ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ… ΓΕΜΑΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Καλημέρα. Σήμερα αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά από ότι έχω διακρίνει, μέσω επαφών και συνομιλιών, οι οπαδοί του τριφυλλιού έχουν πάψει από τώρα να ασχολούνται τόσο με το ποδόσφαιρο όσο και με το μπάσκετ, διότι θεωρούν ότι οι σεζόν τελείωσαν πριν καλά καλά ξεκινήσουν…

Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να βρω και κάποιο λογικό επιχείρημα για να τους αλλάξω αυτή την άποψη, διότι η αλήθεια είναι ότι η ομάδα πλέον στερείται φιλοδοξιών.

Μέχρι πέρσι υπήρχε τουλάχιστο το μπάσκετ που έσωζε την κατάσταση, αλλά φέτος τα πράγματα πηγαίνουν και εκεί από το κακό στο χειρότερο λόγω των γνωστών διοικητικών προβλημάτων.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, στον σύγχρονο επαγγελματικό (επαναλαμβάνω, επαγγελματικό) αθλητισμό, αυτό που μετρά πάνω από όλα είναι το μπάτζετ και το πόσο… παχύ είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη. Όλα τα υπόλοιπα (οπαδοί, φανέλες κλπ) έπονται, έρχονται και παρέρχονται.

Αν για παράδειγμα του χρόνου ο Μαρινάκης αγόραζε τον Ατρόμητο και έριχνε ακριβώς τα ίδια λεφτά με τον Ολυμπιακό, ποιος αμφιβάλει ότι εκτός απροόπτου θα έπαιρνε το πρωτάθλημα;

Επίσης αν τον Ολυμπιακό τον έπαιρνε (ω μη γένοιτο για τους ερυθρόλευκους) ο Αλαφούζος, πότε ακριβώς θα ξαναέβλεπαν τίτλο οι πειραιώτες; Προφανώς ποτέ!

Θυμάμαι ότι όταν είχε αναλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος τους πράσινους, εγώ έκανα ακόμα εκπομπές στο Blue Sky. Ίσως κάποιοι από εσάς να θυμάστε ότι είχα βάλει ανοιχτό στοίχημα με 1 προς δέκα (να χάνω δηλαδή 1000 ευρώ εγώ και 100 ο τηλεθεατής) ότι ο Παναθηναϊκός δεν επρόκειτο να ξαναπάρει τίτλο ποτέ! Το θυμάστε;

Από που ορμώμενος είχα τόσο μεγάλη σιγουριά και ασφάλεια στα λεγόμενά μου; Είναι ακριβώς αυτό που σας έλεγα πριν, που έχει να κάνει με την οικονομική δυνατότητα των προέδρων.

Στο μπάσκετ για παράδειγμα, τα έξι ευρωπαϊκά δεν ανήκουν ούτε στους παικταράδες που έπαιζαν τότε, ούτε στους οπαδούς, ούτε στη φανέλα. Ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους τεράστιους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο. Φέτος που κόπηκε η… κάνουλα, ο Παναθηναϊκός διασύρεται στην Ευρώπη χωρίς να μπορεί να προβάλλει καμία αντίσταση…

Για το πως φτάσαμε ως εδώ πάντως είναι πολύ μεγάλη ιστορία και σίγουρα ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πρόεδροι αλλά και οι οπαδοί που ήταν με ένα… «Τζίγγερ πούλα» στο στόμα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση μετά από την φυγή του καπετάνιου, ο οποίος βέβαια και αυτός είχε ακούσει τα εξ’ αμάξης.

Και ιδού τα αποτελέσματα: Ξεκινά η σεζόν και αυτό που συζητάν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι όχι αν θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά αν θα καταφέρει να μπει εξάδα μπας και παίξει σε κανένα Conference League.

Δεσμεύομαι ότι σύντομα να αναρτήσω βίντεο στο ίνσταγκραμ αναφορικά με αυτό το θέμα που τόσο πολύ έχει πληγώσει και κουράσει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθούν ευθύνες μπας και συνετιστούν κάποιοι και δεν κάνουν τα ίδια και στο μέλλον…

Αγωνιστικά λοιπόν, πιάσ’ το αυγό και κούρευ’ το. Σκεφτείτε ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο σημείο να έχει τις χειρότερες εκτός έδρας επιδόσεις στο πρωτάθλημα. Ένα γκολ έχει βάλει μόνο σε τέσσερις αγωνιστικές!

Βέβαια ούτε και ο ΠΑΟΚ φέτος είναι για μεγάλα πράγματα, διότι και εκεί αντί να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τους Έλληνες παικταράδες και να τους πλαισιώσουν με καλούς ξένους και ταλαντούχους πιτσιρικάδες ποδοσφαιριστές, τους πούλησαν και χάλασε όλη η ομάδα.

Θα μου πείτε ότι έτσι είναι τα πράγματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν αντιλέγω, αλλά τουλάχιστο ας φροντίζουν κάθε φορά να τους αντικαθιστούν με ισάξιους ποδοσφαιριστές και όχι με κάτι τυχάρπαστους λεγεωνάριους. Αυτό κάνουν οι μεγάλες ομάδες και παραμένουν πάντα πρωταγωνίστριες…

Ξεφύγαμε όμως, αλλά σήμερα αισθάνθηκα την ανάγκη να πω και κάποια πράγματα διότι η οργή του κόσμου έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Στο στοίχημα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ δεν… ακουμπιέται και Βόλος – Άρης μια από τα ίδια.

Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τον Ιωνικό, ενώ από την άλλη διατηρώ έντονες επιφυλάξεις για τον άσσο του 1.70 του Αστέρα.

Οι λόγοι είναι τρεις: α) οι σημαντικές απουσίες των γηπεδούχων, με κυριότερη του πρώτου σκόρερ Μπαράλες που είναι τιμωρημένος. Β) το γεγονός ότι εντός έχουν δύο ήττες σε τρία παιχνίδια. Γ ) η Λαμία μας έχει δείξει αρκετές φορές φέτος ότι είναι μια ομάδα που δύσκολα την κερδίζει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος.

Με τα ματς της Β κατηγορίας δεν θα ασχοληθούμε ακόμα, αλλά στον όμιλο του Βορρά σίγουρα η Ξάνθη είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Στην πρεμιέρα παίζει εκτός έδρας με τον Πιερικό και έχω την αίσθηση ότι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει.

Στην Κύπρο τέλος, η Ομόνοια που έχει μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία, την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Άρη Λεμεσού που έχει τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις στο πρωτάθλημα (4-1-0). Άλλη γκέλα δεν σηκώνει πλέον, ειδικά όταν κοντράρεσαι με τον ουραγό Εθνικό Άχνας που σε οκτώ αγωνιστικές μετρά 6 ήττες και δύο ισοπαλίες.

Αυτά από μένα προς το παρόν, τα υπόλοιπα θα τα δούμε και θα τα πούμε στο live μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

Ακολουθούν οι επιγραμματικές προτάσεις. Προσωπικά θα εστιάσω στις εκπλήξεις, διότι κάτι μου… μυρίζει σήμερα.

Καλή τύχη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ

19.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ: 2

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

15.00 ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ: 2

ΠΡΕΜΙΕΡ

16.00 ΕΒΕΡΤΟΝ – ΤΟΤΕΝΑΜ: 2Χ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

19.00 ΝΤΑΝΤΑΛΚ – ΛΟΝΓΚΦΟΡΝΤ: 1

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

20.30 ΓΚΡΟΙΤΕΡ ΦΙΡΤ – ΑΙΝΤΡΑΧΤ: 2

ΙΤΑΛΙΑ

19.00 ΝΑΠΟΛΙ – ΒΕΡΟΝΑ: 1

ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

19.15 ΑΛΜΕΡΙΑ – ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ: 1

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

19.00 ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ – ΠΟΡΤΟ: 2

ΒΕΛΓΙΟ

17.00 ΣΕΡΕΝΓΚ – ΓΑΝΔΗ: 2

ΕΛΒΕΤΙΑ

17.00 ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΣΕΝ ΓΚΑΛΕΝ: 1

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

18.00 ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ – ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ: 2

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

03.10 ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΚΑΛΙ – ΚΙΝΤΙΟ: 1

ΗΠΑ

22.30 ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ – ΑΤΛΑΝΤΑ: 2

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

15.00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΑΜΙΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

15.00 ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΟ Β

ΠΡΕΜΙΕΡ

18.30 ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

ΑΓΓΛΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ

17.00 ΜΠΟΛΤΟΝ – ΣΤΟΚΠΟΡΤ

17.00 ΡΟΤΣΝΤΕΙΛ – ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

ΑΥΣΤΡΙΑ

15.30 ΛΙΝΤΣΕΡ – ΒΑΤΕΝΣ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

23.15 ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

13.15 ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ – ΒΑΑΛΒΑΙΚ

ΠΟΛΩΝΙΑ

18.30 ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ – ΣΤΑΛ

ΣΟΥΗΔΙΑ

16.00 ΧΑΚΕΝ – ΝΤΕΓΚΕΡΦΟΡΣ

ΣΟΥΗΔΙΑ Β

14.00 ΕΣΤΕΡ – ΓΚΑΙΣ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

21.00 ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΙΡΟ – ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΙΡΟ

ΗΠΑ

01.00 ΚΑΝΣΑΣ – ΣΟΛΤ ΛΕΙΚ

01.00 ΠΟΡΤΛΑΝΤ – ΟΣΤΙΝ

[eafl id=”18306″ name=”pamestoixima.gr” text=”Pamestoixima.gr”]: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ (3.13 – 3.22 – 2.68)

Σε μηδενική γκανιότα για τον νικητή προσφέρει το [eafl id=”18306″ name=”pamestoixima.gr” text=”Pamestoixima.gr”] το σημερινό ντέρμπι του πρωταθλήματος. (19.30μμ) Και με μεγάλη ποικιλία στοιχημάτων.

21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ