ΞΕΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΛΥΣΕΙΣ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Καλημέρα. Τελικά φέτος, δεν είχαμε εκπλήξεις καθώς από ότι δείχνουν τα πράγματα, τα δύο φαβορί θα περάσουν δια… υγιεινού περιπάτου στον τελικό του Champions League. Χθες η Γιουβέντους πιστοποίησε και απέδειξε για μια ακόμη φορά για ποιο λόγο θεωρείται η «Μεγάλη Κυρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Ιγκουαΐν… αποπλάνησε τα πιτσιρίκια του Ζαρντίμ και ο Μπουφόν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι και απέναντι μάλιστα σε μια από τις παραγωγικότερες επιθέσεις παγκοσμίως! Τελικά αυτή η Γιουβέντους μόνο με… τσούκου τσούκου μπολ μπορεί να παιχτεί. Με κανέναν άλλο τρόπο. Και επειδή η Ρεάλ δεν παίζει έτσι, θα λάβω το ρίσκο να… πω ότι οι Ιταλοί θα σηκώσουν φέτος την κούπα.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Πρέμιερ, η ομάδα με τις περισσότερες (14) ισοπαλίες είναι η Γιουνάιτεντ. Δεν το έχω ψάξει σε… μεγάλο βάθος χρόνου, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά. Το ξέρετε ότι συμπλήρωσε 25 ματς χωρίς ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ και ότι αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα με τις λιγότερες (3) ήττες στην κατηγορία; Βρίσκεται όμως 16 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι επειδή φέρνει το ένα Χ πίσω από το άλλο. Σε αυτά τα 25 ματς που λέγαμε πριν τα μισά (12) έληξαν ισόπαλα.

Μετά από το 1-1 με την Σουόνσι, ο Μουρίνιο δήλωσε πως οι παίκτες του κοντεύουν να… διαλυθούν από την κούραση. «Ακόμα και από το κρεβάτι να πάμε στην τουαλέτα, μπορεί να σπάσουμε κάνα πόδι», ισχυρίστηκε ο Πορτογάλος. Η αλήθεια είναι πως αν κάτσεις και παρακολουθήσεις φετινό παιχνίδι της Μάντσεστερ καταλήγεις όντως σε αυτό το συμπέρασμα. Δεν ξέρω όμως αν είναι θέμα κόπωσης ή κακής προετοιμασίας, διότι και στην αρχή της σεζόν, πάλι το ίδιο ποδόσφαιρο έπαιζε. Καμία σχέση δηλαδή με τη Μάντσεστερ που ξέραμε τα παλιά καλά χρόνια…

Στα ημιτελικά του Europa League έφτασε σημειώνοντας από ένα γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Δύο φορές έφερε 1-1 με την Άντερλεχτ, 1-1 και με την Ροστόφ και 1-0 στο Μάντσεστερ και το ίδιο σκορ μέσα στη Γαλλία τη Σεντ Ετιέν. Τότε όμως υπήρχε ο παικταράς ο Σλάταν μπροστά. Ο Σουηδός ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, θα επιστρέψει τη νέα σεζόν στα γήπεδα και αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την αγγλική ομάδα. Σήμερα όμως δεν υπάρχουν μόνο προβλήματα στην επίθεση, αλλά – κυρίως – στην άμυνα καθώς ο Μουρίνιο κοντεύει να ξεμείνει από αμυντικούς. Ο Σμόλινγκ, ο Στόουνς, ο Ρόχο, ο Μενσά, ο Σο και ο Μπαϊγί είναι εκτός! Για τον τελευταίο υπάρχουν κάποιες ελπίδες συμμετοχής, αλλά επειδή προέρχεται από τραυματισμό, δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ακόμα και αν παίξει. Μετά από την κούραση που ο ίδιος ο Μουρίνιο επικαλέστηκε λοιπόν, υπάρχουν και ένα σωρό προβλήματα απουσιών για την Μάντσεστερ.

Η Θέλτα από την άλλη μεριά, θα έχει ξεκούραστους όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές, καθώς στο κυριακάτικο ματς με τη Μπιλμπάο αγωνίστηκαν οι αναπληρωματικοί. Για την ομάδα του Μπερίτσο υπάρχει μόνο μία αλλά σημαντική απουσία καθώς είναι τραυματίας ο Ιταλός επιθετικός, ο Ρόσι. Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελική έκβαση της αναμέτρησης, αλλά είμαι βέβαιος πως αν κάποιος πρότεινε στον Μουρίνιο να μην γίνει το ματς και να θεωρηθεί ως τελικό αποτέλεσμα το 0-0, θα συμφωνούσε και θα υπέγραφε άμεσα και με τα δύο του τα χέρια! Ούτως ή άλλως, όπως λέγαμε και στην αρχή, οι ισοπαλίες έχουν γίνει δεύτερη φύση της φετινής Μάντσεστερ. Ο Πορτογάλος λοιπόν, θα στήσει έτσι την ομάδα του ώστε να μπορέσει να «τσιμπήσει» τον ένα βαθμό που θα της χαρίσει ουσιαστικό προβάδισμα για την πρόκριση. Η Θέλτα θέλει, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι και μπορεί. Θα τολμήσω λοιπόν να ρισκάρω στην ισοπαλία και πιο συγκεκριμένα στο τελικό αποτέλεσμα 1-1 το οποίο πληρώνει 6.00 στον STOIXIMAN.GR.

Από τα υπόλοιπα λιγοστά παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα, σκέφτομαι να κρατήσω μόνο τον άσσο της Μπράντφορντ και το διπλό της Γκουαρανί. Η Μπράντφορντ υποδέχεται τη Φλίτγουντ και θα ακολουθήσει ρεβάνς σε λίγες μέρες. Η νικήτρια του ζευγαριού θα αγωνιστεί στον τελικό του Γουέμπλεϊ στις 20 Μαΐου με τη νικήτρια του άλλου ζευγαριού (Μίλγουολ – Σκάνθορπ). Σας υπενθυμίζω ότι ανάμεσα σε αυτές τις τέσσερις ομάδες παίζεται το τρίτο εισιτήριο για την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Επέλεξα την Μπράντφορντ διότι θεωρώ ότι έχει καλή ομάδα αλλά κυρίως επειδή είναι η μοναδική στο πρωτάθλημα που τελείωσε τη σεζόν χωρίς να έχει υποστεί ούτε μία ήττα μέσα στην έδρα της.

Η Γκουαρανί φιλοξενείται από την Ζαμόρα για τον όγδοο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες. Η ομάδα της Βενεζουέλας είναι αδιάφορη βαθμολογικά καθώς βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Παραγουανοί αντιθέτως, διεκδικούν την πρόκριση έχοντας τις πιθανότητες με το μέρος τους. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα απόψε από το «Μπαρίνας». Η Ζαμόρα δέχεται πολύ εύκολα το τέρμα και αν συνυπολογίσουμε και το κίνητρο, τότε θα καταλήξουμε ότι ευλόγως προβάλλονται οι φιλοξενούμενοι ως το φαβορί της αναμέτρησης…

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ