ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΟΝ… ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ!

Καλημέρα. Βραδιά Champions League και η αποψινή καθώς διεξάγονται δύο ακόμα αμφίρροπες αναμετρήσεις. Χθες προσεγγίσαμε με επιτυχία τα δύο παιχνίδια και ελπίζω το ίδιο να πράξουμε και σήμερα…

Η Ρεάλ τον τελευταίο μήνα παρουσιάζει εντυπωσιακή βελτίωση σε όλες τις γραμμές και από εκεί που την είχαμε όλοι… ξεγραμμένη, ξαφνικά άρχισε να θέτει και πάλι υποψηφιότητα τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο και για το Champions League. Το δεύτερο βέβαια μπορεί να φαντάζει δύσκολο αλλά αν ρίξετε μια ματιά στο τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια θα διαπιστώσετε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για τη βασίλισσα.

Το Σάββατο επικράτησε στο Μαδριλένικο ντέρμπι επί της Ατλέτικο με σκορ 1-3 και αυτή η νίκη αποτέλεσε την πέμπτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Την προηγούμενη Τετάρτη πήρε και ισοπαλία μέσα στο «Καμπ Νόου» για το κύπελλο και όσοι παρακολούθησαν το ματς διαπίστωσαν ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει τη νίκη.

Ο Άγιαξ από την άλλη μεριά προέρχεται από ήττα – σοκ από τη Χέρακλες που το τελευταίο διάστημα δεν τα πήγαινε καθόλου καλά. Θυμίζω ότι μετρούσε πέντε ήττες σε έξι παιχνίδια, έχοντας δεχθεί συνολικά 14 γκολ. Παρόλα αυτά όμως κατάφερε να κερδίσει τον Άγιαξ με 1-0. Αυτό ήταν το τρίτο μεγάλο… πατατράκ για τον Αίαντα μέσα σε λίγες μέρες. Υπενθυμίζω ότι είχε προηγηθεί η βαριά ήττα με σκορ 6-2 από τη Φέγενορντ, καθώς και το εντός έδρας 4-4 με την Χέρενφεν που βρίσκεται κοντά στη γραμμή του υποβιβασμού. Σε αυτό το ματς μάλιστα ο Άγιαξ βρέθηκε να προηγείται με σκορ 3-1 και την ισοφάριση τη δέχθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Μαζεύτηκαν πολλές… πίκρες στην ομάδα και μένει να δούμε εάν και κατά πόσο θα μπορέσουν να τις διαχειριστούν οι παίκτες της. Η αλήθεια είναι ότι στην παρούσα φάση η Ρεάλ έχει όντως το προβάδισμα το οποίο είναι τόσο αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό. Από την άλλη μεριά όμως δεν μπορώ ελαφρά τη καρδία να κοντράρω τον Άγιαξ μέσα στο σπίτι του σε αποδόσεις που δεν αγγίζουν το 2.00. Το αρχικό στοίχημα που επιλέγω είναι τα 2-3 γκολ (2.25 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”]) και ίσως τα περισσότερα γκολ του 2ου ημιχρόνου όπου συνήθως σκοράρει ο Άγιαξ. Δεν αντιλέγω ότι το φαβορί είναι η Ρεάλ, αλλά επαναλαμβάνω ότι θα ήθελα κάτι περισσότερο στο διπλό για να μπω στη διαδικασία να ποντάρω…

Αυτά που έγιναν το περασμένο Σάββατο στο Ντόρτμουντ κυριολεκτικά δεν έχουν προηγούμενο!

Η πρωτοπόρος στη Μπουντεσλίγκα υποδεχόταν στην αήττητη έδρα της (9-1-0) τη μέτρια Χοφενχάιμ η οποία τους τελευταίους δύο μήνες είχε κερδίσει μόνο τη Φράιμπουργκ. Το ημίχρονο βρήκε μπροστά τη Ντόρτμουντ με σκορ 2-0 και στο 65ο λεπτό οι Βεστφαλοί έβαλαν και τρίτο. Η Χοφενχάιμ όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα αφού από το 75ο ως το 87ο λεπτό σημείωσε τρία γκολ με αποτέλεσμα να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας! Όσο και αν συνηθίζουμε να λέμε ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και τα πάντα είναι πιθανά, αυτό το αποτέλεσμα δεν καταπίνεται με τίποτα.

Αυτή η απρόσμενη ισοφάριση είναι σίγουρο ότι επηρέασε ψυχολογικά τους γερμανούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι απόψε παίζουν στο Λονδίνο με την ισχυρή φέτος Τότεναμ. Παρόλα αυτά ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν για αυτή την αναμέτρηση γιατί όπως αποδείχθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και το Σάββατο, η Ντόρτμουντ είναι ικανή για τα πάντα.

Σίγουρα η απουσία του καλύτερού της παίκτη του Ρόις ενδέχεται να παίξει ρόλο, αλλά και πάλι ουδείς μπορεί να ξεγράψει μια τόσο επικίνδυνη ομάδα.  Το μόνο που σκέφτομαι να επιλέξω είναι τα περισσότερα γκολ του 2ου ημιχρόνου γιατί αν ρίξετε μια ματιά στα πρόσφατα αποτελέσματα της Τότεναμ στην Πρέμιερ, θα διαπιστώσετε ότι η πλειονότητα των τερμάτων της σημειώνεται από την ανάπαυλα και μετά. Ούτως ή άλλως πιστεύω ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν πρόκειται να βιαστεί και να ανοιχτεί για να σκοράρει. Στο δεύτερο 45λεπτο οι Άγγλοι θα αναγκαστούν να ρισκάρουν και εκεί ή θα βάλουν ή θα δεχθούν γκολ…

Αφήνουμε το Champions League για να δούμε 2-3 ακόμα σημερινά παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της Τσάμπιονσιπ περιλαμβάνει επτά ντέρμπι! Από όλα θα προτιμήσω να ποντάρω στο διπλό της Ντέρμπι που διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και φιλοξενείται από την ουραγό και ντεφορμέ Ίπσουιτς που έρχεται από επτά ήττες σε οκτώ παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι μετρούν μόλις τρεις νίκες σε 31 αγωνιστικές ενώ διαθέτουν και την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Η Ντέρμπι έχει και την παράδοση με το μέρος της, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες μέσα στην έδρα της Ίπσουιτς.

Στη Γαλλία έκατσα και παρακολούθησα σχεδόν όλο το ματς του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα στο Στρασβούργο και την Ανζέ όπου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με σκορ 1-2. Το Στρασβούργο ερχόταν από τέσσερις νίκες. Είχα… περιέργεια να παρακολουθήσω για πρώτη φορά φέτος αυτή την ομάδα. Από αυτά που είδα εγώ πάντως, το πιθανότερο είναι αυτές οι νίκες να είναι συμπτωματικές, ή συγκυριακές, διότι η ομάδα έπαιξε κακό ποδόσφαιρο και έχασε δίκαια. Σήμερα φιλοξενείται από τη Σεντ Ετιέν που διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη έδρα στο πρωτάθλημα μετά από αυτήν της πρωταθλήτριας Παρί. Για τη Σεντ Ετιέν υπάρχουν σημαντικές επιστροφές βασικών παικτών με κυριότερη αυτή του πρώτου της σκόρερ του Καζρί που ήταν τιμωρημένος. Ο άσσος προσφέρεται στο 1.90 στην [eafl id=”9028″ name=”VistaBet” text=”VISTABET.GR”])

Στο Κόπα Λιμπερταδόρες τέλος, θα πάω με τους γηπεδούχους στις αναμετρήσεις Λιμπερτάδ – Δε Στρόνγκεστ και Σάο Πάολο – Ταγιέρες. Η Λιμπερτάδ είναι η καλύτερη ομάδα της Παραγουάης και θεωρώ ότι υπερέχει έναντι της Δε Στρόνγκεστ από τη Βολιβία. Η Σάο Πάολο καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα και μέσα στο Μορουμπί έχει σαφές προβάδισμα. Είναι βέβαιο ότι οι παίκτες της θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση, διότι η ομάδα στοχεύει φέτος στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Να επισημάνουμε ότι η Σάο Πάολο διατηρεί πολύ καλή παράδοση κόντρα σε όλες τις αργεντίνικες ομάδες αφού έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 30 παιχνίδια στην έδρα της.

Καλή τύχη και τη συνέχεια θα την πούμε στο live μέσα από το [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”].

[eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”]: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ημιτελικός κυπέλλου νοκ άουτ 20.00μμ)

Παίξε στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και επωφελήσου από bonus 5% έως €100! 
Δήλωσε συμμετοχή στη [eafl id=”9027″ name=”SportingBet” text=”SPORTINGBET.GR”], πόνταρε στις live αγορές του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και θα ενισχύσουμε τα κέρδη σου, με bonus 5%!

*ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ