ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΣΙΜΕΟΝΕ

Καλημέρα. Πάμε να δούμε τι έχουμε σήμερα ανά όμιλο στο Champions League.

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Άρσεναλ και η Παρί θα περάσουν στην επόμενη φάση και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το αμφισβητήσουν η Βασιλεία και η Λουντογκόρετς. Η Άρσεναλ βρίσκεται σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση, καθώς προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες στην Πρέμιερ. Την περασμένη αγωνιστική κέρδισε με 3-0 την Τσέλσι, πιστοποιώντας έτσι με τον πιο ιδανικό τρόπο την πολύ καλή της φόρμα. Δεν νομίζω ότι η Βασιλεία έχει τύχη απόψε μέσα στο Λονδίνο. Ο συνδυασμός του άσσου με το over είναι το μοναδικό που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή.( Ίσως και το να σκοράρει ο Σάντσες )

Η Παρί σε αντίθεση με την Άρσεναλ, δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα και την περασμένη αγωνιστική υπέστη ήττα από την Τουλούζ. Η ομάδα του Έμερι βέβαια έχει όλα τα φόντα και τα προσόντα να επιστρέψει στις επιτυχίες με ένα δυνατό ντεμαράζ. Η Λουντογκόρετς, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Βραζιλιάνο Καφού, συνεχίζει να σκοράρει ανελλιπώς σε όλες της τις εγχώριες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και είμαι βέβαιος ότι απόψε δεν πρόκειται να κλειστεί απέναντι στην Παρί. Δεν το έκανε ούτε στη Βασιλεία από την οποία έφυγε με Χ (1-1). Όπως και πριν, έτσι και εδώ το πρώτο στοίχημα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η νίκη του φαβορί σε συνδυασμό με το over. Δεκτές και αποδεκτές οι επιτυχίες της Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία, αλλά άλλο η Νεφτοχίμικ και η Μπερόε, και άλλο η πρωταθλήτρια Γαλλίας… (με τη φόρα πάντως που έχει πάρει ο Καφού μην αποκλείετε να βρει και πάλι δίχτυα. )

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Πρόκειται για τον δεύτερο πιο δύσκολο όμιλο μετά από τον πέμπτο. Η Νάπολι παραμένει βέβαια το πρώτο φαβορί για την πρόκριση και το πιθανότερο είναι να διπλασιάσει απόψε τις νίκες της κόντρα στην Μπενφικα. Οι «Αετοί» της Λισαβώνας συνεχίζουν να έχουν προβλήματα απουσιών στην επίθεση, καθώς για μια ακόμη φορά δεν θα αγωνιστούν ο Ζόνας και ο Ράφα Σίλβα. Για μια ακόμη φορά λοιπόν θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Κώστας Μήτρογλου. Ο έλληνας φορ βέβαια έχει αποδειχθεί «λίρα εκατό» μέχρι στιγμής, καθώς σκοράρει σε όλα τα ματς στο πρωτάθλημα. Εδώ όμως ισχύει ότι λέγαμε νωρίτερα για τη Λουντογκόρετς. Άλλο δηλαδή η Τσάβες και η Εστορίλ και άλλο η Νάπολι που παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στο Καμπιονάτο. Τι προτίθεμαι να επιλέξω; Αρχικώς το Χ ημίχρονο και ακολούθως τον ασσο τελικό.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπεσίκτας πετυχαίνει την Ντιναμό Κιέβου σε βαθιά αγωνιστική κρίση. Μετά τα αλλεπάλληλα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ο Ρεμπρόφ υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Σούρκις. Κάτι μου λέει όμως ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να την αποδεχτεί, αν και εφόσον συνεχιστούν τα αρνητικά αποτελέσματα. Η Μπεσίκτας είναι το φαβορί, αλλά όχι τόσο ακλόνητο όσο φανερώνουν οι αποδόσεις. Κάποια στιγμή οι παίκτες της Ντιναμό θα «βγάλουν» εγωισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι τουρκικές ομάδες (ανεξαιρέτως) είναι αναξιόπιστες και ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Προσωπικά λοιπόν δεν θα ξαφνιαστώ αν δεν περάσει ο άσσος της Μπεσίκτας. Θα προτιμήσω το Χ του ημιχρόνου και μετά βλέπουμε στο live…

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μήπως αμφισβητεί κανείς την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα και της Σίτι; Επτά γκολ έριξαν οι Καταλανοί στην… άμοιρη τη Σέλτικ και μια περιποιημένη τεσσάρα οι βρετανοί στην Γκλάντμπαχ! Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε απίστευτη αγωνιστική κατάσταση, καθώς συμπλήρωσε 10 νίκες σε 10 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις! Στο πρωτάθλημα κάνει πάρτι, ενώ στην Ευρώπη έχει 3 στα 3 με συντελεστή τερμάτων 10-0. Το να παίξει κανείς το 1.20 του διπλού δεν έχει κανένα νόημα. Από τη στιγμή που και η Σέλτικ έχει πολύ καλή επίθεση, ίσως έχει κάποια λογική το γκολ – γκολ που έξω πλησιάζει το δυάρι. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι γηπεδούχοι να κλειστούν πίσω. Θα αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση ως γιορτή του ποδοσφαίρου και συνήθως στις γιορτές μπαίνουν πολλά γκολ.  

Μπαρτσελόνα δεν ακουμπάω διότι αφενός οι γερμανικές ομάδες είναι… ανώμαλες και αφετέρου θα αγωνιστεί χωρίς τον Μέσι. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης, αλλά για μένα ο συγκεκριμένος παίκτης εξακολουθεί να είναι η μισή και βάλε Μπαρτσελόνα. Όταν αποχώρησε τραυματισμένος στο ματς με την Ατλέτικο, ήμουν βέβαιος ότι τα πράγματα θα άλλαζαν προς το δυσμενέστερο για τους Καταλανούς και τελικά η Ατλέτικο πήρε το Χ και παραλίγο να πάρει και το διπλό. Καλός, χρυσός ο Νειμάρ, ο Ινιέστα και τα υπόλοιπα πρωτοπαλίκαρα, αλλά τον Λιονέλ δεν μπορούν να τον φτάσουν σε κανένα επίπεδο…

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Το ντέρμπι της βραδιάς διεξάγεται στο «Βιθέντε Καλντερόν». Η Ατλέτικο υποδέχεται τη Μπάγερν σε ένα ματς, του οποίου η έκβαση ίσως κρίνει την πρωτιά του ομίλου. Την Ατλέτικο την… πιάσαμε από εκεί που την αφήσαμε πέρσι. Ο Σιμεόνε (ΦΩΤΟ) δεν αλλάζει την τακτική του όχι με σφαίρες, αλλά ούτε με όλμους… Θωρακίζει δηλαδή αμυντικά την ομάδα του από όλες τις πάντες και από εκεί και πέρα έχει ο Θεός. Έτσι έκανε το διπλό με την Αϊντχόφεν, έτσι διατηρεί το αήττητο στο πρωτάθλημα. Επιθετικά μπορεί να μην… πολυτσουλάει η ομάδα, στην άμυνα όμως παίρνει δεκάρια με τόνους! Δύο γκολ έχει δεχθεί όλα και όλα έως τώρα και κάπως έτσι θα πάει ολόκληρη η σεζόν. Ο προπονητής της Μπάγερν ο Αντσελότι, ως πρώην τεχνικός της Ρεάλ γνωρίζει πολύ καλά τη σημερινή του αντίπαλο. Οι αναμνήσεις του από το «Καλντερόν» όμως δεν είναι οι καλύτερες, καθώς έχει πάρει μόνο ένα διπλό σε έξι επισκέψεις του εκεί μέσα. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μάλιστα, η Ρεάλ δεν έβαλε ούτε γκολ! Το όπλο της Ατλέτικο δεν είναι τόσο η ποιοτική υπεροχή των αμυντικών της, όσο η σπουδαία αλληλοκάλυψη η οποία θα έπρεπε να διδάσκεται σε σεμινάρια ποδοσφαίρου. Όσο ποιοτική και αν είναι η Μπάγερν από τη μέση και μπροστά, αναμένεται να δυσκολευτεί πολύ απόψε.

Να σας πω κάτι; Γιατί να το κουράζουμε άλλο το πράγμα; Ας φέρουν μια περιποιημένη ισοπαλία για να μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι. Ούτως ή άλως δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει να χαθεί η πρόκριση για καμία από τις δύο.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ροστόφ υποδέχεται την Αϊντχόφεν. Οι Ρώσοι που δεν είναι συνηθισμένοι να κρατούν δύο και τρία καρπούζια στην ίδια μασχάλη, αρχίζουν να «βγάζουν» κούραση. Το ρόστερ τους δεν έχει βάθος και κάτι μου λέει ότι από εδώ και στο εξής θα αρχίσει η μία γκέλα να διαδέχεται την άλλη.

Από την άλλη μεριά όμως, δεν μπορώ ελαφρά τη καρδία να κοντράρω μια ομάδα που διατηρεί το αήττητο της έδρας της για 24 διαδοχικά παιχνίδια! Η Αϊντχόφεν άλλωστε, δεν είναι η παλιά μεγάλη ομάδα του παρελθόντος που μεσολαβούσε σε Ολλανδία και Ευρώπη. Πρόκειται για αμφίρροπη αναμέτρηση για να την οποία δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω θέση. Αν έπρεπε με το.. . ζόρι να ποντάρω κάπου, μάλλον θα πήγαινα στο Χ του ημιχρόνου.

Να ρίξουμε και μια γρήγορη ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας;

Στη Β Δανίας η Σκίβε που έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα και 5 over στα 6 πιο πρόσφατα, υποδέχεται τη Βέιλε η οποία είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που μακριά από το γήπεδό της έχει μόνο over…

Στο Κόπα Σουνταμερικάνα η ανώτερη και εμπειρότερη Ατλέτικο Τζούνιορ, μπορεί να νικήσει την Μοντεβιδέο Γουόντερερς και να περάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στην Βραζιλία διεξάγονται οι πρώτοι προημιτελικοί του κυπέλλου και τόσο η Ιντερνασιονάλ, όσο και η Κρουζέιρο δεν έχουν αυτή τη στιγμή την πολυτέλεια να παραμελήσουν το πρωτάθλημα και να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θεσμό. Οι δύο ιστορικότατες αυτές ομάδες βλέπετε, βρίσκονται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και το πρωτάθλημα Βραζιλίας έχει μπει στην τελική του ευθεία. Τόσο η Σάντος όσο και η Κορίνθιανς δεν έχουν τέτοιου είδους… προβλήματα και δεν νομίζω ότι θα έλεγαν όχι σε μια διάκριση στο κύπελο.

Εδώ και αρκετό καιρό όταν πέφτει στα χέρια μου το πρόγραμμα των ΗΠΑ, ψάχνω μόνο για over και συνήθως δικαιώνομαι. Και όταν μιλάω για over δεν αναφέρομαι μόνο στα 2.5 γκολ. Να θέσω επί… χλοοτάπητος ορισμένα στατιστικά; Η Ουάσινγκτον προέρχεται από πέντε σερί over 3.5 γκολ! Παίζει με την Κολόμπους που σκοράρει και δέχεται το γκολ με την ίδια ευκολία. Από 7 over σε 10 παιχνίδια έρχονται οι φιλοξενούμενοι. Το Τορόντο, εδώ και 16 αγωνιστικές, μόνο στο ντέρμπι του Καναδά με το Μόντρεαλ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Σήμερα υποδέχονται το Ορλάντο που έχει τη χειρότερη άμυνα σε Ανατολή και Δύση με 57 γκολ παθητικό. Ταυτόχρονα όμως διατηρεί και την τρίτη παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση στο πρωτάθλημα. Έχει τα περισσότερα over με 24 στα 30, ενώ αν ψάξουμε τα πιο πρόσφατα παιχνίδια του, θα βρούμε 11 over στα 12 τελευταία!

Το Σιάτλ σκοράρει ανελλιπώς εδώ και 9 αγωνιστικές. Σήμερα παίζει με το Σικάγο που έχει την τρίτη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 10 σερί over! Στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια σημειώθηκαν από τέσσερα γκολ και πάνω.

Καλή τύχη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ