ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ… ΛΕΣΤΕΡ Η ΕΥΡΩΠΗ!

Καλημέρα. Η περσινή πρωταθλήτρια Λέστερ τελείωσε τον πρώτο γύρο χωρίς να έχει σημειώσει ούτε μία νίκη μακριά από την έδρα της. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα το διπλό της προσφέρεται σε αρκετά υψηλές αποδόσεις. Εγώ πάλι θεωρώ ότι μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της μέτριας Σαουθάμπτον που αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στο σκοράρισμα, διατηρώντας τη δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά από τη Μίντλεσμπρο. Οι γηπεδούχοι έρχονται από τέσσερις σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 2-10, ενώ έχουν… μπλέξει και με κύπελλα, καθώς την Τετάρτη έπεται ο δεύτερος ημιτελικός του Λιγκ Καπ στο Άνφιλντ. Η ομάδα έχει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στον τελικό καθώς στο πρώτο παιχνίδι κέρδισε με 1-0. Την περασμένη Τετάρτη έδωσε αγώνα κυπέλλου κόντρα στη Νόριτς. Θα υπάρξει λοιπόν μια εύλογη κόπωση την οποία καλείται να διαχειριστεί ο Πιέλ. Έχω την αίσθηση ότι περισσότερο θα έχουν το μυαλό τους στον ημιτελικό με τη Λίβερπουλ, παρά στην σημερινή αναμέτρηση…

Η Χαρτς δεν υποτιμά το κύπελλο Σκωτίας το οποίο βρίσκεται στον τέταρτο γύρο του. Θα πάει για τη νίκη – πρόκριση στο νοκ άουτ αγώνα στην έδρα της μέτριας Ρέιθ Ρόβερς και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει συνδυάζοντας το διπλό με το over. Η Χαρτς ενισχύθηκε μεταγραφικά με αρκετούς παίκτες και αυτό είναι κάτι που την καθιστά ακόμα πιο δυνατή.

Η ομάδα με τα περισσότερα over στη Μπουντεσλίγκα είναι η Μάιντζ που συμπλήρωσε 13 στα 16 και 6 στα 7 στο γήπεδό της. Σήμερα υποδέχεται την Κολωνία και ο προπονητής της… πονοκεφαλιάζει από τις πολλές και σημαντικές απουσίες που έχουν προκύψει. Δεν είναι μόνο ότι αποχώρησε για τη Βόλφσμπουργκ ο καλύτερός της παίκτης ο Μάλι, έφυγε και ο Κλέμενς για την Κολωνία, ενώ σήμερα είναι τιμωρημένος και ο βασικός επιθετικός ο Κόρντομπα. Αν προσθέσουμε και 2-3 τραυματίες, τότε θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η Κολωνία μπορεί να βρει θετικό αποτέλεσμα εκεί μέσα. 

Στο Καμπιονάτο λογικά η Ίντερ θα περάσει νικηφόρα από τη χειρότερη έδρα της… Ευρώπης. Αυτή ανήκει στην Παλέρμο, η οποία συμπλήρωσε 8 ήττες και μία ισοπαλία μετά από 9 αγωνιστικές! Επειδή όμως το διπλό δεν αξίζει βάσει απόδοσης, θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε με το over, καθώς η άμυνα των γηπεδούχων είναι για τα… τοπικά πανηγύρια της Σικελίας.

Αρκετά δυνατή φέτος είναι η Τορίνο η οποία προσπαθεί να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν ο Μιχαίλοβιτς μπορέσει να διορθώσει την ευάλωτη άμυνά του, τότε μπορεί και να τα καταφέρει. Επιθετικά πάντως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς η ομάδα διατηρεί την τέταρτη παραγωγικότερη επίθεση μετά από Γιουβέντους, Ρόμα και Νάπολι. Η Μπολόνια δεν πείθει με τις εμφανίσεις της, ενώ για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Η Τορίνο μετρά δύο σερί διπλά εκεί μέσα και ενδέχεται αυτή η πρόσφατη καλή παράδοση να διευρυνθεί.

Στην Ισπανία η Μπέτις και η Σπόρτινγκ Χιχόν διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και οι οπαδοί των δύο σωματείων είναι αδελφοποιημένοι. Όποτε μπορεί η μία βοηθά την άλλη και αξίζει να ρίξετε μια ματιά στη στήλη ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ προκειμένου να θυμηθείτε το μεταξύ τους παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής το 2015. Αυτή τη στιγμή η Σπόρτινγκ Χιχόν έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ η Μπέτις είναι σχετικά άνετη βαθμολογικά. Ούτε εννοώ, ούτε… υπονοώ ότι οι γηπεδούχοι θα χαριστούν. Δηλώνω ευθαρσώς όμως ότι εγώ αυτό το 1.60 του άσσου δεν θα το έπαιζα…

Ομάδα… μοντέλο είναι η φετινή Σεβίλλη, η οποία μετά από πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται και πάλι μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε τη Ρεάλ με 2-1, φτάνοντας έτσι τις τέσσερις σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 13-2! Σήμερα φιλοξενείται από την ουραγό Οσασούνα, η οποία μετρά μόλις μία νίκη μετά από 18 αγωνιστικές! Οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί, αλλά το διπλό μπορεί να παιχτεί μόνο συνδυαστικά με το over, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν δεχθεί από τέσσερις τριάρες στα τελευταία έξι παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα!

Αν κοιτάξετε την στήλη του… έμπειρου Bookone1 (Ο οποίος παρεμπιπτόντως συνεχίζει τις προσφορές στο σάιτ του) θα διαπιστώσετε ότι το σημείο που έχει «χτυπηθεί» περισσότερο σήμερα, είναι ο άσσος της Σοσιεδάδ. Πιθανολογώ ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο προπονητής της Θέλτα, ο Εντουάρντο Μπερίτσο, έλαβε την απόφαση να αφήσει εκτός ενδεκάδας κάποιους βασικούς, προκειμένου να είναι ξεκούραστοι για τον αγώνα κυπέλλου με την Ρεάλ, που διεξάγεται την ερχόμενη Πέμπτη… Ούτως ή άλλως, η Θέλτα χάνει πολύ από την ισχύ της όταν απομακρύνεται από το γήπεδο της και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι από τις οκτώ φετινές της, νίκες, μόνο η μία προέρχεται από εκτός έδρας αγώνα…

Στη Γαλλία, λογικά η Σεντ Ετιέν θα μπορέσει να επιστρέψει επιτέλους στις νίκες απέναντι στην… άχρωμη Ανζέ που έχει ξεχάσει τι θα πει νίκη εδώ και οκτώ αγωνιστικές. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πληγεί από το Κόπα Άφρικα, καθώς έφυγαν τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές λόγω των υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες. Συνολικά έχει πάνω από επτά απουσίες βασικών παικτών, αλλά από την άλλη μεριά, θα λείψουν αρκετοί ποδοσφαιριστές και από τους γηπεδούχους. Αυτός είναι και ο λόγος που θα ποντάρω μεν, αλλά με επιφύλαξη δε, στον άσσο της Σεντ Ετιέν…

Η Μονακό λογικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα κόντρα στη Λοριάν που δεν έχει διπλό στο ενεργητικό της, ενώ στο Λυών – Μαρσέιγ τα πάντα είναι ανοιχτά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σπουδαίο ντέρμπι και θεωρώ ότι το σετ των αποδόσεων (1.65 – 3.45 – 4.25) είναι δυσανάλογο για ένα τόσο σπουδαίο ματς. Αξίζει να αναφέρουμε πάντως, ότι τα πέντε από τα οκτώ τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στην έδρα της Λυών, έληξαν χωρίς νικητή και ότι στον πρώτο γύρο αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0…

Από την Ολλανδία το μόνο που θα μπορούσα να κρατήσω είναι το over στο Εξέλσιορ – Γκοου Αχεντ Ιγκλς. Οι δύο αυτές ομάδες βλέπετε, διατηρούν τις χειρότερες άμυνες μετά από την Τσβόλε. Ειδικά η Εξέλσιορ, δέχεται αλλά και πετυχαίνει το τέρμα με μοναδική ευκολία.

Στην Πορτογαλία αντιθέτως, τα γκολ σημειώνονται με το… σταγονόμετρο. Δείτε για παράδειγμα τις αναμετρήσεις Φεϊρένσε – Εστορίλ και Μπελενένσες – Σετούμπαλ. Η Μπελενένσες έχει τα περισσότερα under, καθώς έφτασε τα 14 στα 17 και τα επτά στα οκτώ στην έδρα της. Έχει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα, αλλά ταυτόχρονα και τη δεύτερη καλύτερη εντός έδρας άμυνα! Η Σετούμπαλ που είναι η αποψινή αντίπαλός της, συμπλήρωσε 12 under σε 17 παιχνίδια και διατηρεί τη δεύτερη χειρότερη επίθεση.

Η Φεϊρένσε έχει την τρίτη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και σήμερα υποδέχεται την Εστορίλ που συμπλήρωσε 13 under σε 17 παιχνίδια. Εδώ και πέντε αγωνιστικές κατάφερε να σημειώσει μόλις ένα τέρμα.

Στην Τουρκία τέλος, διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Φενέρ και τη Μπασακσεχίρ. Για αυτή την αναμέτρηση έκανα ειδικό αφιέρωμα στην KING BET της Παρασκευής και το παρουσιάζω ευθύς αμέσως.

«Η Μπασακσεχίρ εξακολουθεί να καταπλήττει τα τουρκικά – και όχι μόνο – πλήθη, καθώς το φινάλε του πρώτου γύρου, την βρήκε μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα! Δεν είναι όμως μόνο η πρωτιά που προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Η ομάδα της Πόλης παραμένει η μοναδική χωρίς ήττα, αφού μετά από 17 αγωνιστικές, μετρά 11 νίκες και έξι ισόπαλα αποτελέσματα! Διατηρεί την καλύτερη άμυνα με μόλις έντεκα γκολ στο παθητικό της, καθώς και την παραγωγικότερη επίθεση μαζί με την Φενέρ. Πρόκειται για έναν μικρό σύλλογο που ιδρύθηκε πριν από μόλις 27 χρόνια. Επειδή η έδρα της είναι στην Κωνσταντινούπολη, έχει λιγοστούς οπαδούς. Στην βασιλεύουσα βλέπετε, κυριαρχούν εδώ και δεκάδες χρόνια, η Γαλατά, η Φενέρ και η Μπεσίκτας, οι οποίες θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με το δικό μας… ΠΟΚ.

Το περσινό απίστευτο επίτευγμα της Λέστερ, φαίνεται πως άνοιξε την… όρεξη και σε άλλες μικρομεσαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Πρόχειρα παραδείγματα έχω την νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία Λειψία, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την Μπάγερν Μονάχου, την βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ η οποία κάνει πρωταθλητισμό, καθώς και την γαλλική Νις, που μοιράζεται την πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με την Μονακό. Ακόμα και στο δικό μας πρωτάθλημα που αποτελεί ένα από τα πιο προβλέψιμα του πλανήτη, ο Πανιώνιος και η Ξάνθη έχουν εδραιώσει την θέση τους, πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό!

Φέτος λοιπόν, είναι η χρονιά των εκπλήξεων και μένει να δούμε αν οι προαναφερθείσες ομάδες θα αντέξουν μέχρι το φινάλε. Για να επιστρέψουμε όμως στην Μπασακσεχίρ, εκεί υπάρχουν δύο πρόσωπα που είναι πολύ γνωστά στους έλληνες φιλάθλους. Ο ένας είναι ο ιταλός φορ, Στέφανο Ναπολεόνι και ο άλλος ο Ερόλ Μπουλούτ, που είναι βοηθός προπονητή. Ο δεύτερος γύρος ξεκινά με ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς για την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με την μεγάλη Φενέρ! Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι η έκβαση αυτής της αναμέτρησης θα παίξει τεράστιο ρόλο στο εάν και κατά πόσο η μικρή αυτή ομάδα θα μπορέσει να κάνει την μεγάλη υπέρβαση. Εάν δηλαδή, τα καταφέρει να διατηρήσει το αήττητο και μέσα στην έδρα της ισχυρής αντιπάλου της, τότε τα πόδια των ποδοσφαιριστών της, θα βγάλουν… φτερά! Αντε πιάστε την μετά…

Η δε Φενέρ, έρχεται από τεράστια γκέλα, καθώς έμεινε στο Χ, με την ουραγό Αντάνασπορ! Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε, ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και ότι ισοφάρισε προς το τέλος της αναμέτρησης, με πέναλτι του Φερναντάο! Όπως ήταν αναμενόμενο, το αποτέλεσμα αυτό επανέφερε την γκρίνια και την… μουρμούρα στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι έδωσαν τελεσίγραφο για την νίκη στο κρίσιμο ματς της Κυριακής. Το κακό για τους γηπεδούχους, είναι ότι δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον πρώτο τους σκόρερ, τον Μουσά Σο, διότι έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με την εθνική Σενεγάλης στο Κόπα Αφρικα. Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα… Το αξιοπερίεργο πάντως με την Μπασακσεχίρ είναι πως, παρά το ότι διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση, δεν έχει ούτε ένα ποδοσφαιριστή, στους πρώτους δέκα σκόρερ! Ακόμα και στο 5-0 της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Καϊσέρισπορ, τα γκολ τα πέτυχαν, πέντε διαφορετικοί σκόρερ!

Την πρώτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, είχε νικήσει την Φενέρ με 1-0. Το γκολ το είχε σημειώσει ο βραζιλιάνος Μάρσιο Μοσορό, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια, είχε φτάσει πολύ κοντά στον Ολυμπιακό. (Τον ήθελε πολύ ο Ζαρντίμ). Το παράξενο είναι, ότι ακόμα και τις χρονιές που η ομάδα δεν είχε τις ίδιες επιδόσεις, συνήθιζε να κερδίζει την αντίπαλο της. Από καμία άλλη ομάδα δεν έχει υποστεί εκτός έδρας επτά ήττες σε εννέα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια η Φενέρ!

Σήμερα, στις 18.00 ώρα Ελλάδας, διεξάγεται το μεγάλο τοπικό ντέρμπι που όπως προαναφέραμε, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό και κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Αν επικρατήσουν οι φιλοξενούμενοι, θα κάνουν ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας τους. Αν όμως γνωρίσουν την πρώτη τους φετινή ήττα, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην, καθώς οι «μνηστήρες» θα γίνουν πολλοί. Τα έως τώρα πονταρίσματα είναι μοιρασμένα, ενώ υπάρχει και μία μικρή τάση προς το Χ2. Όλα αυτά βέβαια αλλάζουν μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα και… λεπτό με το λεπτό. Το μόνο βέβαιο είναι, πως αν η Φενέρ υποστεί μία ταπεινωτική ήττα, μέσα στο σπίτι της, τότε θα υπάρξουν άμεσες εξελίξεις.

Προσωπικά, αποφάσισα αρχικά να επιλέξω το Χ του ημιχρόνου (2.05 στον STOIXIMAN.GR), διότι αναμένω ένα κλειστό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι θα αναγκαστούν να επιτεθούν και αυτό ή θα το πληρώσουν, ή θα το… πληρωθούν. Επειδή πάντως εξακολουθούν να διαθέτουν καλύτερο, ποιοτικότερο και εμπειρότερο ρόστερ, έχω την αίσθηση ότι είτε εύκολα είτε δύσκολα, στο τέλος, θα τα καταφέρουν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη. Κάτι μου λέει δηλαδή, ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη φετινή ήττα, της Μπασακσεχίρ. Η «σταχτοπούτα» θα χάσει το γοβάκι της, αλλά – ποιος ξέρει; – ίσως κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, βρεθεί κάποιος καλός πρίγκιπας και της το επιστρέψει. Όλα τα… καθώς πρέπει παραμύθια άλλωστε, επιβάλλεται να έχουν happy end. Όπως και στο περσινό έπος, της Λέστερ…»

Υ.Γ. Για τα ελληνικά παιχνίδια της ημέρας έχει γράψει ο «Παίκτης» στη στήλη του. Στις… επάλξεις βρίσκονται ακόμα ο Γρηγόρης Σαρελάκος, ο Bookone1 καθώς και ο Πάνος Κραψίτης που μας… ταξιδεύει στον χώρο του μπάσκετ.

SPORTINGBET.GR

Κερδίστε ένα διπλό εισιτήριο για το Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα!

Η SPORTINGBET.GR, Επίσημος Εθνικός Χορηγός της Euroleague, σε στέλνει στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου (20:45) για την 19η αγωνιστική της Euroleague και στη σελίδα της SPORTINGBET.GR στο Facebook, σε περιμένει ένα διπλό εισιτήριο για την αναμέτρηση.

Ο τρόπος απλός!

Επισκέψου τη σελίδα κλικάροντας εδώ και σχολίασε στο post, κάνοντας tag ένα φίλο σου!

Αυτό ήταν! Μόλις μπήκες στην κλήρωση για έναν τυχερό που θα κερδίσει ένα διπλό εισιτήριο. Και πού ξέρεις; Μπορεί κι εσύ να βρεθείς στις εξέδρες του ΟΑΚΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ