ΑΕΤΟΙ, ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ…

Καλημέρα. Μετά το προχθεσινό κάζο της Ρεάλ, ήρθε και το χθεσινό της Παρί η οποία κατόρθωσε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να φάει τρία γκολ μέσα στην έδρα της από τη λειψή Μάντσεστερ. Για τα χάλια της Ρεάλ ευθύνεται ξεκάθαρα η διοίκηση του συλλόγου που δεν φρόντισε το καλοκαίρι να πραγματοποιήσει τις σωστές κινήσεις ώστε να καλυφθεί το τεράστιο κενό του Kριστιάνο Ρονάλντο. Παίζει με κάτι… Μπέιλ μπροστά, ο οποίος αμφιβάλω αν θα μπορούσε να σταθεί καν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για την Παρί των πολλών ακριβοπληρωμένων αστέρων όμως δεν ευθύνεται καμία διοίκηση. Την ευθύνη οφείλει να την αναλάβει αποκλειστικά και μόνο ο τεχνικός της ομάδας ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο έστησε αδικαιολόγητα όλη την Παρί πίσω, προκειμένου να κρατήσει το 1-2! Φοβήθηκε δηλαδή σε υπερβολικό βαθμό την… κουτσουρεμένη Μάντσεστερ των πολλών απουσιών. Προσωπικά το θεωρώ ως δεδομένο πως αν η Παρί είχε παίξει επιθετικά στο δεύτερο 45λεπτο, θα είχε πετύχει τουλάχιστο δύο ακόμα τέρματα. Οι λόγοι που το υποστηρίζω αυτό είναι δύο: Πρώτον διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες από τη μέση και μπροστά και δεύτερον, όσο πέρναγε η ώρα η Μάντσεστερ θα άφηνε κενά πίσω διότι θα έπρεπε και αυτή οπωσδήποτε να σκοράρει. Αντί αυτού όμως οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να παίξουν μπάλα με τον… χρόνο, ασκούμενοι πάνω στο γνωστό… «τσούκου τσούκου μπολ» για να περάσει η ώρα. Οι άγραφοι νόμοι του ποδοσφαίρου όμως ισχύουν και η μπάλα τους τιμώρησε με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Έχασαν την πρόκριση μέσα στο σπίτι τους στα τελευταία λεπτά με πέναλτι. Άντε να δούμε πόσο καιρό θα τους πάρει για να συνέλθουν…

Ας περάσουμε τώρα  στα σημερινά παιχνίδια από τα οποία έχω επιλέξει δύο σημεία και ακόμα δύο πιθανές εκπλήξεις.

Από το Europa League σκέφτομαι να κρατήσω μόνο τον άσσο της Ζενίτ και το διπλό της Μπενφίκα (φωτο). Υπάρχουν βέβαια και άλλα μεγάλα φαβορί, αλλά οι αποδόσεις που τα συνοδεύουν μόνο ικανοποιητικές δεν είναι προκειμένου να μπει κάποιος στη διαδικασία πονταρίσματος…

Η Ζενίτ που προπορεύεται στο πρωτάθλημα Ρωσίας, φιλοξενεί τη Βιγιαρεάλ η οποία βρίσκεται στη γραμμή του υποβιβασμού στην Ισπανία. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ άσχημα για την ομάδα του Καγιέχα, ειδικά μετά από το πρόσφατο 1-2 από την Αλαβές. Ακολουθεί το πολύ κρίσιμο τοπικό ντέρμπι με τη Λεβάντε και θα υπάρξει ροτέισον, προκειμένου οι βασικοί να είναι έτοιμοι για αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι. Πιστεύω λοιπόν ότι η Ζενίτ μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Βιγιαρεάλ και να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «8». (2.05 στον [eafl id=”9026″ name=”Stoiximan” text=”STOIXIMAN.GR”])

Η Μπενφίκα βρίσκεται σε… ξέφρενη κατάσταση καθώς πλέον συμπλήρωσε εννέα σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Το περασμένο Σάββατο πήρε διπλό από την Πόρτο και έτσι για πρώτη φορά βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στην επίθεση πετάει… φωτιές και πιστεύω πως λογικά δεν θα αντιμετωπίσει θέμα αποκλεισμού από την υποδεέστερη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Σίγουρα ακόμα και η ισοπαλία αποτελεί ένα θετικό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους από τη στιγμή που ακολουθεί ρεβάνς, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται η Μπενφίκα δεν γίνεται να μην την επιλέξω για μία ακόμη φορά… (Αρκετά καλό το 2.40 από το ανανεωμένο [eafl id=”18306″ name=”Opap” text=”Pamestoixima.gr”])

Οι μπουκ φαίνεται ότι δεν… υπολογίζουν την κακή αγωνιστική κατάσταση της Σεβίλλης η οποία τα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η ομάδα συμπλήρωσε έξι ήττες στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια της και η καρέκλα του Πάμπλο Ματσίν είναι έτοιμη να… σπάσει. Σήμερα παίζει με την ισχυρή Σλάβια Πράγας που στο πρωτάθλημα Τσεχίας μετρά 19 νίκες σε 23 αγωνιστικές. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Γκενκ κερδίζοντάς την με σκορ 1-4 μέσα στο Βέλγιο! Οι Τσέχοι διαθέτουν καλό και έμπειρο ρόστερ και το 1.30 του άσσου δεν συνάδει με την αγωνιστική κατάσταση των δύο αντιπάλων.

Κλείνουμε με μια πιθανή έκπληξη από το Κόπα Λιμπερταδόρες. Σέβομαι και υπολογίζω το υψόμετρο του Κίτο, αλλά ο άσσος της Λίγκα δεν είναι για 1.45. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πενιαρόλ είναι η πρωταθλήτρια Ουρουγουάης. Έχει μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα η οποία θεωρώ ότι είναι ικανή να ανταπεξέλθει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Φίλες και φίλοι δυστυχώς το σημερινό μικρό πρόγραμμα δεν έχει να μας προσφέρει κάτι περισσότερο από αυτά που ήδη προανέφερα. Θα βαδίσουμε με χαλαρό ρυθμό και ελπίζω στην πορεία να προκύψουν καλύτερα και σπουδαιότερα πράγματα στο live… (στο [eafl id=”12392″ name=”bookenemylive.com” text=”bookenemylive.com”])

Καλή τύχη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΔΩΡΑ* ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ [PSCOMBO]
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
gift ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ gift ΚΟΥΠΟΝΙ