ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ

Καλημέρα. Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά την προηγούμενη Παρασκευή στο πρωτάθλημα της Β Γαλλίας τα 7 από τα 10 παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή! Είναι αυτό που έχουμε επισημάνει και άλλες φορές στο παρελθόν. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δηλαδή, η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων, είναι από μικρή έως μηδαμινή. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε Παρασκευή δυσκολεύομαι να αντλήσω κάποιο σχετικά ασφαλές σημείο από τις μικρές Γαλλίδες.

Σήμερα θα έπαιρνα το ρίσκο μόνο για τους άσσους της Μπρεστ και της Λανς. Η ομάδα της Βρετάνης δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι σκοράρει πολύ εύκολα. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο και όλα δείχνουν ότι μπορεί να τερματίσει κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας διότι το υλικό της δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τις υπόλοιπες συνδιεκδικήτριες. Σήμερα υποδέχεται τη μέτρια Κλερμόν που παραμένει μια από τις μετριότερες ομάδες της κατηγορίας. Σας υπενθυμίζω ότι πέρσι η Κλερμόν παρά το γεγονός ότι τερμάτισε υψηλά στη βαθμολογία, είχε την τρίτη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα.

Το πρώτο φαβορί για την άνοδο όμως είναι η Λανς, η οποία παραμένει το «βαρύ» όνομα της κατηγορίας. Έχει μεγάλη ιστορία, πλούσιο και ικανό ρόστερ, ικανό προπονητή (Καζανόβα), φανατικό κοινό και καυτή έδρα. Τόση… διαφήμιση της έκανα… Αν σήμερα δεν κερδίσει την Μπουργκ Περονάς, θα με έχει εκθέσει και μάλιστα ανεπανόρθωτα… Ας βάλει ένα γκολ ο… δικός μας ο Κλωναδίρης (φωτο) που αποτελεί και το πιο φρέσκο απόκτημα της ομάδας.

Όλα τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ξεκινούν από Χ και πολλά από αυτά θα τελειώσουν και εκεί…

Στη Β Γερμανίας το μεγάλο φαβορί για την άνοδο παραμένει η Στουτγάρδη η οποία ακόμα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κατηγορίας. Η ομάδα δεν έχει σταματήσει να ενισχύεται μεταγραφικά και το πιο πρόσφατο απόκτημά της είναι ο Μανέ ο οποίος δόθηκε δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η Χαιντενχάιμ δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά θεωρώ ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα κέφια και τις ορέξεις των γηπεδούχων…

Στο Άουε – Μπραουνσβάιγκ έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που σκοράρουν εύκολα. Ειδικότερα η Μπραουνσβάγκ, η οποία έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 10 γκολ σε τρία παιχνίδια. Από τη στιγμή που το over πληρώνει πολύ καλά δεν έχω λόγο να το αγνοήσω…

Στη Β Ολλανδίας η Καμπούρ και η Ντε Γκράαφστσαπ έχουν πολύ καλά ρόστερ και δικαίως προβάλλονται ως φαβορί για την άνοδο. Σήμερα η Καμπούρ υποδέχεται μια ομάδα που όποτε την πετυχαίνει, της ρίχνει τριάρες, τεσσάρες και πεντάρες. (4-2, 4-0, 3-0, 5-2 στα τέσσερα πιο πρόσφατα). Αυτή είναι η Αλμίρε Σίτι η οποία ήδη έχει δεχθεί αρκετά γκολ εως τώρα στο πρωτάθλημα.

Καλή παράδοση όμως έχει και η Ντε Γκρααφστσαπ κόντρα στην Τελσταρ, καθώς από το 2009 και μετά που ξανασυναντήθηκαν στην ίδια κατηγορία, όχι μόνο δεν έχει χάσει εκεί μέσα, αλλά δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ (0-6 τα τέρματα).

Οι φίλοι των over μπορεί να στρέψουν το βλέμμα τους στην αναμέτρηση της ΦΚ Αϊντχόφεν με τη Μάαστριχτ. Πέντε στα πέντε over έχουν οι φιλοξενούμενοι και τέσσερα στα 5 οι γηπεδούχοι. Όσο για την παράδοση; Συμπλήρωσαν 5 σερί over 4.5 γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στη Ρωσία η Ροστόφ εξακολουθεί να έχει την ισχυρότερη έδρα του πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα συμπλήρωσε 22 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα μέσα στο γήπεδό της! Η Κρίλια που έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα μετά από 5 παιχνίδια, δεν δείχνει ικανή να της σπάσει αυτό το σερί. Επειδή όμως πρόκειται για μια ομάδα που παίζει πολύ κλειστά, (έχει 5 στα 5 under), είτε θα συνδύαζα τον άσσο με το under (1-0 ή 2-0 δηλαδή), είτε θα το συνδύαζα με το Χ του ημιχρόνου…

Από εκεί και πέρα θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε κάποιες πιθανές εκπλήξεις.

Στη Β Βραζιλίας για παράδειγμα, σήμερα θα βρεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού ισοβαθμώντας στους 22 πόντους. Αναφέρομαι στην Τζόινβιλ και την Τούπι. Αξίζει να παίξει κανείς το 1.58 μιας ομάδας που έχει τη χειρότερη επίθεση και που μέσα στο γήπεδό της έχει μόλις δύο νίκες σε 11 παιχνίδια; Δεν νομίζω…

Οι μπουκ υποτιμούν και τη Μάριεχαμν στη Φινλανδία. Η ομάδα που κυνηγάει την πρωτοπόρο Ελσίνκι έχοντας μόλις ένα βαθμό διαφορά, πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και μακριά από την έδρα της έχει 7 διπλά σε 11 παιχνίδια. Με μόλις πέντε γκολ παθητικό. Αυτή είναι και η – μακράν – καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Ούτως ή άλλως πρόκειται για την ομάδα που διατηρεί την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Το σύνολο της Κουόπιο δεν είναι κακό, αλλά θα επιμείνω ότι το σετ των αποδόσεων αδικεί τους φιλοξενούμενους.

Για οτιδήποτε νεότερο θα τα πούμε αργότερα στο twitter.

Καλή τύχη.

Υ.Γ. Έψαξα λίγο κάποια ασιατικά πρωταθλήματα και προς το παρόν το σημείο που παίζεται περισσότερο είναι ο άσσος της Σανγκάι ΣΙΠΓ η οποία υποδέχεται στην ισχυρή έδρα της την Γουοάν Πεκίνου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ