ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ… ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

Καλημέρα. Δεν ξέρω ποια είναι η άποψή σας για το φετινό Κόπα Αμέρικα, αλλά προσωπικά έχω απογοητευτεί πλήρως και… ολοσχερώς! Δεν είναι μόνο ότι για να δούμε ένα γκολ πρέπει να περιμένουμε με τις… ώρες στημένοι στις τηλεοράσεις μας. Είναι γενικότερα το θέαμα που προσφέρουν οι ομάδες που συμμετέχουν στον θεσμό. Καταρχάς είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, ότι οι μεγάλοι «αστέρες» βαριούνται… οικτρά. Αυτό είναι κάτι που το είχαμε αναφέρει ως πιθανό ενδεχόμενο και πριν από την έναρξη του θεσμού. Ο Μέσι, ο Καβάνι, ο Σουάρες κλπ. κλπ. έχουν φάει χοντρό… λούκι – παλούκι όλη τη σεζόν και περίμεναν πως και πώς να έρθει το καλοκαίρι προκειμένου να ξεκουραστούν καμιά δεκαριά μέρες. Αντί αυτού όμως, είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να παίζουν μπάλα και μάλιστα σε έναν παρηκμασμένο και υποβαθμισμένο θεσμό με τον οποίον ασχολούνται ελάχιστοι.

Θα έχετε προφανώς παρατηρήσει, ότι τα γήπεδα δεν γεμίζουν ακόμα και στα μεγαλύτερα ντέρμπι. Η τηλεθέαση είναι χαμηλή και έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών κάνουν αγγαρεία. Ποινή εκτίουν που έλεγε και ο… Βύρωνας.

Τα ίδια ισχύουν και για το Κόπα Άφρικα, αλλά και για πολλούς ακόμα θεσμούς παγκοσμίως με τους οποίους δεν ασχολείται κανείς σοβαρά. Δύο είναι τα παγκόσμια ποδοσφαιρικά γεγονότα που περιμένει πως και πως ολόκληρος ο πλανήτης. Αρχικά το μουντιάλ και ακολούθως το Euro. Όλα τα υπόλοιπα είναι… να ‘χαμε να λέγαμε.

Απόψε πάντως διεξάγεται το μεγαλύτερο ντέρμπι της Νοτίου Αμερικής, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες η Βραζιλία με την Αργεντινή. Οι βραζιλιάνοι έχουν το πλεονέκτημα για τρεις βασικούς λόγους… Πρώτον έδρα, δεύτερον παράδοση και τρίτον το ότι ο Μέσι ουσιαστικά είναι ωσεί παρών και σε αυτή τη διοργάνωση. Αναφορικά με την παράδοση, να αναφέρουμε ότι η Βραζιλία συμπλήρωσε επτά σερί επίσημα παιχνίδια χωρίς να έχει υποστεί ήττα από την Αργεντινή. Οι εξέδρες θα είναι γεμάτες από φανατικούς οπαδούς της και έτσι λογικά, εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να περάσει στον τελικό.

Στοιχηματικά όμως, το ματς δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα απολύτως. Προσωπικά εάν… επιβαλλόταν να ποντάρω κάπου, θα επέλεγα το Χ του ημιχρόνου (2.00 στην [eafl id=”9029″ name=”InterWetten” text=”INTERWETTEN.GR”]) διότι όπως έχουμε δει έως τώρα, οι ομάδες του Κόπα Αμέρικα αργούν να πάρουν… μπρος. (Μερικές δεν παίρνουν και καθόλου). Ελπίζω τουλάχιστον, να έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα όμορφο ματς με μπόλικο σασπένς, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις… «σούπες» που είδαμε προσφάτως.

Πάμε τώρα να δούμε… ταχέως, τι άλλο υπάρχει στο σημερινό πρόγραμμα…

Στο Κόπα Άφρικα, πιστεύω ότι η Τυνησία είτε με το καλό, είτε με το… κακό θα επικρατήσει της υποδεέστερης Μαυριτανίας και θα περάσει στην επόμενη φάση. Υπερέχει αγωνιστικά, αλλά και εμπειρικά και αποτελεί το εύλογο φαβορί. (Στα υπόψη και οι κάρτες σε αυτό το ματς γιατί θα υπάρξουν… νευράκια και από τις δύο πλευρές. Ειδικά οι αλγερινοί ποδοσφαιριστές έχουν στην κάλτσα κρυμμένο το σουγιά, για το… καλό τους.) Το να βγει κόκκινη κάρτα, πληρώνεται στο υψηλό 7.00 από τον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]!

Κοντά στην επικράτηση είναι και η ανώτερη Γκάνα απέναντι στην άπειρη Γουινέα Μπισσάου. Επειδή όμως η απόδοση είναι ασύμφορη, προτίθεμαι να συνδυάσω τη νίκη της με τα λίγα τέρματα και το under, είτε το no – goal. Κάτι σαν 1-0 ή 2-0 δηλαδή. Ούτως ή άλλως στο Κόπα Άφρικα δεν έχουμε διαπιστώσει ιδιαίτερες και ξεχωριστές επιθετικές… αρετές έως τώρα.

Στη Β Φινλανδίας, η Τούρκου που έρχεται από έξι νίκες σε εννέα παιχνίδια, έχει προβάδισμα απέναντι στην μέτρια Τάμπερε, η οποία μετρά μόλις δύο ισχνές νίκες της τάξεως του 1-0, σε 11 αγωνιστικές. Διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία, ενώ η Τούρκου έχει μία από τις καλύτερες άμυνες…

Με το πρωτάθλημα της Γεωργίας δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ σχεδόν καθόλου φέτος, αλλά οφείλω να ενημερώσω ότι η Τορπέντο Κουτάισι, συμπλήρωσε έξι νίκες στις επτά πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της, με τη Λοκομοτίβ Τυφλίδας.

Πολύ καλή παράδοση έχει και η Τσικχούρα κόντρα στην αδύναμη Τζόρτζια. Για την ακρίβεια, στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις τους και στις δύο έδρες, μετρά εννέα νίκες και μία ισοπαλία! Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι η Τζόρτζια παραμένει ουραγός και ότι συμπλήρωσε δέκα ήττες στα έντεκα τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα!

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει κάποια φιλικά παιχνίδια που ουδόλως με ενδιαφέρουν, οπότε κάπου εδώ, τελείωσε και η σημερινή… μετάδοση. Καλή τύχη και για οτιδήποτε νεότερο προκύψει, τα λέμε στο [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”] μαζί με τον Αλέξανδρο…

[eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]: ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (1.90 – 3.60 – 5.00)

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] προσφέρει σε μηδενική γκανιότα τον νικητή του μεγάλου ημιτελικού για το Κόπα Αμέρικα και πληθώρα ειδικών στοιχημάτων… (3.30πμ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ