ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ…

Καλημέρα. Ξεκινώντας από τα δικά μας, βρίσκω κάπως υπερβολικό το να προσφέρεται σε τιμές μεγάλου φαβορί ο ΟΦΗ, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό βγαίνουν οι αποδόσεις, αλλά δεν πιστεύω ότι οι κρητικοί έχουν καλύτερη ομάδα από αυτή των Aρκάδων. Μην… κοιτάτε τις τρεις ήττες του Αστέρα. Οι δύο από αυτές ήταν κόντρα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Η 3η προήλθε από την ισχυρή φέτος Ξάνθη στη Θράκη…

Ο ΟΦΗ έχασε τη προηγούμενη αγωνιστική από τον Βόλο αποδίδοντας πολύ μέτρια. Αν εν τω μεταξύ ψάξουμε τα πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια, θα διαπιστώσουμε ότι ο Αστέρας Τρίπολης παραμένει αήττητος για επτά συνεχόμενα ανεξαρτήτως έδρας. Δηλαδή τόσο… δύσκολο είναι να αποσπάσει έστω ένα Χ, όπως και πέρσι;

Το ντέρμπι της βραδιάς βέβαια, διεξάγεται στο ΟΑΚΑ και είναι μεταξύ των δύο δικεφάλων.

Εγώ σε τέτοια παιχνίδια δεν συνηθίζω να στέκομαι ιδιαίτερα, διότι αφενός εσείς μπορεί και να γνωρίζετε περισσότερα από εμένα και αφετέρου τα πάντα είναι ανοιχτά και πιθανά. Για να είμαι ειλικρινής πάντως, στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες, το προβάδισμα στην παρούσα φάση το έχει η ΑΕΚ που μεταμορφώθηκε από τη μέρα που άλλαξε προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ είναι πεσμένος αγωνιστικά και δεν δείχνει ικανός να σπάσει την εις βάρος του παράδοση των τελευταίων ετών. Βέβαια, το Χ πάντα… παραμονεύει σε τέτοια ντέρμπι, οπότε ας ευχηθούμε να διεξαχθεί ένα ωραίο ματς χωρίς έκτροπα και ας περάσουμε παρακάτω…

Στη Γερμανία, βρίσκω λανθασμένο το φαβοριτισμό της Κολωνίας, η οποία δεν μας έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο έως τώρα. Συμπλήρωσε τέσσερις ήττες σε πέντε παιχνίδια και η Χέρτα μετρά τέσσερα διπλά στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της εκεί. Δηλαδή θα… ξαφνιαστεί κανείς αν απόψε φύγει για μία ακόμη σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα; Δε νομίζω…

Μιας και αναφέρθηκα σε παραδόσεις υπέρ φιλοξενούμενων, να μην ξεχάσω να σας υπενθυμίσω, ότι στην Ιταλία, η Τζένοα κέρδισε στις πέντε από τις οκτώ τελευταίες φορές που επισκέφτηκε τη Ρώμη για να παίξει με τη Λάτσιο. Αυτό το ενδιαφέρον στοιχείο το καταθέτω για όσους θεωρούν ότι το 1.40 του άσσου αποτελεί κανένα… κελεπούρι.

Προτιμώ σήμερα να στρέψω την προσοχή και το ενδιαφέρον μου, στο πρωτάθλημα της Β Ιταλίας και πιο συγκεκριμένα σε τρεις γηπεδούχους που πριν από την έναρξη της σεζόν ήταν φαβορί για την άνοδο. Αναφέρομαι στις Κιέβο, Μπενεβέντο και Σπέτσια. Υποδέχονται τρεις συλλόγους που η μοναδική φετινή τους φιλοδοξία, περιορίζεται στο να διάγουν μία σεζόν χωρίς… περιπέτειες.

Η Κιέβο φιλοξενεί την Πορντενόνε με την οποία έως πέρσι είχαν δύο κατηγορίες διαφορά. Η Μπενεβέντο που διατηρεί το αήττητό της, παίζει με τη μέτρια Βίρτους Έντελα, της οποίας η πορεία θα  μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υπερβατική.

Η Σπέτσια τέλος, υποδέχεται την ουραγό Τραπάνι που μετρά τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία, με συντελεστή τερμάτων 1-7!

Στο ερώτημα αν θα τα καταφέρουν να επικρατήσουν και οι τρεις παραπάνω γηπεδούχοι, δεν διαθέτω… ασφαλή απάντηση. Αν πάντως συμβεί κάτι τέτοιο, θα το πληρωθούμε στο 6.00 από τη [eafl id=”21638″ name=”NOVIBET.GR” text=”NOVIBET.GR”]! Καθόλου άσχημο θα έλεγα…

Κάποια στιγμή θα πρέπει – επιτέλους – να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί της Λα Κορούνια στη Β Ισπανίας αλλιώς ο Ανκέλα θα  μπει στο ισπανικό… ταμείο ανεργίας. Απόψε υποδέχεται τη Μιραντές που έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ στην κατηγορία. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε λοιπόν να της δοθεί καλύτερη ευκαιρία προκειμένου να… αναθαρρήσει λίγο.

Στην Ελβετία, η Βασιλεία έχει έξι στις οκτώ νίκες και επτά στα οκτώ over! Τις τελευταίες 11 φορές που υποδέχθηκε τη Λουκέρνη, κέρδισε στις εννέα, ενώ και τα έντεκα ματς, έληξαν στο over! Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι στις οκτώ από τις εννέα νίκες της, έβαλε από τρία γκολ! Η φόρμα και η παράδοση λοιπόν, μας οδηγούν στον συνδυασμό του άσσου με το over. Ελπίζω να επαληθευθεί για μία ακόμη φορά, γιατί πληρώνει το καθόλου ευκαταφρόνητο 2.45 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]!

Η Λουγκάνο όμως, αξίζει στο 1.80; Θεωρώ πως όχι… Εκτός του ότι η ομάδα είναι εμφανώς ντεφορμέ καθώς συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές χωρίς «τρίποντο», έχει μπροστά της και το ματς της Πέμπτης με την Ντιναμό Κιέβου για το Europa League. Επειδή αυτές οι ομάδες δεν συνηθίζουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη, πιστεύω ότι το παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης έχει ήδη τεθεί σε προτεραιότητα…

Στην Ολλανδία πιστεύω ότι η Ουτρέχτη θα διατηρήσει την παράδοση που τη θέλει να κερδίζει σχεδόν κάθε σεζόν τα τελευταία χρόνια τη Βίλεμ, καθώς μετρά δέκα νίκες σε έντεκα παιχνίδια!

Αυτή όμως που έχει πραγματικά τα… χάλια της, είναι η Βάαλβαϊκ, η οποία συμπλήρωσε έξι ήττες και μία ισοπαλία, με συντελεστή τερμάτων 7-24! Απόψε υποδέχεται την ανώτερή της Φίτεσε, αλλά επειδή η απόδοση του διπλού –  όπως άλλωστε αναμενόταν –  είναι χαμηλή, αναγκαστικά θα προβώ στον συνδυασμό με το over. Η Φίτεσε είναι αποδοτική και η Βάαλβαϊκ δέχεται μέσο όρο σχεδόν τέσσερα γκολ ανά αναμέτρηση!

Στη Ρωσία θα ποντάρω στο… δίδυμο ΤΣΣΚΑ – Κράσνονταρ, που χαρίζει τριπλασιασμό του κεφαλαίου μας στο [eafl id=”18306″ name=”Opap” text=”Pamestoixima.gr”]!

Η ενισχυμένη μεταγραφικά ΤΣΣΚΑ, φιλοξενείται από την Ουράλ που έχει δεχθεί τα περισσότερα (20) γκολ στο πρωτάθλημα! Οι μοσχοβίτες αντιθέτως, διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά από αυτήν της πρωτοπόρου Ζενίτ. Από το 2013 που η Ουράλ επέστρεψε στην κατηγορία, η ΤΣΣΚΑ δεν έχει υποστεί ήττα εκεί μέσα. (0-2-4).

Όσο για την Κράσνονταρ, δεν ξόδεψε ένα σωρό λεφτά σε μεταγραφές επιπέδου, για να χάνει μέσα στο σπίτι της από την Άρσεναλ Τούλα… Η ομάδα του Μπεργκ που φέτος στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου, θα επιδιώξει να ρεφάρει άμεσα την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ντέρμπι και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει γιατί είναι σαφώς ανώτερη. Και εδώ ευνοεί η παράδοση, αφού από το 2014 που οι δύο ομάδες βρέθηκαν στην ίδια κατηγορία, οι γηπεδούχοι έχουν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με συντελεστή τερμάτων 11-0!

Στο Βέλγιο η φόρμα της Οστάνδης και της Άντβερπ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη καθώς τις τελευταίες έξι αγωνιστικές η Οστάνδη υπέστη τέσσερις ήττες, ενώ η Άντβερπ σημείωσε τέσσερις νίκες. Οι φιλοξενούμενοι έχουν και την παράδοση με το μέρος τους καθώς πήραν διπλό τόσο πέρσι όσο πρόπερσι. Οφείλω να ομολογήσω βέβαια ότι το 1.80 δεν με ικανοποιεί διότι για μένα μια δίκαιη απόδοση θα ήταν άνω του 2.00. Ας το αφήσουμε για το live λοιπόν…

Στη Σουηδία η ΑΙΚ Στοκχόλμης που διεκδικεί τίτλο θα πρέπει να βρει τον τρόπο να κερδίσει μέσα στην έδρα της Έλφσμποργκ η οποία είναι παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά. Πάντως ούτε και εδώ είναι δίκαιη η τιμή του 1.70 διότι πρόκειται για ένα ντέρμπι από τα παλιά. Παρόλα αυτά όμως, τόσο η αγωνιστική πορεία της ΑΙΚ όσο και – κυρίως – το τεράστιο κίνητρό της με ωθούν στο διπλό.

Το διπλό της φορμαρισμένης Μάλμε η οποία έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 12 παιχνίδια μακριά από την έδρα της, θα το συνδυάσω με το over διότι η ουραγός ΑΦΚ έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα. Η δε Μάλμε διατηρεί τη δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία…

Σε συνδυασμό της νίκης του φαβορί με τα πολλά γκολ θα προβώ και στη Δανία στον αγώνα της Μίντιλαντ με την Οντένσε. Η Μίντιλαντ που εδώ και έξι χρόνια κερδίζει κάθε χρόνο την Οντένσε, παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι το ίδιο θα πράξουν και φέτος…

Στη Νορβηγία, η δυσαναλογία αποδόσεων στο Σάρπσμποργκ – Στάμπαεκ νομίζω ότι είναι εμφανής. Το να δίνεις 1.65 σε μια ομάδα που είναι τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας σημειώσει μόλις τρεις νίκες σε 22 αγωνιστικές, αγγίζει τα όρια της… παράνοιας. Η Στάμπαεκ από το 2011 έως και πέρσι, υπέστη μόνο μία ήττα εκεί μέσα και δεν νομίζω ότι έχει κάτι να φοβηθεί από τη γηπεδούχο ομάδα.

Στη Βραζιλία η Κορίνθιανς θα παίξει για μια ακόμη φορά το γνωστό ποδόσφαιρο που την έχουμε συνηθίσει… Έμφαση στην άμυνα δηλαδή και από εκεί και πέρα όλο και κάποιος θα βρεθεί να στείλει την μπάλα στη δίχτυα. Έχει την καλύτερη άμυνα στη Βραζιλία, καθώς και μια από τις ισχυρότερες έδρες (7-4-0). Ευνοϊκή είναι και η παράδοση αφού συμπλήρωσε 16 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα κόντρα στην Βάσκο (9-7-0).

Στην Αργεντινή η Βελέζ είναι φορμαρισμένη καθώς έρχεται από τέσσερις σερί νίκες. Απόψε αντιμετωπίζει την υποδεέστερη Ντεφένσα και για μία ακόμη φορά ενδέχεται να επικρατήσει. Εδώ πάντως θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε και στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό μιας και η Ντιφένσε φέρνει 0-0 ημίχρονο για τέσσερα σερί παιχνίδια!

Στις ΗΠΑ τέλος, το Σολτ Λέικ που χρειάζεται βαθμούς για τα play off υποδέχεται το αδιάφορο Χιούστον το οποίο φαίνεται να τα έχει παρατήσει. Πρόκειται για την ομάδα με τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις σε Ανατολή και Δύση καθώς συμπλήρωσε 14 ήττες σε 16 παιχνίδια με 38 γκολ παθητικό! Το Σολτ Λέικ από την άλλη μεριά, έχει ήδη 11 νίκες στην έδρα του.

Αν κυνηγάτε εκπλήξεις, τότε θεωρώ ότι μπορείτε να… βρείτε μία από αυτές στην αναμέτρηση του Κάνσας με το Πόρτλαντ. Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Το Κάνσας είναι αδιάφορο βαθμολογικά και έρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Διαθέτει και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στη Δύση με 59 γκολ παθητικό! Το Πόρτλαντ καίγεται για βαθμούς για να παραμείνει στα play off και έχει ήδη 6 διπλά στο ενεργητικό του. Διαθέτει την 3η παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση με 21 τέρματα. Θεωρώ λοιπόν ότι μόνο λογικό δεν είναι να βλέπουμε σε τιμές φαβορί της τάξεως του 1.70 τη γηπεδούχο ομάδα.

Σε αυτό το παιχνίδι πάντως υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή των γκολ του 2ου ημιχρόνου διότι έτσι… προτάσσουν οι αριθμοί. Το Πόρτλαντ βλέπετε, τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές δεν σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο. Όλα τα γκολ τα βάζει στο 2ο! Το δε Κάνσας τις τελευταίες έξι αγωνιστικές δέχθηκε συνολικά 14 τέρματα. Από αυτά τα 14 γκολ, μόλις τα δύο σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πρώτων ημιχρόνων!

Καλή τύχη και θα τα πούμε στην συνέχεια της ημέρας στο live μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

[eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (2.55 – 3.40 – 3.15)

Ο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] δίνει σε μηδενική γκανιότα για τον νικητή το ντέρμπι των δικεφάλων ενώ προσφέρει και πάνω από 350 ειδικά στοιχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ