ΓΚΟΤΖΙΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΓΚΑΤΡΟΝ

Καλημέρα. Απόψε το βράδυ θα ανακηρυχθεί στο Κάρντιφ η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα της φετινής περιόδου. Όταν αναμετριούνται τιτάνες και μεγαθήρια όπως είναι η Γιουβέντους και η Ρεάλ, αυτό δεν είναι ποδοσφαιρική αναμέτρηση αλλά Γκοτζίλα εναντίον Μέγκατρον! Σε αντίστοιχες περιπτώσεις η λύση είναι απλή και ενδεδειγμένη. Απολαμβάνεις μόνος ή με φίλους τον τελικό, χωρίς περίσσιο στοιχηματικό άγχος. Προσωπικά ούτως ή άλλως το παραδέχομαι ότι αδυνατώ να βγάλω έστω και… μισό σημείο από το αποψινό ματς. Θεωρώ ότι είναι απόλυτα ισορροπημένο και αν έπρεπε με το πιστόλι στον κρόταφο να επιλέξω μια ομάδα, ίσως τελικά πήγαινα προς… Ιταλία μεριά, διότι η Γιουβέντους ήταν η πιο σταθερή ομάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη φέτος. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι η αμυντική της λειτουργία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, τότε, ίσως καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αν τα καταφέρει να προηγηθεί θα σηκώσει και την κούπα στον… ουαλικό ουρανό. Ο STOIXIMAN.GR πάντως προσφέρει το ματς σε μηδενική γκανιότα και υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές που μπορεί να ποντάρει κανείς. (3.05 – 3.18 – 2.77)

Σήμερα – και λόγω του Champions League – διεξάγονται ελάχιστα παιχνίδια. Αύριο αντιθέτως, έχουμε πληθώρα αναμετρήσεων και επιλογών. Εκ των πραγμάτων και αναγκαστικά λοιπόν, θα είμαστε ιδιαίτερα φειδωλοί στις επιλογές και τα πονταρίσματά μας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το συγκεντρώνει η τελευταία αγωνιστική στην Τουρκία που διεξάγεται στις 17.00 ώρα Ελλάδας. Αφιέρωσα… εκατοντάδες λέξεις στην KING BET που κυκλοφόρησε χθες και παρακάτω παραθέτω ένα μεγάλο απόσπασμα. Το μοναδικό ενδιαφέρον που υπάρχει πλέον είναι στο ποια εκ των Μπούρσασπορ και Ρίζεσπορ θα ακολουθήσει την Γκαζιάντεπσπορ και την Άντανασπορ στην δεύτερη κατηγορία.

Ιδού το σχετικό απόσπασμα λοιπόν: «Η Μπούρσασπορ κατόρθωσε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να χρειάζεται πλέον μόνο νίκη μέσα στην Τραπεζούντα προκειμένου να αποφύγει έναν οδυνηρό υποβιβασμό! Η ομάδα της Προύσας που είναι η πιο ντεφορμέ του… γαλαξία, μετά και από το αναπάντεχο 1-2 της περασμένης αγωνιστικής από την αδιάφορη Γκεντσ/λιγκί. Οι «πράσινοι κροκόδειλοι» που ονομάστηκαν έτσι λόγω του πράσινου χρώματος της εμφάνισης τους, είχαν κατακτήσει τον τίτλο την σεζόν 2009 – 2010 και γενικότερα τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούσαν αξιοπρεπέστατες πορείες στο πρωτάθλημα. Φέτος όμως και ειδικά από τον δεύτερο γύρο και μετά, έπαθαν ολοκληρωτικό black out!

Αν κοιτάξουμε τα 18 τελευταία τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα θα διαπιστώσουμε ότι ηττήθηκαν στα 14 από αυτά! Δύο νίκες έχουν όλες και όλες. Μία με την Καραμπούκ και ακόμα μία με την Γκαζιάντεπσπορ που υποβιβάστηκε. Σε αυτό το παιχνίδι μάλιστα, βρέθηκαν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και κατάφεραν να πάρουν την νίκη χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο ολλανδός μέσος, Τζον Τζόσουα… Την προηγούμενη αγωνιστική συμπλήρωσαν έξι σερί ήττες με συντελεστή τερμάτων 22-3! Σε αυτό το διάστημα δέχτηκαν από δύο πεντάρες (Γαλατά και Ακίσασπορ) και μία εξάρα από την Ρίζεσπορ!

Όταν λοιπόν ανέφερα πριν ότι πρόκειται για την πιο ντεφορμέ ομάδα του πλανήτη, δεν υπερέβαλα καθόλου! Ο Αντνάν Ερνέκ που ήταν γενικός διευθυντής των ακαδημιών και την ανέλαβε πριν από λίγες μέρες, έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορεί να βρει τον τρόπο να συνεφέρει τους παίκτες του και να επιστρέψει στις νίκες.

Η ήττα από την Γκεντσ/λιγκί πάντως, πόνεσε πάρα πολύ, όχι μόνο γιατί έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες την ομάδα, αλλά κυρίως με τον τρόπο που ήρθε. Σας θυμίζω ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν από πολύ νωρίς στο σκορ, με γκολ του διεθνή Χιλιανού επιθετικού Κριστομπάλ Χορκέρα, ο οποίος παρεμπιπτόντως, είχε προταθεί πριν από τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Το ημίχρονο έληξε χωρίς να αλλάξει κάτι και το 1-0 διατηρούταν έως το 72ο λεπτό οπού οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Τα… πολλαπλά εγκεφαλικά όμως, ήρθαν στο 94ο και τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όταν η ομάδα της Άγκυρας έκανε το 1-2, ανατρέποντας έτσι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου! Ακολούθησαν έντονα γιουχαΐσματα και τώρα πλέον οι παίκτες της Μπούρσασπορ ταξιδεύουν με αρνητική ψυχολογία στην Τραπεζούντα…

Αυτή τη στιγμή η Μπούρσασπορ βρίσκεται ακριβώς πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού, έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από την Ρίζεσπορ. Επειδή στην Τουρκία το πρώτο κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα μεταξύ τους αποτελέσματα, εκεί υπερτερεί η Ρίζεσπορ η οποία όπως αναφέραμε λίγο νωρίτερα, πριν από τέσσερις αγωνιστικές είχε συντρίψει την αντίπαλο της με το ανεπανάληπτο 6-0! (Στον πρώτο γύρο η Μπούρσασπορ είχε νικήσει με 2-1).

Την τελευταία αγωνιστική η ομάδα από την Ριζούντα που βρίσκεται στις ακτές του Εύξεινου Πόντου, έχει ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι, καθώς υποδέχεται την μέτρια και αδιάφορη Αλάνιασπορ, που διαθέτει την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία! Έκανε τόσους κόπους και τόσες θυσίες για να χάσει – υποβιβαστεί μέσα στο σπίτι της, την τελευταία αγωνιστική; Δεν το νομίζω… Θα κερδίσει, όπως άλλωστε το έπραξε και στον πρώτο γύρο με σκορ 2-3. Αυτή μάλιστα, ήταν και η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του συλλόγου. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός, ότι προηγήθηκε στο σκορ με 0-3 και οι γηπεδούχοι μείωσαν στα τελειώματα του δευτέρου ημιχρόνου…

Την νίκη της Ρίζεσπορ λοιπόν, μπορούμε να την θεωρήσουμε και ως δεδομένη… Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λοιπόν, είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη και η Μπούρσασπορ να πάει και να πάρει το διπλό μέσα στην Τραπεζούντα!

Στην κάκιστη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, υπό… νορμάλ συνθήκες κάτι τέτοιο φαντάζει σχεδόν απίθανο. Επειδή όμως στην Τουρκία τα παζάρια αποτελούν διαχρονική παράδοση, μέχρι το Σάββατο το βράδυ που θα λήξει ο… πλειοδοτικός διαγωνισμός, οι παίκτες της Τράμπζονσπορ θα έχουν λάβει και τις αντίστοιχες εντολές.

Ποια θα αποδειχθεί… πλουσιότερη πόλη; Η Προύσα που είναι πανεπιστημιούπολη αλλά και η «καρδιά» της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας (εκεί έχουν τα εργοστάσια τους ιταλοί και γάλλοι της Φίατ και της Ρενό) ή η Ριζούντα από την οποία κατάγεται ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Εδώ μας… θέλω λοιπόν. Αν κρίνω πάντως από το… περίεργο ντεμαράζ της Ρίζεσπορ το τελευταίο διάστημα, που αν είχε μερικές αγωνιστικές ακόμα μπορεί να χτύπαγε και έξοδο στην Ευρώπη, τότε δεν την βλέπω καλά την Μπούρσασπορ…

Μένει να δούμε λοιπόν, αν τα… «κροκοδείλια δάκρυα» των παικτών της ομάδας της Μπούρσασπορ θα είναι από χαρά που θα διατηρηθούν στην κατηγορία, ή από λύπη που θα υποβιβαστεί μία ομάδα που πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου τέτοια εποχή, πριν από επτά χρόνια.»

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για μια ακόμη βραδιά θα… κλειστώ σπίτι προς χάρη του live bet…

Στη Σουηδία η πρωταθλήτρια Μάλμε που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα μακριά από το γήπεδό της, φιλοξενείται από τη μέτρια Γιόνσεπινγκ που μετρά μόλις τρεις νίκες σε 11 παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι είναι σαφώς ανώτεροι και αναμένεται να επικρατήσουν.

Στην δεύτερη κατηγορία, η αποδυναμωμένη Συριάνσκα φιλοξενεί την μεταγραφικά ενισχυμένη Ντάλκουρτ η οποία ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι στις τέσσερις τελευταίες νίκες της Ντάλκουρτ στην κατηγορία η ομάδα σημείωσε από τρία τέρματα!

Στην Φινλανδία βρίσκουμε σε υψηλές αποδόσεις το over στον αγώνα της Κέμι Κινγκς με τη Γιβασκίλα. (1.88 στην GOALBET) Πράγμα παράδοξο καθώς η Γιβασκίλα διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Οι δε γηπεδούχοι το τελευταίο διάστημα ή δέχονται ή σημειώνουν από τρία και τέσσερα γκολ. Σας θυμίζω ότι είχαν κερδίσει με 3-1 και 4-2 την Ίντερ Τούρκου και την Ίλβες αντίστοιχα, ενώ είχαν χάσει 3-0 από τη Μάριεχαμν και 1-4 από την Κουόπιο.

Στον αγώνα της Σεϊναγιόεν με την Ίντερ Τούρκου, θεωρώ ότι οι αποδόσεις αδικούν την φιλοξενούμενη ομάδα που τα πηγαίνει περίφημα μακριά από την έδρα της (μία ήττα σε πέντε παιχνίδια και την καλύτερη άμυνα). Η δε Σεϊναγιόεν δεν τα πηγαίνει καλά τελευταία, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική συνετρίβη από την Ελσίνκι με σκορ 6-0. Η Ελσίνκι είχε… «μπουκώσει» το τελευταίο διάστημα, καθώς στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της είχε πετύχει μόλις ένα γκολ.

Πάμε τώρα να δούμε κάποια βραδινά παιχνίδια. Στην Αργεντινή το ντεφορμάρισμα της Ουνιόν Σάντα Φε συνεχίζεται, καθώς η ομάδα συμπλήρωσε οκτώ ματς χωρίς νίκη. Παρουσιάζεται λοιπόν μια καλή ευκαιρία στην Νιούελς Ολντ Μπόις να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να παραμείνει στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Το ματς πάντως έχει και πολύ under, καθώς η μεν Ουνιόν συμπλήρωσε 11 στα 13 εντός και η δε Νιούελς 10 στα 13 εκτός…

Ομάδες των under στην Β Αργεντινής είναι και η Ντάγκλας Χεγκ με την Μπράουν Ντε Αντρόγκε που σήμερα παίζουν μεταξύ τους. Το under και το Χ του ημιχρόνου μπορούν να αποτελέσουν επιλογές.

Σε… καλό δρόμο βρίσκεται η Νουέβα Σικάγο η οποία εξακολουθεί να παλεύει για την άνοδο. Σήμερα υποδέχεται την μέτρια Ριβαντάβια, η οποία όσο καλά τα πηγαίνει εντός, τόσο άσχημα τα πηγαίνει εκτός. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στο γήπεδό της έχει υποστεί μόνο μία ήττα και ότι μακριά από αυτό μετρά μόλις δύο νίκες σε 16 παιχνίδια.

Στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ τέλος, ας προσέξουμε όλες τις καναδικές ομάδες διότι μαστίζονται από πολλά προβλήματα απουσιών λόγω των εθνικών ομάδων. Κοντεύουν να γίνουν… μισές και αυτό είναι κάτι που εννοείται πως ευνοεί τους σημερινούς αντιπάλους τους. Σε ποιες ομάδες από τον Καναδά αναφέρομαι; Στο Βανκούβερ, το Μόντρεαλ και το Τορόντο…

Καλή τύχη και καλή… τηλεθέαση στον αποψινό τελικό.

SPORTINGBET.GR

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΡΕΑΛ

Θα τύχει να πέσεις έξω στις προβλέψεις σου στον αποψινό τελικό; Κανένα πρόβλημα! Η SPORTINGBET.GR σου επιστρέφει το στοίχημά σου σε περίπτωση που σκοράρουν πρώτοι είτε ο Ρονάλντο είτε ο Ιγουαίν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ