ΑΠΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ, ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ ΣΕ… ΚΡΙΣΗ!

Καλημέρα. Το ποτήρι ήταν ούτως ή άλλως γεμάτο, αλλά η σταγόνα που το… ξεχείλισε ήταν η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη. Έτσι λοιπόν η διοίκηση της ΑΕΚ έλαβε την απόφαση να διώξει τον Καρντόσο παρά το ότι ακόμα βρισκόμαστε στον μήνα Αύγουστο! Στην Τραπεζούντα θα κοουτσάρει ο Κωστέλογλου, αλλά εκτός απροόπτου ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ θα είναι ο… παλιός ο Ίβιτς. Το 1-3 του ΟΑΚΑ (το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν δίκαιο) δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην ελληνική ομάδα. Όλα λοιπόν δείχνουν και φανερώνουν ότι το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της Ένωσης θα είναι μικρό.

Από την άλλη μεριά βέβαια η ΑΕΚ δεν έχει να χάσει τίποτα και θα παίξει επιθετικά για να κυνηγήσει το θαύμα.  Προσωπικά δεν ξέρω ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά στοιχηματικά βλέπω κάτι… παρεμφερές με το πρώτο παιχνίδι. Over και γκολ – γκολ δηλαδή. Ευχή όλων μας είναι τα περισσότερα γκολ να τα πετύχει η ΑΕΚ, αλλά στη δεινή αγωνιστική και κυρίως ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, δεν θα μπορούσα να την εμπιστευτώ και να ποντάρω πάνω της.

Εξίσου απογοητευτικός ήταν και ο ΠΑΟΚ στη Μπρατισλάβα ο οποίος παρά του ότι αντικειμενικά διαθέτει καλύτερη ομάδα, έπαιξε αμυντικά έχοντας ως εμφανή στόχο τη λευκή ισοπαλία. Τελικά δεν την πήρε ούτε αυτή, αφού οι Σλοβάκοι πήραν τη νίκη με σκορ στις καθυστερήσεις μετά από γκάφα του Βαρέλα και του Πασχαλάκη. Όπως όμως γράφω και στη KINGBET που κυκλοφορεί, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να αποκλειστεί από αυτούς τους… μέτριους. Ένας τέτοιος αποκλεισμός θα αποτελούσε μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αν ο «δικέφαλος» δεν τα καταφέρει να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα «τιμωρηθεί» από την ΟΥΕΦΑ, καθώς θα τον ρίξει ακόμα περισσότερο στο «ranking». Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι θα είναι μονίμως στους «αδύναμους» των κληρώσεων. Με λιγότερα λόγια, αν ο ΠΑΟΚ μείνει εκτός το κακό θα είναι διπλό, διότι θα υποχωρήσει και η χώρα μας – που κυνηγάει την 15η θέση –  στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Είμαστε δεν είμαστε ΠΑΟΚτζήδες λοιπόν, αυτήν την Πέμπτη οφείλουμε να υποστηρίξουμε με θέρμη την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που στο φινάλε είναι σαφώς ανώτερη και ποιοτικότερη της μέτριας Σλόβαν. Το 1-0 πάντως είναι… ύπουλο αποτέλεσμα διότι αν η ελληνική ομάδα δεχθεί γκολ, μετά θα πρέπει να βάλει τουλάχιστον τρία για να περάσει στους ομίλους. Ο Αμπέλ Φερέιρα δηλαδή, ουσιαστικά είναι αναγκασμένος και υποχρεωμένος να προσέξει ακριβώς το ίδιο τόσο την επίθεση, όσο και την άμυνα της ομάδας του.

Στοιχηματικά βλέπω άσσο, αλλά επειδή το ίδιο… βλέπουν και οι μπουκ, το μόνο που αξίζει να ρισκάρει κανείς είναι στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό που το βρίσκουμε στο 3.70  στο [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”].

Πάμε τώρα να δούμε μερικές ακόμα αναμετρήσεις από τα αποψινά ματς του Europa League. Καταρχάς τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων που τυχαίως έληξαν όλα 3-0 υπέρ των γηπεδούχων, αναγκάζουν τους ηττημένους να παίξουν επιθετικά με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στα Over. Αναφέρομαι στις αναμετρήσεις Μπάτε Μπορίσοφ – Αστάνα, Μπνέι – Μάλμε, Χάποελ – Φέγενορντ και Απόλλων – Αϊντχόφεν. Η τελευταία αναμέτρηση θα διεξαχθεί όχι στη Λεμεσό αλλά στη Λευκωσία και πιστεύω ότι η ανώτερη και εμπειρότερη Αϊντχόφεν μπορεί να διπλασιάσει τις νίκες της. (2.17 το διπλό στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Το ίδιο μπορεί να πράξει και η Εσπανιόλ που επικράτησε με ανατροπή με σκορ 3-1 της Ζόρια στη Βαρκελώνη. Το Europa League ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Ισπανούς και γι΄αυτό άλλωστε στο ματς του πρωταθλήματος με την Αλαβές πήραν ανάσες πολλοί βασικοί ποδοσφαιριστές. Η Ζόρια είναι μια μέτρια ουκρανική ομάδα χωρίς περγαμηνές.

Η Ρέιντζερς η οποία μέχρι στιγμής μετρά μόνο νίκες και μάλιστα εύκολες μέσα στη Γλασκώβη, λογικά θα επικρατήσει της Λέγκια Βαρσοβίας. Επειδή όμως εδώ η απόδοση του άσσου δεν είναι υψηλή, μάλλον θα ρισκάρω στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό όπως έκανα πριν και με τον ΠΑΟΚ.

Για πιθανές εκπλήξεις τέλος, έχω κυκλώσει τρεις αναμετρήσεις. Η Κοπεγχάγη που θα αγωνιστεί χωρίς το βασικό επιθετικό της δίδυμο λόγω τραυματισμού, θα προκριθεί ακόμα και αν χάσει με ένα γκολ διαφορά από τη Ρίγα στη Λετονία. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν συντρέχει λόγος επικράτησης για τους Δανούς δεν τίθεται θέμα να ποντάρω στο 1.60 του διπλού τους.

Πολύ χαμηλό είναι το 1.30 της Άιντραχτ αφού το Στρασβούργο δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα. Το απέδειξε άλλωστε και στο πρώτο ματς που ήταν καλύτερο και που στο τέλος νίκησε με σκορ 1-0. Σίγουρα οι Γερμανοί έχουν τις δυνατότητες να ανατρέψουν αυτό το αποτέλεσμα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μια δίκαιη και ορθή απόδοση θα ήταν της τάξεως του 1.70 το λιγότερο…

Η Τορίνο τέλος, μπορεί να μην έχει πολλές ελπίδες μετά το 2-3 της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά όπως δήλωσε ο Βάλτερ Ματζάρι, δεν σκοπεύει να πάει για… τουρισμό στην Αγγλία. Προσωπικά περιμένω να δω ένα εξίσου με το πρώτο παιχνίδι ενδιαφέρον ματς με πολλές ευκαιρίες και εκατέρωθεν τέρματα. Το over του 1.80 είναι προτιμότερο από το 1.75 του άσσου και αν ζητάτε τη γνώμη μου ουδόλως θα εκπλαγώ αν οι Ιταλοί φύγουν ακόμα και με το διπλό από το «Μολινό».

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας θα σταθώ μόνο στα δύο ματς για το μεξικάνικο πρωτάθλημα. Η Πουέμπλα με νέο τεχνικό στον πάγκο της, θα επιδιώξει να σημειώσει την πρώτη της νίκη απέναντι στην εξίσου αρνητική Χουάρες που μετρά 4 ήττες σε πέντε αγωνιστικές. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι μακριά από την έδρα της, έχει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 0-6!

Στο Μοντερέι – Πούμας είναι ανάμεσα στον άσσο και το under. Στον άσσο λόγω της ισχυρής έδρας και της παράδοσης της Μοντερέι και στο under επειδή η Πούμας έχει 6 στα 6 από την αρχή της σεζόν. Μάλλον όμως τελικά θα προτιμήσω το under λόγω καλύτερης απόδοσης (2.00 στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]).

Καλή τύχη και θα τα πούμε στην συνέχεια της ημέρας στο live μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ