ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ!

Καλημέρα. Ο βασικός λόγος που δεν συνηθίζω να ποντάρω στα προκριματικά του Champions League και του Europa League τέτοια εποχή, έχει να κάνει με το γεγονός ότι από την πλειοψηφία των ομάδων που παίζουν  έχουμε είτε ελάχιστα, είτε και κανένα απολύτως δείγμα γραφής. Ως είθισται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ομάδες αλλάζουν καθώς αποχωρούν και έρχονται πολλοί ποδοσφαιριστές. Δεν είμαστε σε θέση δηλαδή να γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν αυτές οι αλλαγές τελικά θα λειτουργήσουν ευεργετικά ή όχι. Τα όποια συμπεράσματα βγαίνουν καθαρά από την… ονομαστική αξία των παικτών που ήρθαν. Αυτό το αναφέρω διότι είναι σύνηθες το φαινόμενο ποδοσφαιριστές που θεωρήθηκαν… κελεπούρια να αποδεικνύονται «παλτά» και κάποιοι άλλοι που δεν ενθουσίασαν το κοινό στο άκουσμα της μεταγραφής, τελικά προσέφεραν πολλά περισσότερα από αυτά που ανέμεναν οι φίλαθλοι.

Η Βασιλεία πάντως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος υπέστη ήττα μέσα στην έδρα της από τη Σεν Γκάλεν. Παρεμπιπτόντως αυτή η σούπερ έκπληξη μας οδήγησε δις στο ταμείο, καθώς την είχαμε επισημάνει τόσο από εδώ, όσο και κατά τη διάρκεια του ματς μέσα από το bookenemylive.com.

Η ομάδα που πέρσι έχασε τον τίτλο μετά από 8 διαδοχικά πρωταθλήματα, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ουσιαστικά περιορίστηκε στον δεξί μπακ τον Βίντμερ που απέκτησε από την Ουντινέζε. Από εκεί και πέρα αγόρασε μόνο κάποιους πιτσιρικάδες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ο Δημητρίου. Αποχώρησαν όμως αρκετές βασικές μονάδες και θεωρητικά η ομάδα αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη μεριά ήταν ούτως ή άλλως ισχυρός και προσωπικά θεωρώ ότι φέτος θα είναι ακόμα καλύτερος διότι θα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με πέρσι. Οι Θεσσαλονικείς στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου σε συνδυασμό με μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Ακόμα μπορεί να μην τους έχουμε δει σε επίσημο παιχνίδι, καθώς το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινά πιο αργά από τα υπόλοιπα λόγω… ζέστης, αλλά αν συγκρίνουμε τα ρόστερ και τις δυνατότητες των δύο αντιπάλων βάσει αυτών που ξέρουμε εως τώρα, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο μέσα στην Τούμπα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταίο χρόνια έχει κάνει πισωγυρίσματα και φέτος έχει πιο ανάγκη από ποτέ να τα πάει καλά μέσω της παρουσίας των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα καταφέρει εύκολα ή δύσκολα να αποκλείσει τη Βασιλεία. Εννοείται πως ουδόλως υποτιμώ μια τόσο έμπειρη ομάδα, αλλά θα επαναλάβω ότι όλα δείχνουν πως θα είναι υποδεέστερη συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια που κατακτούσε τα πρωταθλήματα για… πλάκα.

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά και στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια του Champions League. Η Αστάνα από το Καζακστάν είναι μια πλούσια ομάδα που μετρά τρεις συνεχόμενες παρουσίες στη φάση των ομίλων. Θεωρώ ότι είναι λογικό να παρουσιάζεται ως φαβορί απέναντι στην άπειρη Μίντιλαντ Δανίας που δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα.

Η Μάλμε δεν τα πηγαίνει καλά φέτος στο σουηδικό πρωτάθλημα και έχω την αίσθηση ότι θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην Ευρώπη παρά στις εγχώριες υποχρεώσεις της. Επειδή έχει δώσει σαφώς περισσότερα παιχνίδια από την Κλουζ εως τώρα, προσωπικά δεν αποκλείω τη μίνι έκπληξη στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Η Μάλμε παίζει επιθετικά και μπορεί να βρει ένα γκολ που θα της δώσει προβάδισμα για τη ρεβάνς. Ας το προσέξουμε λοιπόν αυτό το ματς.

Η Διναμό Ζάγκρεμπ θα παίξει το γνώριμο παιχνίδι της. Θα είναι προσεκτική στην άμυνα και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσει αργά και με υπομονή να πετύχει ένα τέρμα. Της δίνω τύχη για την πρόκριση γιατί έχει ένα αρκετά καλό ρόστερ, αλλά στοιχηματικά θα προτιμήσω να ποντάρω στο Χ και πιο συγκεκριμένα στο 0-0 του ημιχρόνου διότι δεν βλέπω να δημιουργούνται πολλές φάσεις για γκολ.

Στον αγώνα της Σκεντίγια με τη Σερίφ Τίρασπολ τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ισορροπημένα. Η Σκεντίγια πέρσι έκανε… πλάκα σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες στην ΠΓΔΜ καθώς κατέκτησε τον τίτλο έχοντας 35 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο! Και η Σερίφ Τίρασπολ όμως είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται συνεχώς στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την αδύναμη Τορπέντο Κουτάισι από τη Γεωργία, αλλά αυτή τη φορά το έργο της αναμένεται σαφώς πιο δύσκολο. Αν έπρεπε να επιλέξω μια ισοπαλία από τα σημερινά παιχνίδια του Champions League θα ήταν αυτή…

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα κόντρα στη Σούντουβα, αλλά δυστυχώς την ίδια άποψη με μένα έχουν και οι… μπουκ που προσέφεραν τον άσσο στο 1.12. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Σούντουβα στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ. Αυτή η επιτυχία της Λιθουανικής ομάδας σίγουρα θα… χτύπησε το καμπανάκι στους Σέρβους οι οποίοι αναμένεται να κατέβουν σοβαροί και υποψιασμένοι. Οι πρωταθλητές Λιθουανίας θα παίξουν αμυντικά για ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά αργά ή γρήγορα θα παραβιαστεί η εστία τους από την ομάδα του Μιλόγιεβιτς που είναι σαφώς ποιοτικότερη. Το πολύ πολύ να ρισκάρω στο Χ ημίχρονο – άσσο τελικό για να ανεβάσω αυτή την τόσο χαμηλή απόδοση των Σέρβων… (3.75 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”] )

Ο άσσος της Λέγκια Βαρσοβίας γνωρίζει σημαντική πτώση και πλέον έχει φτάσει σε μη ικανοποιητικά επίπεδα. Πέρσι κατέκτησε το νταμπλ στην Πολωνία και απέδειξε για μια ακόμη φορά πως εκεί δεν έχει αντίπαλο. Έχει ένα πολύ καλό προπονητή τον Κλάφουριτς που όλοι οι παίκτες πίνουν νερό στο όνομά του. Κατά τη διάρκεια των μεταγραφών πήρε τον Καρλίτος από τη Βίσλα Κρακοβίας που πέρσι είχε σημειώσει 24 γκολ στο πρωτάθλημα. Πραγματοποίησε και άλλες καλές μεταγραφές και αυτοί που αποχώρησαν ήταν όλοι αναπληρωματικοί. Ουσιαστικά λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια ενδυναμωμένη ομάδα που οι παίκτες της θα δώσουν τα πάντα για να βρεθούν στους ομίλους του Champions League. Αντίπαλός της η Σπάρτακ Τρνάβα από τη Σλοβακία. Ο προπονητής της δήλωσε χθες ότι η ομάδα του έχει δύσκολο έργο στην Πολωνία και θεωρώ ότι… έχει δίκιο. Στην παρούσα φάση των προκριματικών, η Λέγκια είναι μια από τις καλύτερες ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά και γι΄αυτό το λόγο πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευτεί να φτάσει στην πρόκριση. Εδώ θα συνδυάσω τον άσσο με το no – goal διότι βλέπω ένα πιθανό σκορ της τάξεως του 2-0 για τους γηπεδούχους. (6.75 στην [eafl id=”13149″ name=”tipbet” text=”TIPBET.GR”])

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας δεν… βολεύει για στοιχηματισμό. Το Λιγκ Καπ Σκωτίας δεν αφορά κανένα σοβαρό παίκτη αυτή τη στιγμή και τα όποια φιλικά είναι του τύπου… να ‘χαμε να λέγαμε. Αυτή τη φορά όμως θα αποφύγω και τη Β Βραζιλίας διότι οι ομάδες δίνουν συνεχώς διπλά παιχνίδια κάθε εβδομάδα και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Θεωρώ ότι ελλοχεύουν και παραμονεύουν εκπλήξεις εκεί, οπότε καλό θα ήταν να μην ασχοληθούμε.

Καλή τύχη και εύχομαι να ξεκινήσει με το δεξί τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο ΠΑΟΚ….

[eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]

ΠΑΟΚ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Εξασφάλισε 5% σε κάθε κερδισμένο στοίχημα από τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες κλικάρετε στην [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”].

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ