμα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Κορσικής έχει σημαντικές απουσίες και τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην επίθεση από την οποία θα λείψουν και ο πρώτος σκόρερ Κριβέλι, ο Σεντ Μαξιμίν και ο Μπιφουμά. Οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει σχεδόν το 70% των τερμάτων της Μπαστιά! Ούτως ή άλλως οι κορσικανοί δεν σκοράρουν εύκολα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσο όσο πετυχαίνουν λιγότερο από ένα γκολ ανά αναμέτρηση. Η Νις αντιθέτως, δεν έχει τέτοιου είδους… θέματα, ενώ σήμερα επιστρέφει και ο Μπαλοτέλι (φωτο), ο οποίος έχει προλάβει να πετύχει 8 γκολ σε 9 παιχνίδια. Σας θυμίζω ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία, καθώς έχουν υποστεί μόνο μία ήττα σε 9 αγωνιστικές. Αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού το τέλος του πρώτου γύρου τους βρήκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Με το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας θα με βρείτε ιδιαίτερα επιφυλακτικό διότι όπως λέγαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που αγωνίζονται χωρίς τους καλύτερούς τους παίκτες επειδή παίζουν στο Κόπα Άφρικα. Λόγω των αποικιών στην Αφρική, τα ρόστερ των γαλλικών ομάδων είναι γεμάτα από Αφρικανούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι συνήθως έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ας είμαστε προσεχτικοί και φειδωλοί έως ότου τουλάχιστο ολοκληρωθεί το Κόπα Άφρικα.

Αν έπρεπε να δώσω ένα προβάδισμα σε κάποιες ομάδες, θα έστρεφα την προσοχή και το βλέμμα μου στην Αζαξιό, τη Σοσό και το Στρασβούργο.

Η πρώτη υποδέχεται την ουραγό Ορλεάν που παραμένει η μοναδική χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν σε εμπάργκο και έτσι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μεταγραφές ενίσχυσης. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, αναγκάστηκαν να πουλήσουν τον καλύτερό τους χαφ, τον Αχολού στο Στρασβούργο.

Η Σοσό, η οποία διατηρεί την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, υποδέχεται την Κλερμόν μέσα σε μια έδρα που έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 10 αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι στοχεύουν στην επάνοδο στην πρώτη κατηγορία και γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να τα καταφέρουν θα πρέπει από εδώ και στο εξής να μην χάνουν βαθμούς από υποδεέστερους αντιπάλους.

Όσο για το Στρασβούργο, ανήκει και αυτό μέσα στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Συνεχίζει να ενισχύεται μεταγραφικά και σήμερα υποδέχεται τη μετριότατη Τουρ, που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι έχουν ποιοτικότερο ρόστερ και παρά το γεγονός ότι απουσιάζει ο πρώτος τους σκόρερ λόγω του Κόπα Άφρικα, πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν.

Στο Λαβάλ – Τρουά πιστεύω ότι με τον ένα βαθμό θα μείνουν ικανοποιημένες και οι δύο ομάδες… Η Λαβάλ επέστρεψε στην αγαπημένη της… διαχρονική συνήθεια των ισοπαλιών, καθώς έρχεται από τρία διαδοχικά Χ. Η Τρουά έχει καλύτερο υλικό, αλλά δεν έχει καθόλου καλή παράδοση εκεί μέσα…

Οι φίλοι των under τέλος, ας ρίξουν μια ματιά στις φετινές επιδόσεις της Χάβρης. Η ομάδα συμπλήρωσε 15 under σε 20 παιχνίδια. Διατηρεί τη δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά από τη Σοσό, αλλά ταυτόχρονα και μια από τις χειρότερες επιθέσεις. Αν κοιτάξουμε τα πιο πρόσφατα αποτελέσματά της, θα διαπιστώσουμε ότι προέρχεται από εννέα σερί under. Τα οκτώ από αυτά μάλιστα, ήταν και no – goal. Σήμερα υποδέχεται την Γκάζελεκ που έχει παρόμοιες επιδόσεις, καθώς συμπλήρωσε 14 under σε 20 αγωνιστικές. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση μετά από τη Λαβάλ και τη Χάβρη…

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας.

Στην πρώτη Αγγλίας,  βλέπω πολλά γκολ στο Πορτ Βέιλ – Μπέρι. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι την προηγούμενη αγωνιστική συνέτριψαν με 5-1 την Πιτέρμπορο, έχουν τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, αλλά και μια από τις παραγωγικότερες επιθέσεις. Συμπλήρωσαν 19 over σε 27 παιχνίδια και αυτή είναι η μεγαλύτερη επίδοση στην κατηγορία.

Τη λύση του over επέλεξα και στο Λίνκολν – Ντόβερ που είναι το πρώτο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής της Νάσιοναλ Λιγκ. Μετά από τη Γουόκινγκ, αυτές οι δύο ομάδες έχουν τα περισσότερα over στο πρωτάθλημα. Διαθέτουν εξαιρετικές επιθέσεις και σκοράρουν ακατάπαυστα κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η γηπεδούχος και πρωτοπόρος Λίνκολν διατηρεί τη δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση, μετά από τη Ντόβερ φυσικά… Το πιθανότερο είναι λοιπόν να διεξαχθεί ένα όμορφο παιχνίδι με πολλές φάσεις και εκατέρωθεν τέρματα.

Στην Ισπανία δεν αποκλείω την έκπληξη στο Λας Πάλμας – Λα Κορούνια, εν γνώση μου ότι οι γηπεδούχοι δεν έχουν ηττηθεί ακόμα μέσα στο «Γκραν Κανάρια». Όταν όμως μιλάω για έκπληξη και για σπάσιμο του 1.80 του άσσου, δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο διπλό… Η Λας Πάλμας μετά από το πολύ δυνατό ξεκίνημά της, έχει πέσει αγωνιστικά και σήμερα έχει και σημαντικά προβλήματα απουσιών, τόσο με τιμωρίες όσο και με τραυματισμούς. Η δε Λα Κορούνια το τελευταίο διάστημα αποδίδει πολύ καλύτερα και εδώ και πέντε αγωνιστικές ηττήθηκε μόνο από τη Ρεάλ με 3-2. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι έχει τρία σερί διπλά εκεί μέσα χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα.

Στην Ολλανδία στην αναμέτρηση της Τβέντε με τη Χέρακλες είμαι διατεθειμένος να προβώ σε έναν συνδυασμό του άσσου με το over. Οι φιλοξενούμενοι αποδυναμώνονται αισθητά όταν απομακρύνονται από το γήπεδό τους, καθώς μετρούν μόνο μία νίκη σε εννέα αγωνιστικές! Στα μεταξύ τους παιχνίδια υπάρχει μακριά παράδοση άσσων και over. Για την ακρίβεια η Τβέντε έφτασε τις 8 νίκες στα 9 τελευταία χρόνια. Στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια σημειώθηκαν από τρία γκολ και πάνω.

Για το πρωτάθλημα της Β Ολλανδίας τα έχουμε ξαναπεί. Εκεί σημειώνονται πολλά γκολ και γι΄αυτό προσφέρεται για τους φίλους των over. Έχω ξεχωρίσει τις αναμετρήσεις Βααλβάικ – Έμεν, Ντόρντρεχτ – Γιονγκ Ουτρέχτη, και Φόλενταμ – ΦΚ Αϊντχόφεν. Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε και κάποια φαβορί, αλλά δυστυχώς οι αποδόσεις που τα συνοδεύουν δεν κρίνονται ικανοποιητικές (Μπρέντα, Ντε Γκράαφστσαπ, Φόλενταμ). Ίσως είναι προτιμότερη η Βάαλβαϊκ, ο άσσος της οποίας βρίσκεται στο 2.25. Η ομάδα είναι ανεβασμένη και υποδέχεται την Έμεν που παραμένει χωρίς τρίποντο για πέντε αγωνιστικές.

Καλή τύχη.

STOIXIMAN.GR

Παίξε στο STOIXIMAN.GR στην αγορά Πρώτος Σκόρερ (Παίκτες) και σε περίπτωση που πρώτος σκόρερ του σημερινού αγώνα Ολυμπιακός – Μπασκόνια  αναδειχθεί ο Γιώργος Πρίντεζης ή ο Σέην Λάρκιν, θα σου επιστρέψουμε το πρώτο σου στοίχημα στην αγορά εφόσον αυτό είναι χαμένο, μέχρι και το ποσό των 25€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ