ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ “ΤΡΕΞΕΙ” Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Μετά από το Champions League σήμερα είναι η ώρα των προημιτελικών του Europa League. Ας πάμε λοιπόν να δούμε τα τέσσερα παιχνίδια ένα προς ένα.

Ο Άγιαξ είναι σε καλή κατάσταση και μέσα από το Άμστερνταμ Αρένα δεν περνάει κανείς. Διαθέτει μια από τις ισχυρότερες έδρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και θεωρώ ότι δικαίως προβάλλεται ως το φαβορί της αναμέτρησης. Με τους Γερμανούς βέβαια, δεν μπορείς εύκολα να βγάλεις άκρη, διότι οι ομάδες τους είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Το μοναδικό αβαντάζ που έχει η Σάλκε είναι το γεγονός ότι επειδή έχει ξεμείνει από στόχους στο πρωτάθλημα, έχει αφοσιωθεί πλήρως στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Ο Άγιαξ αντιθέτως παλεύει στήθος με στήθος με τη Φέγενορντ για την κατάκτηση του τίτλου και απομένουν μόλις τέσσερις αγωνιστικές. Θα του δώσω προβάδισμα, χωρίς όμως να είμαι διατεθειμένος να ποντάρω κανένα… υπέρογκο ποσό.

Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας της Άντερλεχτ με τη Μάντσεστερ. Για την ιστορία να πούμε ότι η μεγαλύτερη νίκη της Γιουνάιτεντ στην Ευρώπη και αντιστοίχως η πιο βαριά ήττα της Άντερλεχτ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν το 10-0 που κέρδισαν οι Άγγλοι τους Βέλγους το 1956! Η τότε Γιουνάιτεντ όμως δεν έχει και πολύ… σχέση με τη σημερινή. Η Μάντσεστερ βλέπετε, έχει εξελιχθεί ως μία από τις πιο αναξιόπιστες βρετανικές ομάδες, καθώς έχει γκελάρει… άπειρες φορές με υποδεέστερους αντιπάλους. Αμυντικά μπορεί να… στέκει καλά, στην επίθεση όμως, υπάρχει πρόβλημα, παρά την πληθώρα αστέρων που εμπλουτίζουν το ρόστερ της. Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος ο Μουρίνιο, με τις δηλώσεις που έκανε μετά από το εντός έδρας 0-0 με την Γουέστ Μπρομ. «Αν θες να κατακτήσεις τίτλους, οφείλεις να είσαι συνεπής σε αυτό το επίπεδο και να συνδυάζεις καλές εμφανίσεις με αποτελεσματικότητα. Πρέπει να σκοτώνουμε τον αντίπαλο. Κάποιος που ίσως δεν γνωρίζει, αν δει τις επιδόσεις μας στο σκοράρισμα, θα νομίζει ότι είμαστε ομάδα που κυρίως αμύνεται και η οποία δεν έχει φιλοδοξίες, κοιτάζοντας μοναχά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων»

Αυτές ήταν οι ακριβείς δηλώσεις του πορτογάλου τεχνικού και νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο… Η φετινή Μάντσεστερ δεν μπορεί να… τρομάξει καμία ομάδα και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά και η Άντερλεχτ, η οποία έχει τεράστια πείρα από τέτοιου είδους παιχνίδια και που μέσα στην έδρα της είναι σχεδόν αλώβητη. Γνωρίζοντας την νοοτροπία του Μουρίνιο και σε συνάρτηση με τις φετινές εμφανίσεις των παικτών του, πιστεύω ότι η Μάντσεστερ δεν πρόκειται να ρισκάρει υπέρμετρα. Με μία ισοπαλία που δεν θα είναι λευκή, θα έμενε απολύτως ικανοποιημένη. Και επειδή πρόκειται για την ομάδα που μετρά τις περισσότερες ισοπαλίες στην Πρέμιερ, στην προκειμένη περίπτωση δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ρισκάρω στο… ξερό Χ!

Σε πιο ειδικά στοιχήματα εξετάζω και το under των καρτών. Οδηγήθηκα σε αυτήν την επιλογή επειδή υπάρχουν συνολικά εννέα ποδοσφαιριστές της Άντερλεχτ οι οποίοι αν δεχθούν κίτρινη κάρτα δεν θα αγωνιστούν στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ. Φαντάζομαι λοιπόν ότι θα είναι αρκετά πιο προσεχτικοί στον τρόπο παιχνιδιού τους…

Στο Θέλτα – Γκενκ είναι πιθανή η επικράτηση των Ισπανών, αλλά το 1.45 δεν αξίζει. Η Θέλτα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και η Γκενκ συμπλήρωσε ένα αήττητο έξι αγωνιστικών στο Europa league. Θα προτιμήσω να ρισκάρω στην επιλογή του ότι θα σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο 45λεπτο, ή ακόμα και στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό (4.33 η μεγαλύτερη απόδοση στην GOALBET). Αν δείτε τα τρία τελευταία παιχνίδια της Θέλτα στην Ευρώπη (με Κράσνονταρ και Σαχτάρ) θα διαπιστώσετε ότι και τα πέντε γκολ που πέτυχε, σημειώθηκαν στο 2ο ημίχρονο. Από τη στιγμή λοιπόν που οι παίκτες του Εντουάρντο Μπερίτσο ανεβάζουν απόδοση από το 45 και μετά, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο στοίχημα είναι το ενδεδειγμένο.

Το ίδιο σετ αποδόσεων βρίσκουμε και στο Λυών – Μπεσίκτας. Εδώ θα διατηρήσω μεγάλες επιφυλάξεις διότι η Μπεσίκτας διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ και δεν χάνει εύκολα από κανέναν αντίπαλο. Είναι έτοιμη να πανηγυρίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της, ενώ όπως την είδαμε και κόντρα στον Ολυμπιακό, έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο το οποίο δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες.

Όσο για τη Λυών, έχει δυνατότητες αλλά πρόκειται για μια ιδιαίτερα κυκλοθυμική ομάδα που έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Πριν από λίγες μέρες για παράδειγμα, έχασε 4-1 μέσα στην έδρα της από την προτελευταία Λοριάν! Σε αυτό το ματς μάλιστα, είχε προηγηθεί από νωρίς στο σκορ! Έχουν διεξαχθεί 32 παιχνίδια στη Γαλλία και έχει φέρει μόλις τρεις ισοπαλίες. Είναι η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δεν έχει Χ στην έδρα της. Το ίδιο συνηθίζει και στην Ευρώπη, καθώς συνήθως είτε κερδίζει, είτε χάνει.

Στο Σαμπιονά συμπλήρωσε 12 ήττες σε 32 αγωνιστικές. Αυτές είναι επιδόσεις ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό και όχι συλλόγων που βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα! Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ποντάρω στον άσσο του 1.45. Προτιμώ… χίλιες φορές να κυνηγήσω την έκπληξη και τα πολλά γκολ καθώς τόσο οι Γάλλοι όσο και οι Τούρκοι σημειώνουν πολλά τέρματα.

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας. Απόψε στις 19.30 διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Σας θυμίζω ότι στο πρωτάθλημα οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει εύκολα με 3-0. Αυτό όμως συνέβη πριν αναλάβει ο Χιμένεθ την ΑΕΚ. Με την παρουσία του Ισπανού η ομάδα έχει βελτιωθεί αφάνταστα και έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 16 παιχνίδια (το 3-2 από τον Παναθηναϊκό). Η παράδοση βέβαια δεν αφήνει… περιθώρια αισιοδοξίας στους κιτρινόμαυρους, καθώς ο Ολυμπιακός μετρά πέντε σερί νίκες μέσα στον Πειραιά και συντελεστή τερμάτων 18-0! Θα επαναλάβω όμως, ότι πρόκειται για άλλες εποχές που ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και η ΑΕΚ σαφώς κατώτερη. Για να είμαι ειλικρινής βέβαια και σήμερα άσσο βλέπω, απλά δεν πιστεύω ότι το σκορ θα πάρει διαστάσεις… θριάμβου. Προτιμώ λοιπόν να ρισκάρω στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό, διότι πιστεύω ότι ένα ημίχρονο η ΑΕΚ μπορεί να το αντέξει. Στο δεύτερο 45λεπτο όμως που θα αυξηθεί η πίεση, αργά ή γρήγορα οι ερυθρόλευκοι θα σκοράρουν. Χ ημίχρονο – άσσο τελικό λοιπόν (4.00 στον STOIXIMAN.GR) και 1-0 ως πιθανό σκορ…

Στα play off στην Κύπρο διεξάγεται το ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα στον Απόλλων Λεμεσού και τον ΑΠΟΕΛ και πιστεύω ότι δύσκολα θα βγει νικητής από αυτό το παιχνίδι. Έψαχνα λίγο τις μεταξύ τους αναμετρήσεις των τελευταίων ετών και παρατήρησα ότι η πλειοψηφία τους, λήγει στο under και το no goal. Τις άλλες δύο φορές που συναντήθηκαν φέτος, έφεραν under. Έχω την αίσθηση ότι αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί και εκτός από την επιλογή των λίγων τερμάτων, κρατώ και το Χ του ημιχρόνου. Όπως ανέφερα και νωρίτερα πάντως δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο της τελικής ισοπαλίας…

Στη Λιγκ 1 της Αγγλίας αντιθέτως, η λογική δείχνει πολλά γκολ στο Μπέρι – Ρότσντέϊλ. Αυτές οι δύο ομάδες βλέπετε, είναι μέσα στο γκρουπ των πέντε που έχουν φέρει τα περισσότερα over έως τώρα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Επειδή πάντως πρόκειται για τοπικό ντέρμπι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, εκτός από πολλά γκολ μπορεί να σημειωθεί και… πολύ ξύλο. Στο νου μας και οι κάρτες λοιπόν…

Στην Δανία διεξάγεται ο νοκ άουτ αγώνας προημιτελικός του κυπέλλου, ανάμεσα στη Ράντερς και τη Μπρόντμπι. Η φόρμα και η παράδοση είναι υπέρ των φιλοξενούμενων οι οποίοι πραγματοποιούν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Η Μπρόντμπι διανύει περίοδο φόρμας, ενώ η Ράντερς μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία 11 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Θα δώσω προβάδισμα στους φιλοξενούμενους λοιπόν…

Στη Β Δανίας τέλος, βρίσκω λανθασμένα τα σετ των αποδόσεων που κυκλοφορούν στον αγώνα της Φρεντερίτσια με τη Σκίβε. Το διπλό εντοπίζεται σε αποδόσεις άνω του 3.00 και αυτό είναι ακατανόητο για μια ομάδα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση και που έρχεται από 6 νίκες σε 7 παιχνίδια. Η Φρεντερίτσια αντιθέτως, βρίσκεται στην 10η θέση κινδυνεύοντας με υποβιβασμό. Άλλες δύο φορές που συναντήθηκαν φέτος, επικράτησε η Σκίβε. Δεν δηλώνω… φαν και γνώστης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, αλλά η φόρμα και γενικότερα οι φετινές επιδόσεις των δύο αντιπάλων δεν δικαιολογούν τον φαβοριτισμό της γηπεδούχο ομάδας.

Καλή τύχη.

Υ.Γ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Μεγάλη Παρασκευή δεν θα ανανεωθεί η στήλη. Tο Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα, οι επιλογές μας θα είναι επιγραμματικές και χωρίς περαιτέρω αναλύσεις. Θα ξαναμπούμε σε κανονικούς ρυθμούς την Τρίτη του Πάσχα. Θα ήθελα να σας ευχηθώ να περάσετε καλές γιορτές και να προσέχετε ιδιαίτερα στους δρόμους όσοι αποφασίσετε να απομακρυνθείτε από τα αστικά κέντρα.

ΥΓ.1 Παρακάτω θα βρείτε ένα ερωτηματολόγιο που έχει να κάνει με το διαδικτυακό στοίχημα. Πραγματοποιείται μία μεγάλη πανελλαδική έρευνα και εάν και εφόσον βρείτε λίγο χρόνο να διαθέσετε, μπορείτε να απαντήσετε στα εύκολα ερωτήματα που τίθενται…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ