ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ…

Καλημέρα. Τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου συνεχίζονται, αλλά για μία ακόμη φορά οι πολύ χαμηλές αποδόσεις των φαβορί μας οδηγούν σε στοιχηματική αποχή… Τρία από τα σημερινά παιχνίδια είναι ως μη γενόμενα (Ισπανία – ΠΓΔΜ, Τουρκία – Κόσοβο, Λιχτενστάιν – Ιταλία).

Δεν είναι όμως μόνο αυτά…. Υπάρχει παίκτης που θα επενδύσει τα χρήματά του στο 1.20 της Ουκρανίας; Δεκτό το ντεφορμάρισμα της Φινλανδίας, αλλά όχι και 1.20 ρε παιδιά… Με την Ουκρανία παίζει, όχι με τη Γερμανία…

Μήπως αξίζει περισσότερο το 1.30 της Κροατίας; Έχουν δει οι μπουκ την τεράστια πρόοδο του Ισλανδικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα; Θα σας υπενθυμίσω ότι ο αγώνας διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της Κροατίας από τα προκριματικά του περασμένου Euro…

Ή μήπως υπάρχει κανένας… παλαβός που θα σπεύσει να προλάβει το 1.40 του άσσου στο Γεωργία – Μολδαβία; Σιγά μην πάω να μπλέξω με τους πρώην σοβιετικούς. Αυτά τα παιχνίδια είναι ντέρμπι, ανεξαρτήτως της αγωνιστικής κατάστασης που βρίσκονται οι ομάδες.

Τι απέμεινε από το υπόλοιπο πρόγραμμα; Τρία αμφίρροπα παιχνίδια τα οποία ξεκινούν από το Χ και ενδέχεται να καταλήξουν εκεί… Δεν έχω κανένα λόγο και σκοπό να δοκιμάσω την τύχη μου, από τη στιγμή που στο υπόλοιπο κουπόνι μπορώ να βρω πολύ καλύτερα σημεία.

Οφείλω πάντως να παραδεχθώ ότι αποτέλεσαν δέλεαρ για μένα οι πολύ υψηλές αποδόσεις του over στο Αυστρία – Ιρλανδία. Οι Αυστριακοί συνηθίζουν να παίζουν πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πετυχαίνουν και να δέχονται εύκολα το τέρμα. Επειδή και οι Ιρλανδοί σκοράρουν σε κάθε παιχνίδι τους, πιστεύω ότι στην μεταξύ τους αναμέτρηση μπορούν να σημειωθούν εκατέρωθεν γκολ άνω των δύο… (2.20 το over στην SPORTINGBET.GR)

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα ξεκινώντας από τις μικρές κατηγορίες στην Αγγλία.

Στην Λιγκ 1 τόσο στο Μίλγουολ – Μπρίστολ Ρόβερς, όσο και στο Τζίλιγχαμ – Νορθάμπτον έχουν λογική τόσο τα over όσο και τα γκολ – γκολ. Η Μίλγουολ είναι η ομάδα με τα περισσότερα over στην κατηγορία καθώς συμπλήρωσε 12 στα 15. Η επίθεσή της είναι πολύ καλή, αλλά η άμυνά της η τρίτη χειρότερη του πρωταθλήματος. Αν ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματά της θα διαπιστώσουμε το εξής σπάνιο: τα 13 από τα 15 παιχνίδια της έληξαν στο γκολ – γκολ! Παρόμοιες επιδόσεις όμως έχει και η σημερινή της αντίπαλος, η οποία ακολουθεί στα over τη Μίλγουολ, καθώς έχει 11 στα 16 παιχνίδια. Όσο για τα γκολ – γκολ; Οι «πειρατές» συμπλήρωσαν 14 στα 16.

Η Τζίλιγχαμ έχει και αυτή 11 over, ενώ διατηρεί και τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 29 γκολ στο παθητικό της. Και εδώ βρίσκουμε πολλά γκολ – γκολ, καθώς συμπλήρωσε 14 στα 16! Η σημερινή της αντίπαλος η Νορθάμπτον, διατηρεί τη δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση στην κατηγορία. Από άμυνα όμως δεν λέει και πολλά πράγματα. Η Νορθάμπτον προέρχεται από οκτώ over σε εννεά παιχνίδια και από έξι γκολ – γκολ στα επτά πιο πρόσφατα…

Η πρωτοπόρος Σκάνθορπ σήμερα φιλοξενείται από τη Κόβεντρι που είναι η μία από τις τρεις ομάδες του πρωταθλήματος (Οι άλλες δύο είναι η Σκάνθορπ και η Μπράντφορντ) που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα στην έδρα της. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δέχεται πολύ δύσκολα το τέρμα. Η Κόβεντρι βλέπετε, έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ σε οκτώ παιχνίδια στην έδρα της και αυτή είναι η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία. Η Σκάνθορπ είναι ανώτερη, αλλά δεν μπορώ να μην σεβαστώ την ισχυρή έδρα της Κόβεντρι. Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτομαι να ρισκάρω στην ισοπαλία. Ούτως ή άλλως η Κόβεντρι έχει τα περισσότερα εντός έδρας Χ στο πρωτάθλημα καθώς συμπλήρωσε πέντε σε οκτώ αγωνιστικές…

Τον φαβοριτισμό της Μπέρι, ειλικρινά δεν μπορώ να τον καταλάβω… Η ομάδα προέρχεται από έξι διαδοχικές ήττες, ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα απουσιών σε όλες τις γραμμές. Η Σάουθεντ μπορεί να μην είναι η καλύτερη ομάδα της Λιγκ 1, το τελευταίο διάστημα όμως έχει ανέβει αισθητά αγωνιστικά…

Από την δεύτερη κατηγορία, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε δύο ομάδες που βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Πρόκειται για την Καρλάιλ και την Πλίμουθ που αγωνίζονται εκτός έδρας με τις υποδεέστερες Νιούπορτ και Κρου αντίστοιχα. Η Καρλάιλ παραμένει η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει υποστεί ακόμα καμία ήττα. Έρχεται από πέντε σερί νίκες, ενώ εδώ και έξι αγωνιστικές σκοράρει συνεχώς από δύο γκολ και πάνω. Η ουραγός Νιούπορτ από την άλλη μεριά δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη στην έδρα της.

«Τρένο» όμως είναι και η πρωτοπόρος Πλίμουθ η οποία έχει έξι διπλά σε επτά παιχνίδια. Η ομάδα προέρχεται από ένα αήττητο 13 αγωνιστικών με 11 νίκες και δύο ισοπαλίες! Σήμερα φιλοξενείται από την Κρου που ανέκαθεν ήταν μια ομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Η Κρου είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο και ελπίζω σήμερα να μην είναι στις… καλές της.

Η Ντόνκαστερ παραμένει ένα από τα φαβορί για την άνοδο, καθώς το ρόστερ της είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας. Έχει την παραγωγικότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και σήμερα φιλοξενείται από την Έξετερ που μέσα στο γήπεδό της έχει πετύχει μόλις δύο γκολ σε επτά παιχνίδια! Η Έξετερ είναι η πιο… «ανώμαλη» ομάδα του πρωταθλήματος, καθώς εντός έδρας έχει έξι ήττες και μια ισοπαλία σε επτά αγωνιστικές και εκτός πέντε διπλά σε οκτώ παιχνίδια! Είναι η ομάδα με τη χειρότερη εντός έδρας επίθεση, αλλά και με τη δεύτερη παραγωγικότερη εκτός έδρας επίθεση, καθώς έχει 14 γκολ στο ενεργητικό της. Σήμερα όμως παίζει εντός και γι΄αυτό το λόγο είμαι διατεθειμένος να την κοντράρω…

Η Λούτον είναι μια ομάδα της οποίας τα παιχνίδια συνήθως τελειώνουν στα 2-3 γκολ. Για του λόγου το αληθές αξίζει να αναφέρουμε ότι στα 12 από τα 15 παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής, σημειώθηκαν είτε δύο είτε τρία τέρματα. Επειδή και η Άκρινγκτον έχει παρόμοιες επιδόσεις (10 στα 15), αποφάσισα να επιλέξω τα 2-3 γκολ για μία ακόμη φορά.

Στη Νάσιοναλ Λιγκ, η Ρέξαμ έχοντας νέο προπονητή εδώ και λίγες μέρες τον Κιτς, υποδέχεται την Μπρέιντρι που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού στη βαθμολογία. Η Μπρέιντρι δεν τα πηγαίνει καλά τελευταία και δέχεται γκολ σε όλα τα παιχνίδια της. (Έχει παραβιαστεί η εστία της για δέκα σερί αγωνιστικές). Οι Ουαλοί είναι δυνατοί στην έδρα τους, καθώς έχουν υποστεί μόνο μία ήττα σε εννέα παιχνίδια με μόλις έξι γκολ στο παθητικό τους. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία. Κάτι μου λέει ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη του Κιτς στο πρωτάθλημα…

Λογικά θα επιστρέψει στις επιτυχίες και η Ίστλιχ η οποία φιλοξενεί στην ισχυρή της έδρα την Γιορκ που μακριά από το γήπεδό της σχεδόν… εξαφανίζεται. Η Γιορκ δεν έχει ακόμα διπλό στο ενεργητικό της, καθώς μετά από εννέα παιχνίδια μετρά επτά ήττες και δυο ισοπαλίες έχοντας τη χειρότερη (-18) διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είναι ανώτεροι και λογικά θα μας το αποδείξουν και εντός του αγωνιστικού χώρου…

Το Τρανμίρ – Τσέστερ αποτελεί τοπικό ντέρμπι του Λίβερπουλ και καλό θα ήταν με τέτοιου είδους παιχνίδια να είμαστε επιφυλακτικοί. Δεν αμφισβητώ την δυναμική των γηπεδούχων οι οποίοι έρχονται από τέσσερις σερί νίκες με συντελεστή 10-1, αλλά λόγω… εντοπιότητας θα το αποφύγω.

Ξεκάθαρα προς αποφυγή είναι και το 1.45 της Γουόκινγκ. Ο σημερινός αγώνας με τη Νορθ Φέριμπι αποτελεί ντέρμπι ουραγών και πραγματικά είναι ακατανόητη αυτή η τόσο χαμηλή τιμή στον άσσο. θα προτιμούσα χίλιες φορές το δυάρι του under από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν 8 στα 9 under μακριά από το γήπεδό τους.

Χαμηλό είναι επίσης και το 1.65 της Ντάγκεναμ. Η ομάδα τον τελευταίο καιρό σκοράρει δύσκολα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εδώ και έξι αγωνιστικές δεν πετυχαίνει πάνω από ένα τέρμα. Θα απαιτούσα μια μεγαλύτερη απόδοση προκειμένου να κοντράρω τη Γκέιτσχεντ, η οποία το ίδιο διάστημα των έξι αγωνιστικών πέτυχε συνολικά 10 γκολ διατηρώντας το αήττητό της.

Στη Σκωτία λόγω του Τσάλιντζ Καπ διεξάγονται λιγότερα παιχνίδια και το πρόγραμμα είναι μέτριο. Θα δώσω ένα προβάδισμα στην Πίτερχεντ από τη Λιγκ 1 και στις Έλγκιν και Φόρφαρ και από τη Λιγκ 2.

Η Πίτερχεντ, η οποία σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα, φιλοξενείται από τη μέτρια Κουίνς Παρκ, που έχει τις περισσότερες (4) εντός έδρας ήττες στην κατηγορία. Η Έλγκιν και η Φόρφαρ είναι δύο από τις καλύτερες ομάδες στη Λιγκ 2 και λογικά θα διεκδικήσουν μέχρις εσχάτων την άνοδο.

Σήμερα η Έλγκιν υποδέχεται την αρνητική το τελευταίο διάστημα Στέρλινγκ Άλμπιον που έχει τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Η Έλγκιν διατηρεί την καλύτερη επίθεση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοίκηση της Στέρλινγκ Άλμπιον εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή καθώς μετά από το 0-3 από τη Φόρφαρ παραιτήθηκε ακόμα και ο Κόριγκαν ο οποίος εκτελούσε χρέη υπηρεσιακού τεχνικού. (Πολύ σπάνιο φαινόμενο αυτό).

Η πρωτοπόρος Φόρφαρ υποδέχεται τη μέτρια Μπέργουικ η οποία προέρχεται από πέντε σερί ισοπαλίες! Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η Μπέργουικ έχει μόλις μια νίκη σε έξι παιχνίδια στην έδρα της, αλλά εκτός έδρας διατηρεί το αήττητο! Επειδή δεν πρόκειται να τελειώσει η σεζόν χωρίς ήττα μακριά από το γήπεδό της, πιστεύω ότι σήμερα ήρθε η ώρα να συμβεί και αυτό…

Στην Ουρουγουάη η ουραγός Βίλα Εσπανιόλα, μπορεί να παίζει λίγο καλύτερο ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα, αλλά και πάλι απέχει αγωνιστικά από την καλύτερη και εμπειρότερη Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ που έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε πέντε παιχνίδια μακριά από την έδρα της.

Η Φένιξ διατηρεί ένα αήττητο έξι αγωνιστικών και σήμερα υποδέχεται τη Σουνταμέρικα η οποία έρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες με συντελεστή τερμάτων 2-8. Πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες (4) εκτός έδρας ήττες στην κατηγορία.

Για το ντέρμπι του Μοντεβιδέο δεν έχω άποψη. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι οι φιλοξενούμενοι διατηρούν εξαιρετική παράδοση εκεί μέσα, καθώς έχουν υποστεί μόνο μία ήττα στις δέκα τελευταίες επισκέψεις τους. Να τονίσουμε επίσης ότι η Μοντεβιδέο Γουόντερερς παραμένει η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δεν έχει υποστεί ακόμα ήττα μακριά από το γήπεδο της.

Στη Β Βραζιλίας απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και πλέον το πρώτο πράγμα που κοιτάζουμε είναι το κίνητρο των ομάδων. Η Λοντρίνα παίζει το τελευταίο της χαρτί για την άνοδο απέναντι στην ουραγό Σαμπάιο Κορρέα που την προηγούμενη αγωνιστική υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Το διπλό προσφέρεται σε ικανοποιητικές τιμές…

Τα ίδια ισχύουν και για την Σεαρά, η οποία μόνο με νίκη θα διατηρήσει κάποιες αμυδρές ελπίδες για άνοδο. Υποδέχεται στην ισχυρή της έδρα την βαθμολογικά αδιάφορη Βίλα Νόβα.

Εντός τετράδας θέλει να παραμείνει και η Βάσκο Ντα Γκάμα που σήμερα φιλοξενείται από τη Μπραγκαντίνο. Οι γηπεδούχοι απέχουν πέντε βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού και οι ελπίδες τους για παραμονή είναι ελάχιστες.

Ισόβαθμη με τη Βάσκο και δύο βαθμούς πάνω από την πέμπτη Ναούτικο βρίσκεται η Μπαϊα, η οποία σήμερα φιλοξενείται από τη Λουβερντένσε. Οι γηπεδούχοι είναι ουσιαστικά αδιάφοροι βαθμολογικά, καθώς έχουν να καλύψουν μια διαφορά εννέα βαθμών σε τρία παιχνίδια. Θα πρέπει δηλαδή από τη μια να κάνουν αυτοί το απόλυτο και από την άλλη η Αβάι και η Ναούτικο να χάνουν από όποιον μιλάει… βραζιλιάνικα. Το συγκεκριμένο διπλό, όπως θα δείτε και στην στήλη του Bookone – ο οποίος παρεμπιπτόντως… «σκίζει» καθημερινά στις γραμμές του – είναι από αυτά που σήμερα έχουν πονταριστεί αρκετά…

Για πιθανή έκπληξη ας προσέξουμε τον αγώνα της Μπραζίλ Πελότας με την Οέστε. Οι γηπεδούχοι έχουν ξεμείνει από στόχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι συλλέγουν βαθμούς για να διατηρηθούν στην κατηγορία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Οέστε προέρχεται από έξι συνεχόμενες ισοπαλίες! Πρόκειται άλλωστε, για την ομάδα που έχει τα περισσότερα (16) Χ στο πρωτάθλημα.

Καλή τύχη… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ