ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ…

Καλημέρα. Ξεκινώντας από τα πιο… βραδινά, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι την περασμένη Τρίτη έγραφα πως αν η Φιγκειρένσε δεν κέρδιζε ούτε την Οέστε, θα είχε τελειώσει για μένα φέτος… Τελικά έτσι έγινε, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Η Αμέρικα Μινέιρο αντιθέτως μας πλήρωσε, αφού πήρε διπλό από την Α Μπε Σε Νατάλ. Αναρριχήθηκε και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα, παραμένοντας η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία. Θα κρατήσω λοιπόν τον άσσο της Αμέρικα που από ότι δείχνουν τα πράγματα είναι έτοιμη για άνοδο.

Υπάρχουν δύο ομάδες που άλλαξαν προπονητή. Πρόκειται για τις Παρανά και Γκοίας που αγωνίζονται απόψε. Για την Παρανά θα κάνει ντεμπούτο ο Λίσκα απέναντι στην μέτρια Λουβερντένσε που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών. Εδώ ίσως… καιροφυλακτεί η έκπληξη, μιας και οι γηπεδούχοι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο για να μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το 1.70.

Ντεμπούτο θα κάνει και ο Άρζελ Φουκς για την ομάδα της Γκοίας. Οι φιλοξενούμενοι που ξεκίνησαν με φιλοδοξίες ανόδου, πραγματοποιούν αρνητική πορεία και έχουν ανάγκη από ένα ξέσπασμα. Σήμερα φιλοξενούνται από την ασταθέστατη Σεαρά και ίσως η αλλαγή προπονητή παίξει καθοριστικό ρόλο. Δεύτερο σερί παιχνίδι λοιπόν στο οποίο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την έκπληξη καθώς ο άσσος προσφέρεται σε χαμηλές αποδόσεις.

Απόψε ξεκινά το πρωτάθλημα Παραγουάης και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τρία παιχνίδια. Και στα τρία, πιστεύω ότι οι φιλοξενούμενοι μπορούν να φύγουν αλώβητες από τις έδρες των αντιπάλων τους. Ουσιαστικά όμως, στα δύο από τα τρία ματς δεν υφίσταται παράγοντας έδρα, καθώς το Σολ Ντε Αμέρικα – Ολίμπια και το Χένεραλ Ντιάζ – Σέρο Πορτένιο θα διεξαχθούν στο «Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο». Τόσο η Ολύμπια όσο και η Σέρο (φωτο) ενισχύθηκαν σημαντικά και έχουν θέσει ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Η Σολ Ντε Αμέρικα και η Χένεραλ Ντίας τελείωσαν την περσινή Απερτούρα έχοντας πετύχει μόλις τρεις νίκες σε 11 παιχνίδια στην έδρα τους.

Μεγάλη ομάδα όμως είναι και η Νασιονάλ η οποία ενισχύθηκε ιδιαίτερα μετά από την περσινή κακή της πορεία. Σας θυμίζω όμως πως παρά το γεγονός ότι τερμάτισε ένατη, είχε υποστεί τις λιγότερες (2) εκτός έδρας ήττες στην κατηγορία! Στην αποψινή πρεμιέρα φιλοξενείται από την μέτρια Καπιατά, η οποία πέρσι είχε τη χειρότερη έδρα στην Απερτούτα, με 8 ήττες σε 11 παιχνίδια! Από το 2013 που επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία, έχει υποστεί 6 ήττες σε 8 ματς μέσα στην έδρα της, από την αποψινή της αντίπαλο…

Στο Περού η Σπόρτ Χουανκάγιο είναι εξαιρετική στην έδρα της, καθώς παραμένει η μοναδική ομάδα, που όχι μόνο έχει το απόλυτο των επιτυχιών, αλλά δεν έχει δεχθεί ακόμα ούτε ένα τέρμα. Πιστεύω ότι αυτό το καλό σερί θα συνεχιστεί και απέναντι στην μέτρια Κομερσιάντες Ούνιδος.

Στη Δανία η Άαρχους που ενισχύθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου με έμπειρους ποδοσφαιριστές, απόψε φιλοξενεί τη νεοφώτιστη Χόμπρο και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα διότι υπερέχει αν συγκρίνουμε τα δύο ρόστερ.

Σήμερα έχουμε πρεμιέρα στην Β Αυστρίας και μια από τις ομάδες που λογικά θα ξεχωρίσουν διότι έχει ένα καλό και πλήρες ρόστερ είναι η έμπειρη Αούστρια Λουστενάου. Η απόδοση του διπλού της γνωρίζει πτώση και ίσως αξίζει ένα μικρό ρίσκο παρά το γεγονός ότι πρόκειται για πρώτη αγωνιστική.

Στην Γ Γερμανίας η Καρλσρούη η οποία υποβιβάστηκε πέρσι δεν είναι… διατεθειμένη να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτήν την κατηγορία. Το ρόστερ της άλλαξε ολοκληρωτικά και αποκτήθηκαν παίκτες που ξέρουν πολύ καλά τα κατατόπια αυτού του πρωταθλήματος. Σήμερα φιλοξενεί την αποδυναμωμένη Όσναμπρικ από την οποία φέτος αποχώρησαν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές. Ο άσσος είναι ένα από τα σημερινά σημεία που γνωρίζουν σημαντική πτώση.

Στη Ρωσία τέλος, θα πάρω το μέρος της ΤΣΣΚΑ στο Μοσχοβίτικο ντέρμπι. Μπορεί να μην έχει την πολύ μεγάλη ομάδα του παρελθόντος, αλλά όπως απέδειξε και στην Πρεμιέρα, παραμένει ένας πολύ δυνατός σύλλογος που ειδικά μέσα στο γήπεδό του σπάνια κάνει γκέλες. Η Λοκομοτίβ εδώ και πολλά χρόνια συνήθως τερματίζει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι φέτος καθώς δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα μεταγραφικά.

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ